iPhone XR był ulubieńcem użytkowników Androida podczas wakacji

iPhone XR okazał się ulubieńcem użytkowników Androida pod koniec roku, coraz więcej z nich wybierało właśnie ten model Apple’a.

iPhone'a XR z Androidem

iPhone XR był ulubieńcem użytkowników telefonów z Androidem podczas ferii zimowych, coraz więcej tych, którzy rezygnują z tej platformy na rzecz iOS, wybierając ten model telefonu Apple. Dane pochodzą z CIRP, firmy, która miesiąc po premierze analizowała sprzedaż telefonów iPhone XR, a sukces tego modelu jest zaskakujący, biorąc pod uwagę, że wielu analityków przedstawiało go jako porażkę Apple.

iPhone XR wygenerował w zeszłym roku niższą sprzedaż niż seria iPhone'a 8 w porównaniu z innymi modelami telefonów Apple, a jego odsetek w całkowitej sprzedaży spadł do 32% w porównaniu do około 38% w przypadku serii iPhone 8. Mimo to od premiery iPhone'a XR do tej pory 16% osób, które kupiło iPhone'a, korzystało z telefonu z systemem Android, co stanowi odsetek o 11% w porównaniu z tym samym okresem ubiegłego roku.

iPhone XR był ulubieńcem użytkowników Androida podczas wakacji

Telefony iPhone XR z Androidem

iPhone XR wydaje się sukcesem wśród fanów Androida, ale to nie znaczy, że łączna sprzedaż telefonów Apple jest wyższa w porównaniu z tym samym okresem ubiegłego roku. Bardzo możliwe, że odsetki są wyższe, bo całkowita sprzedaż jest niższa, ale jasne dane na temat tego odsetka poznamy oczywiście dopiero, gdy firma Apple ogłosi wyniki finansowe za IV kwartał 4 r., czyli gdzieś w lutym.

Wśród nabywców iPhone'a 82% dokonało aktualizacji z iPhone'a, a 16% z telefonu z Androidem. Po premierze iPhone’a X w listopadzie 2017 r. 86% uaktualnień z iPhone’a i 11% z Androida. Po premierze iPhone’a 2017 i 8 Plus we wrześniu 8 r., a przed pojawieniem się iPhone’a X, 87% dokonało aktualizacji z iPhone’a, a 12% – z Androida.

iPhone XR to najtańszy model spośród wszystkich trzech wprowadzonych na rynek w tym roku przez firmę Apple i model najintensywniej promowany przez użytkowników z Cupertino wśród użytkowników na całym świecie. Niestety, biorąc pod uwagę decyzję Apple o zaprzestaniu raportowania danych dotyczących całkowitej sprzedaży iPhone'a, nie dowiemy się, jakie wyniki zanotowały jego telefony w czwartym kwartale finansowym 2018 roku.

47 KOMENTARZY

  1. De parca din declaratiile Apple am putea stii adevarul despre vanzari – LOL.
    Doar partenerii ne spun adevarul , pt ca nu au interes sa-l ascunda – si adevarul e trist pt Happle.

  2. logic, pe net au gura mare ce bun e samsungul…dar in realitate isi dau ficatii si isi cumpara Apple, dar logic ca nu ar recunoaste ca le este rusine

  3. E foarte misto XR. Eu detin un iPhone X si sotiei i-am cumparat un XR. E a trecut de la X la XR pt ca are bateria mai mare si e colorat. Ma bate gandul si pe mine sa fac trecerea.

  4. Chiar nu inteleg cum nu va ganditi ca nu toate telefoanele sunt cumparate la liber. Diferenta intre XS si XR la abonament, indiferent ca vb de Europa, America etc, este una semnificativa, de aici si alegerea facuta de multi catre modelul mai ieftin.

  5. Singurul iPhone care merită cumpărat în acest an este XR, dar nu pentru că ar fi fundamental mai bun ci pentru că xs (Max) nu este cu 300€ mai bun.

