Google wie, jak kopiować

Na powyższych zdjęciach znajdują się strony prezentacji dla iPhone'a 4 i Google Nexus S. Można to zobaczyć w poście, który Google umieścił skopiowane sposób prezentacji produktu, ale tak naprawdę nie dowiemy się niczego nowego, bo Google skopiowało wiele elementów z iOS na Androida. Google to duża firma, zatrudniająca wielu zdolnych ludzi, ale szczerze mówiąc, powoli zaczyna być tanią marką, która korzysta z pomysłowości innych. Wczoraj byłem zdumiony, kiedy pierwszy raz zobaczyłem tę stronę, ale z jednej strony spodziewałem się, że Google będzie postępować w ten sposób.

Być może oczekiwałem zbyt wiele od Google.

37 KOMENTARZY

  1. In android sunt multe elemente copiate din ios , si nu inteleg dc apple nu da in judecata google , apreciez acum mai mult windows mobile 7 ptr originalitate, chiar daca are minusuri

  2. Chiar si numele deviceului nexusS, parca e 3gS, anyway F… Google, F… android, copiaza deviceul, copiaza sistemul de operare, o groaza de functii, mai nou copiaza si ibooks. In viata mea nu o sa cumpar un produs android.

  3. Este ok, concurenta nu strica niciodata chiar daca copiaza. Chinezii copiaza de mult tot felul de gadgeturi. Iphone, Ipad, ipod, Mac-urile sunt modelele cu care se compara toate celelalte branduri. Cu atat mai mult cei care prefera calitatea stiu sa faca diferenta si vor cumpara in continuare Apple.

  4. Eu nu stiu ce vedeti voi copiat din IOS la Android ? Android este un sistem de operare total diferit fata de IOS si in multe privinte superior (nu va uitati la temele de Android gen Samsung Galaxy S care este intradevar copiata dupa IOS). S-ul de la Nexus vine de la seria Galaxy S.

  5. Dacă lucrurile continuă în acest mod jalnic, vom avea pe piața smartphone o evoluție asemănătoare pieții media player device-urilor, unde Apple a rămas singurul inovator, înconjurat de câțiva imitatori cu cote de piață derizorii. Pentru consumatori este de preferat efervescența concurenței inovatoare, pentru că imitatorii vin întotdeauna în urma inovatorului pe care îl copiază și nu îl vor putea depăși decât la preț, poate.

    Nu mă așteptam ca piața smartphone să involueze atât de rapid!

  6. “S-ul de la Nexus vine de la seria Galaxy S” … iar “S-ul” de la Galaxy S vine de la “3G S” – LOL! 😀

  7. Ce conteaza ca X a copiat de la Y interfata unui site web sau numele Nexus S, care-i problema?S-ul din cate stiu eu vine de la Speed asta insemnand ca device-ul este mai rapid decat tel. precedente. Daca Apple au pus la 3G un S asta inseamna ca tot ce vine dupa este copiat?please….Android a imitat ceva elemente din iOS insa asta nu inseamna ca este un OS mai slab toate aceste lucruri pana la urma sunt in beneficiu nostru, a consumatorului ca Android a luat ceva elemente de la iOS nu-i lucru rau( nu ar strica daca si iOS ar imita ceva chestii de pe Android) si oricum Android deocamdata este peste iOS( strict vorbind despre sistemul de operare) , dar unii asa se oftica de parca le-am insultat ceva membru al familiei cand zic acest lucru :)) .

  8. Cei care spun în comentariile de mai sus că imitația este benefică pentru că ar stimula concurența, sau că imitația va ajunge să depășească originalul, sau că imitația ar fi benignă și ar trebui însușită și de alții, greșesc amarnic pentru că imitația rareori produce valoare și niciodată nu se ridică la nivelul originalului (o copie a unei lucrări a unui pictor celebru va fi mereu recunoscută ca o copie și nu va depăși niciodată valoarea originalului).

    Benefică este doar inovația, ea conduce la progres și la produse mai bune pentru noi.

    Stilourile chinezești pe care le foloseam dinainte de ’90 și care imitau stilourile Pelikan nu au condus la producerea de birotică superioară, cum nici “renumitele” produse “Adibas”, “Reabak” sau “Wolkman” pe care le știm din “epoca de tranziție” nu au schimbat ceva în bine pe piețele respective.

    Este păcat că firme mari au ajuns să se comporte ca și chinezii și turcii pe care i-am amintit mai sus.

  9. Si totusi Microsoft sunt cei mai tari exact cum vor deveni si Google cu al lor Android. Daca Apple nu-si schimba radical politica cu toate limitarile prostesti si lipsa atator optiuni in IOS va ajunge incet incet ca un obosit smartphone de la Nokia de care aproape nimeni nu mai este interesat.

