Koronawirus Rumunia: Apel władz do Rumunów po wzroście zachorowań

Koronawirus Rumunia Apel władz rumuńskich, wzrost zachorowań

Coronavirus a generat o dublare a numarului infectarilor in Romania in doar o saptamana, autoritatile confirmand situatia din tara noastra in cursul zilei de ieri, si fac un apel la populatie sa se testeze in situatia in care au simptomele specifice unei posibile infectari generate de catre virus, iar asta pentru a avea parte de tratament, dar si a ii proteja pe cei din jurul lor.

Coronavirus continua sa se raspandeasca in Europa, iar asta pentru ca in multe tari variantele BA.4 si BA.5 ale virusului genereaza numere foarte mari de cazuri in randul populatiei europene, ceea ce desigur ca genereaza foarte multa ingrijorare in randul foarte multor oameni, valul 6 incepand deja in multe regiuni.

Coronavirus a pus autoritatile din Romania in garda, iar asta pentru ca ele se pregatesc pentru o posibila crestere a numarului de cazuri noi in tara noastra in cursul urmatoarelor saptamani, ceva ce nu ar trebui tratat cu foarte multa usurinta, iar asta pentru ca se asteapta si 10.000 de cazuri noi zilnice pe final de vara.

Mai multe detalii despre evolutia infectarilor generate de Coronavirus in Romania aveti mai jos, impreuna cu apelul autoritatilor pentru toti romanii.

Situație COVID-19 în săptămâna 27 iunie – 3 iulie 2022:

  • 7.726 nowych zakażeń SARS CoV 2;
  • Zmarło 16 osób.

W tym momencie:

  • Na oddziałach hospitalizowanych jest 922 osób, w tym 124 to dzieci;
  • 52 de persoane sunt internate în ATI, din care 1 copil.

Spośród 52 osób hospitalizowanych w ATI 25 (48.07%) to osoby nieszczepione (nie posiadające zaświadczenia o szczepieniu).
Situația din 4 iulie:

  • Włochy: 72.917 57 potwierdzonych przypadków i XNUMX zgonów;
  • Germania: 2.366 cazuri confirmate și 3 decese;
  • Austria: 8.945 cazuri confirmate și 2 decese.

Ważne!

Osoby, które mają objawy mogące wskazywać na obecność wirusa SARS-CoV-2 (gorączka, kaszel, zmęczenie, ból głowy, utrata smaku i węchu itp.) proszone są o kontakt z lekarzem rodzinnym, call center DSP lub pojedynczą infolinią numer 112, aby poprosić o badanie.

Uwaga: jeśli masz ciężką postać i objawy są agresywne, zadzwoń pod pojedynczy numer alarmowy 112.

Szczepienia pozostają najlepszym sposobem ochrony przed Covid-19!

Źródło: Ministerstwo Zdrowia

Wszystkie zarejestrowane zgony dotyczą pacjentów, u których występowały choroby współistniejące. Wśród zmarłych pacjentów 4 było zaszczepionych, a 12 nieszczepionych.

** În intervalul 27 iunie – 3 iulie au fost efectuate 18.076 teste RT-PCR și 56.678 teste rapide antigenice.