  6. Trăiesc in societate,așa ca e foarte probabil sa vad oameni.Bune,dacă trăiești in peștera sau in pădure ,departe de societate,e posibil sa nu vezi oameni,dar se pare ca stii deja asta 😉

  7. Eu m-am referit strict la mine.Asa in magazine am văzut,spuneam ca nu am văzut pe nimeni care sa folosească un astfel de model.Si e puțin ciudat,pentru ca am câțiva cunoscuți care au XS MAX,alți câțiva cu XS…

  8. Chiar pe 24 am trecut de la Galaxy S8 la iPhone XR si pot sa spun ca sunt chiar multumit. Singurul lucru care imi lipseste ar fi acel OLED (diferenta e sesizabila intre OLED si LCD pe imaginile intunecate, chiar si cand nu sunt puse side-by-side). In rest, culorile, luminozitatea si rezolutia sunt foarte bune chiar si pe acest panou sub full HD de care se tot plang unii. In plus, bateria e foarte buna (tot asa, comparativ cu S8) pana acum.
    Pentru mine XR a fost iPhone-ul “best-buy” de anul acesta, fiind mai ieftin chiar si decat X. Diferenta de pret e semnificativa intre XR si XS (Max) doar pentru a camera secundara, 1GB RAM in plus (sa fim seriosi, iOS 12 ruleaza chiar si pe un 5S cu 1GB RAM, deci nu e ca si cum 3GB nu ar fi suficienti) si ecranul OLED.

  9. Am zis că este mai wydajnych, nu că este mai bun (potrivit criteriilor mele, până și 6s este mai bun decât Note, pentru că telefonul este un simplu obiect care oferă acces la un set de servicii și funcții, or serviciile sunt cele care contează cel mai mult, nu telefonul în sine).

  10. Pai si mie miar fi rusine sa ies cu un iphone pe strada..dasta stati in casa pe situri de vorba voi astia cu iphoane…va trasmit salutari din coltu blocului

  11. Iphona asta a fost favorit la bataia de joc la androizi..si acum rad de astia care siau luat iphone…nici nu vreau sa stiu cum e sa ai in 2019 un iphone cu tehnologie din 2007….
    Meritati mila dar va meritati si soarta

  12. Chiar dacă aș câștiga salariul minim pe economie, tot mi-aș permite să plătesc rate la cel mai scump iPhone, pentru că trăiesc în România, nu în Afganistan.

    Îți dai seama ce bun este iOS, dacă un iPhone făcut cu piese de A7 este mai performant ca un Note 9?

  13. Cine tea pacalit ma ca e mai bun ca un note 9..gunoiu ala de iphone nu e mai bun nici ca s7 edge….
    Stii ca iphone xs nu e nici in top 25 de telefoane in lume???
    Crezi minciunile dasta esti pafff

  14. Am zis că este mai wydajnych, nu că este mai bun (potrivit criteriilor mele, până și 6s este mai bun decât Note, pentru că telefonul este un simplu obiect care oferă acces la un set de servicii și funcții, or serviciile sunt cele care contează cel mai mult, nu telefonul în sine).

  15. Pai din moment ce pe străzile pe care ma plimb vad posesori de iPhone X/XS și XS Plus, îți pare ca ma plimb pe străzile nepotrivite?Nu de alta,dar parca XR era iPhone-ul săracilor.

  16. Ce gluma buna.Eu câștig suficient cât sa nu fiu nevoit sa fac rata pentru telefon.Am rata la mașina,dar nici acolo nu stau la coada sa plătesc,plata se face prin banca.Nu înțeleg răutatea pe care o au unii in celatura cu cei care își permit un stil de viața diferit de al lor?Nu înțeleg cine te oprește pe tine, sa nu îți crești nivelul de viața?Apropo,eu nu am ultimul model de iPhone pentru ca nu am simțit ca as avea nevoie.