  10. Ok, ce e mai de valoare? Cartea sau filmul facut dupa ea? Fiecare se adreseaza unei anumite categorii. Rar se ca filmul sa fie mai bun decat cartea. Dar multa lume nu citeste ci merge la film chiar daca acesta este doar o copie infidela da altfel a cartii. Foarte multe mobile cu android sunt mult mai ieftine decat IPhone. Asa au un segment de piata destul de bine definit. Chiar daca imita pe alocuri IOS-ul este ceea ce unii isi pot permite sa cumpere. Terminlele in sine au performante ridicate procesor, ram etc. Au aparut chiar inaintea de iphone4 si cred ca lucrul acesta a facut Apple sa ridice nivelul inca odata la propriul terminal.

  11. Sincer, nu inteleg mania de a cauta/gasi minusuri unui competitor. Site-ul nu mi se pare teribil de asemanator si, mai mult, simplul fapt ca un anumit pattern a fost folosit in trecut de o companie nu presupune ca acel model nu va putea fi folosit de alta companie. In plus, nu cred ca puteti acuza Google de a fi conservatori, lipsiti de inovatie sau de creativitate, cu atat mai mult cu cat pot fi responsabili de multe creatii “ground-breaking”, fapt recunoscut pana si de Apple prin folosirea GOOGLE Maps ca si fundament pentru soft-ul de navigatie. Again, am un Apple, dar sa stai sa gasesti similitutidini in faptul ca au folosit S-ul din 3GS mi se pare cel putin deplasat…

  12. si ce-si mai rad in barba aia de la apple si de la google atunci cand isi numara banii din profit durandu-i in cot de romanii parliti care isi dau cu parerea… si care nu sunt in stare sa imite pe nimeni, dar comenteaza de pe tusa.

  13. Google a facut multe in alte domenii, dar in ceea ce priveste sistemele de operare pentru terminale mobile, smartphone-urile si ebooks-urile … copiaza fara retinere.

  14. @Tudor: La ce este MS cel mai tare? Poate la numărul de angajați români, că la profit sau valoarea companiei au fost depășiți de Apple de ceva timp și nu văd să crească prea curând. Până la urmă, “copiatoarele din Redmond” vor capitula în fața spiritului inovativ al concurenței.

  15. @Florin: De-acord cu tine, dar dacă piața se “turcizează”, fiind invadată de copii care nu conving decât prin preț, precum piața românească din epoca de tranziție, inovația încetinește și consumatorii au de pierdut.

  16. @Ciprica: De acord că Google au fost cândva inovativi, însă nu cu Google Maps, pentru că existau deja o sumedenie de astfel de aplicații mai înainte și Google nu a inovat cu nimic aici, ci au inovat cu algoritmul de căutare și cu transpunerea conceptului de servicii online “add supported”. Google Maps n-a fost introdusă pe iPhone din cauză că ar fi fost inovativă, ci pentru că parteneriatul de atunci dintre Apple și Google (pe care Google l-a trădat ulterior) a permis adaptarea facilă a aplicației pentru noua interfață touch introdusă de Apple (și copiată de Android, Nokia, etc.).

  17. Este interesant cum pe unii români îi deranjează mai mult că unii “își numără banii din profit” decât că alții fac un oarecare furt intelectual copiind inovațiile și aparițiile altora și că renunțarea la inovație de către anumite mari companii vor avea un impact direct asupra consumatorului.

    Este trist să te frământe mai degrabă câștigul altuia decât propria ta pierdere.

  18. @Andrei31: Te-ai uitat pe cuvantul COPIAT sa vezi ca e pus link catre site-ul care a scris stirea originala? Normal ca NU dar stii sa mananci de pe jos, deh.

  19. @ Tigris: Ok, dar tu ca si cunoscator vei putea sa deosebesti copia de original. Daca i-au copiat le recunosc meritele. Unul singur a inventat roata si toti s-au luat dupa el dandu-si seama ca aia e formula castigatoare, fara sa fie neaparat o problema. Chiar si atunci cand esti copiat ai un oarecare heads-up pana cand respectivii au timp sa implementeze/copieze solutia ta geniala. Daca imitatorii reusesc sa te “ia” la vanzari cu propriile tale metode atunci ai o problema, caz in care trebuie sa recunosti meritele respectivului ca si “pas inainte”.

