Stirileprotv.ro si iPad 2 = fail

Cineva de la Pro TV a scapat la Google Translate de pe Engadget si Gizmodo. Rezultatul il aveti in cele ce urmeaza. Nu, iPad nu va avea sistem de operare A5 si e putin probabil sa aiba o rotita in loc de buton Home dar poate va arata ca in prima imagine. Nu stiu cum au preluat ei informatiile astea, nu stiu de ce au citit 2 articole ale Engadget si Gizmodo in care se vorbeste despre iPad 2 mockups, dar ce au scris ei mai jos nu face cinste Pro TV-ului.

Apple este o “creatura” ciclica. La fel ca ursul care hiberneaza an de an, iarna, compania americana produce an de an cate-o noua “piesa”: iPod-uri in septembrie, iPhone-uri in iunie si, se pare, iPad-uri in aprilie. Iata zvonurile aparute pana acum.

Pentru ca cei mai multi dintre analistii industriei IT se asteapta ca in luna aprilie sa apara noul model al tabletei minune, pe internet au aparut o serie de schite si descrieri ale iPad 2.

Proiectul Apple este unul secret, dupa cum bine se stie, insa specialistii de la Engadget si Gizmodo fac o lista a caracteristicilor noului device, ca sa stim la ce sa ne asteptam.

Cel mai probabil, sistemul de operare va fi tot unul proprietar, pe care cei de la Engadget sustin ca-l va chema A5 si ca va rula pe o configuratie ce are la baza un procesor ARM Cortex A9, la o frecventa de peste 1,5GHz, dual-core.

Ca sa dea o noua lectie concurentei, cei de la Apple vor inzestra noul gadget cu o capacitate de redare video in modul FullHD, 1080p. O astfel de performanta s-ar putea realiza daca doua procesoare grafice ar lucra in tandem.

Evident ca de data aceasta Apple va dota iPad 2 cu o camera frontala si una dorsala, pentru a facilita apelurile 3G si chiar 4G.

Pentru asta este de asteptat ca si viata acumulatorilor sa fie imbunatatita. Dimensiunile vor fi relativ aceleasi, doar ca s-ar putea ca tableta sa fie un pic mai subtire.

In orice caz noul model va fi mult imbunatatit fata de predecesorul sau.

14 COMENTARII

  1. Nu le pasa, tot ceea ce conteaza este ca majoritatea cetatenilor ia in serios aceasta veste, si asa se nasc “mesterii din popor” + incultura aferenta .

  2. Mi-e greata cand citesc. De cand eram mic auzeam pe toti in jurul meu vorbind aberatii despre calculatoare si pareau si ei convinsi ca au dreptate.
    Inteleg ca nu toti sunt pasionati de tehnologie, dar cei care nu sunt nu ar trebui sa scrie balarii.
    Mai mult decat atat, autorul articolului nu stia nici engleza, de-aia se si explica erorile astea.
    Oricum… sa zicem ca m-a amuzat putin.
    Kudos @zaone pentru descoperire.

  3. asa ma abera unul ca iphone 5 v-a aparea in februarie ca vazuse el la protv , mai aveam un pik si il bateam ca nu intelegea ca e iphone 4 cdma , tot pe mine ma facea prost ca eu nu stiu ca doar anuntase pe protv. dap