Netflix: OGROMNY PROBLEM NIE OCZEKIWANO w Rumunii

Netflix incepe sa aiba in Romania o problema uriasa la care nu se astepta acum cateva luni de zile, iata ce se intampla in tara noastra cu platforma.

Hbo Netflixa

Netflix are in fata o problema foarte mare in Romania, una la care cel mai probabil nu se astepta intr-o asemenea perioada in care oamenii sunt foarte activi in platforma sa de streaming pentru a isi ocupa timpul zilnic. La scurt timp dupa ce a luat decizia de a nu le mai oferi clientilor din Romania posibilitatea de a incerca gratuit o luna abonamentele din platforma, cei de la Netflix sunt atacati din toate partile de catre cei de la HBO prin parteneriate cu operatorii de telecomunicatii.

Netflix a fost pana recent in centrul multor intelegeri cu operatorii de telecomunicatii din tara, insa acum cei de la HBO au inceput sa atace piata de streaming video la cerere. De la DIGI si pana la Orange, toti operatorii ofera in aceasta perioada HBO si HBO Go gratuite timp de o luna pentru clienti, iar asta in timp ce Netflix a decis sa nu le mai ofere oamenilor posibilitatea de a urmari gratuit timp de o luna filmele si serialele sale inainte de a plati efectiv.

Netflix: OGROMNY PROBLEM NIE OCZEKIWANO w Rumunii

Netflix are pozitia sa din Romania serios atacata de catre cei de la HBO, care incearca sa isi creasca substantial numarul de clienti din tara, iar cu ajutorul marilor grupuri de telecomunicatii are sanse mari sa reuseasca. Daca acum 1 an de zile cei de la Telekom ofereau 6 luni de Netflix gratuit pentru clienti, acum ei ofera 12 luni de HBO si HBO Go fara plata pentru cei care incheie abonamente noi, iar de aici castiga si clientii, dar si compania sa partenera.

Netflix si-a schimbat foarte mult strategia de promovare, fiind in centrul unui numar mai mic de gratuitati pentru oamenii care sunt interesati de platformele de streaming video la cerere. In Romania cei de la Netflix sunt atacati fara dubiu de catre HBO chiar inainte ca HBO Max sa fie lansat in Europa, poate nu imediat si in Romania, dar e destul de clar faptul ca se incearca o revenire in preferintele romanilor pentru marea companie americana.

Netflix ar putea veni in viitor cu noutati pe partea de promotii inclusiv in Romania, dar deocamdata cei de la HBO le-au cam “luat fata” din acest punct de vedere in tara noastra.