  20. dupa 7 comentarii pe care le-ai postat, luandu-te de toata lumea si zicand,si explicand, si dandu-te rotund, draga tigris nu m-ai ocolit nici pe mine, dar, ca de obicei, aberand la greu.
    unde ai vazut tu ca m-am simtit deranjat ca 2 companii fac profit?! si de ce m-ar deranja ca se copiaza unele pe altele “furandu-se intelectual” cand noi ca romani nu producem nimic notabil, fie si o copie?!
    si, vai draga!, ce mare pierdere pentru mine ca si consumator… ce rau m-as simti cu un galaxy s in mana, la juma’ din pretul lui iphone4, cred ca as avea o trauma psihologica de lunga durata, asa si cu nexus s. nu as mai dormi gandindu-ma la “s”-ul din coada numelui…
    dar, ca sa-ti faci numarul, scri tot felul de prostii si te dai mare cunoscator spunand, de fapt, nimic…

  21. glm te rog frumos nu te lua de fratele tigru,el are o inteligenta sclipitoare,nimic in lumea asta nu se intampla fara voia lui,daca vreodata te vei lovi de o problema stii unde vei gasii rezolvarea,tigrul stie tot.Ca sa revin on topic,ce e frate atat de copiat,mama google a scris un articol pe foaie alba,exact cum a facut apple.Mai dar eu va spun ca au copiat mult mai mult de atat,sigur in mana dreapta aveau mouse si au scris acele randuri cu degetele de la mana,exact cum au facut astia de la apple,rusine google,rusine…
    O sa se ajunga in asa fel incat vor zice:hei ne-ati copiat,linkul vostru incepe cu http://www….. si se termina in com….urat urat din partea voastra,si toti deontologii pro apple,da da ne-au copiat,plagiat nu gluma,nu sunt in stare de nimic nou,jenant…

  22. chc3 te-ai bagat in gura… tigrului, de tine nu se luase, inca.
    si ca sa fiu si eu on topic, trebuie sa fi obsedat rau de apple ca sa zici ca pagina de prezentare a lui google seamana cu cea a marului, anyway, clipul de prezentare a lui nexus s e chiar reusit si original, mai putin… “s”-ul…

  23. Nu îmi voi irosi timpul pentru a intra în polemici off-topic cu cei 2 trolli (se recunosc ei și fără să-i numesc) care nu au cultura dialogului, atâta timp cât consideră că persoanele care-și exprimă un punct de vedere – nuanțând o idee (cum am făcut eu mai sus) sau chiar exprimând un punct de vedere diferit de cel al interlocutorului (ceea ce nu este neobișnuit într-o dezbatere cuvilizată) – s-ar “lua” de alte persoane. De fapt, cei 2 îi judecă pe alții prin prisma propriului lor comportament.

  24. draga tigris, rege al dialogului civilizat, nu mi-ai raspuns la nedumerirea mea: unde ai vazut tu in postarea mea ca ma deranjeaza faptul ca apple sau google isi numara banii din profit?!
    tu nu faci decat sa postezi de dragul de a te da rotund, ai acumulat 8 postari la un singur subiect, nu aduci nici un argument in asa zisul tau dialog, si cand ti se raspunde, te versi precum putineiul cu varza, nici macar zaone nu te poate opri; cred ca din eleganta nu o face.
    punctele tale de vedere sunt superflue, nuantele ideilor tale sunt valabile doar pt tine, fiindca iti place sa ti le vezi postate, in timp ce altii spun simplu ce gandesc cu privire la subiect, fara sa deraieze sau sa conspecteze wikipedia inainte de a scrie ceva.
    imi permit sa te sfatuiesc sa nu te mai fortezi sa fi asa doct ca nu te prinde, spune simplu ce gandesti, scurt si la obiect ca ai sa fi mult mai simpatic.

  25. Draga glm, mulțumesc pentru sfaturi, apreciez faptul că te preocupă imaginea mea publică și mai ales că încerci să fii constructiv în critica ta.

    În ceea ce privește prima ta postare la acest articol, am constatat că în timp ce toți ceilalți discutau on-topic și fie se pronuțau pro sau contra atitudinii de copiator care mai nou caracterizează pe Google, iar alții negau că ar fi vorba de copiere, tu ai postat off-topic (din nou!) și i-ai atacat pe ceilalți, preferând cu această ocazie să-ți mai și exprimi invidia socială (ura față de cei care fac bani) în loc să te referi la subiectul în discuție.

  26. Ciprica, you got the point!
    putineiul inca mai are varza…he he he!
    crap de invidie si ura fata de cei care fac bani… nu mai pot, tigris, ajuta-ma…ha ha ha! esti patetic (jalnic), penibil.
    opreste-te pana nu termina Ciprica popcorn-ul.

  27. Domnu’ Troll, incapacitatea ta de a purta un dialog civilizat, bazat pe argumente, și tendința ta copilărească de a intra pe forumuri și a posta râuri de insulte la adresa celorlalte persoane care au postat anterior acolo, pe care le mai și iei la bășcălie fără nicio noimă, te caracterizează și te descalifică deopotrivă.

    Mă miră cum @zaone încă te mai tolerează prin preajmă și acceptă ca secțiunile de comentarii de pe site-ul său să fie deturnate în platforme de exteriorizare a golănismelor de pe internet.