ANM LAST-HOUR OSTRZEŻENIE Meteorologiczne, NOWCASTING, 29 maja w Rumunii

OSTATNIE OSTRZEŻENIE METEOROLOGICZNE ANM NOWCASTING 29 maja Rumunia

Avertizarea meteorologica de ultima ora a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, nowcasting, pentru 29 mai 2023 in Romania, ne aduc in atentia imediata o serie de fenomene meteo cu impact semnificativ, care vor afecta multiple regiuni din intreaga tara pana la noapte.

ANM aduce in atentia noastra ploi torentiale in cantitati de pana la 40 l/mp, descarcari electrice, averse torentiale, grindina, intensificari ale vantului, si posibil vijelie, iar conform meteorologilor, ele ar putea fi resimtite si dincolo de zonele mentionate mai jos.

KOD ŻÓŁTY ALERT POGODOWY!

Okres ważności: 29 maja, godz. 12 – 29 maja, godz. 23

Zjawiska docelowe: przejściowo zwiększona niestabilność atmosfery.

Dotknięte obszary: zgodnie z tekstem i mapą.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni.

Ostrzeżenia pogodowe i ostrzeżenia są aktualizowane zgodnie z czasem trwania i dotkliwością prognozowanych zjawisk.

Informacje pogodowe są wydawane, gdy prognozowane zjawiska pogodowe mogą stać się czasowo niebezpieczne dla niektórych działań, ale poza tym są normalne w danym okresie.

Ostrzeżenia o bezpośrednio niebezpiecznych zjawiskach wydawane są na okres maksymalnie 6 godzin.