DSU Rumunia: Rumuńscy strażacy kontynuują walkę z pożarami w Grecji

DSU Rumunia Rumuńscy strażacy kontynuują walkę z pożarami w Grecji

DSU Romania anunta ca pompierii romani continua lupta cu incendiile in Grecia, iar asta deoarece 52 de pompieri au fost trimisi pentru a ajuta autoritatile elene in stingerea incendiilor care au generat probleme extrem de mari in foarte multe regiuni.

DSU Romania explica mai jos in ce conditii lupta pompierii romani cu incendiile din Grecia, iar asta pentru ca misiunile in care sunt impicati acestia nu sunt nici pe departe simple, implicand riscuri extrem de mari, dupa cum puteti vedea mai jos.

Misiunile modulului național de stins incendii continuă și astăzi în Republica Elenă!

La solicitarea ofițerului de legătură grec, 52 de pompieri români participă la misiunea pentru limitarea și localizarea unui incediu de pădure care se manifestă în apropierea localității Dadia.

În condiții extreme, generate de vântul puternic si temperaturile ridicate, colegii noștri acționează cu 10 autospeciale de stingere pentru limitarea extinderii flăcărilor către comunități.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, contingentul de militari a fost împărțit în două echipe, procedură care permite abordarea flăcărilor pe mai multe flancuri și acoperirea unei suprafețe întinse de teren.

Reamintim faptul că prognozele emise pentru această zonă indică riscul crescut de producere a incendiilor.