Apple blockerar möjligheten till permanent avkodning för vilken iPhone som helst

Det oundvikliga hände och Apple blockerade möjligheten att avkoda vilken iPhone som helst från vilket nätverk som helst. Denna blockering har aviserats i några dagar, men nu är den 100% officiell och ingen kan göra avkodning för AT&T till exempel eller för andra nätverk som blev avblockerbara för en vecka sedan. Det var normalt för Apple att göra detta eftersom tiotusentals iPhone-ägare desperat försökte avkoda sin terminal så snabbt som möjligt, och i slutändan bevisades det att allt gjordes utan Apples vetskap, så inofficiellt.

Nu har det enda problemet att göra med omkodningen av terminalerna, vilket Apple skulle kunna göra om det ville. Personligen tror jag inte att Apple kommer att göra det här, men om det gör det så kan de som gjort avkodningen spara det och behålla det för framtiden utan problem. Om du gör en aktivering via iTunes någon gång så förlorar du all avkodning och pengarna du betalat för det. De som inte har avkodade terminaler men betalat pengar för det får troligen pengarna tillbaka.

Jag kommer att skriva en handledning som lär dig hur du sparar din avkodning. INGEN gör avkodningar för AT&T eller andra nätverk som var okodbara fram till förra veckan, var försiktig!

UPPDATERING: Handledning för att spara aktiveringen du har här. Det är viktigt att installera SAM och klicka på backup aktivering.

51 KOMMENTARER

  1. inseamna ca eu daca sunt pe Vodafone UK nu ar trebui sa am probleme. Totusi superpaddynl ala nu a dat niciun semn. as putea sa-i cer banii dar mai astept o zi …doua maxim. nu? ce ziceti?

  2. hjälp mig!!!
    cum pot crea un fisier nou in folderul poze din springboard????
    vreau sa organizez pozele
    tack på förhand

  3. Am un ip3gs 16 gb firmware 4.2.1 baseband 05.15.04 de la AT&T achizitionat in urma cu 2 ani :))… sa inteleg ca o sa Raman cu el asha ? de vreo 2 saptamani astept sa scoata ultrasn0w 1.3 sa deblochez reteaua nici nu vreau sa-i pun basebandul de iPad pentru a nu pierde optiunea de gps
    Ce am de facut ? pls help me:))

  4. @zaone… Inseamna ca au probleme cei care au facut deblocari prin p dydy… Cei care au facut deblocari prin dgsm au?! Si daca au dc i-ai asigurat pe cititorii tai ca e foarte sigura metoda de deblocare prin dgsm

  5. din cate stiu eu papagalu asta nu e angajat apple sa dea declaratii oficiale. pana nu apare o declaratie oficiala a unui angajat apple cel putin desi ceva de genul asta il anunta oficial unu mai mare in grad. asa ca veeence asta care e nimeni pe pamant iese si da cu bata in balta. acum sincer care e dovada ca apple a blocat decodarile a fost cineva in situatia asta?? eu zic sa nu mai mancam bomboane de ciocolata degeaba pana nu avem ceva oficial si concret nu papagalisme !?

  6. @Alien: Nu stiu ce inseamna dydy, P didi? Puff Daddy? Anyway, decodarile facute prin DGSM la inceputul anului n-au nici o treaba cu ce se intampla acum. Cand am spus de DGSM am vorbit doar pentru acea perioada, plus ca tot ce a facut el atunci nu e afectat de decodarile facute in ultima saptamana. Tot ce am spus eu se refera la decodarile facute incepand cu saptamana trecuta.
    @KL: Veeence a anuntat decodarile, veeence a anuntat ca se inchid. Nu inteleg ce vrei tu de la Apple, compania NICIODATA nu va declara absolut nimic. Decodarile sunt inchise si cu asta basta, nu inteleg ce mai vreti.

  7. Această înșelătorie cu aparență oficială arată cât de riscant este – ca site serios care are un prestigiu de apărat – să recomanzi oamenilor tot felul de soluții de deblocare, modare și mai știu eu ce. Eu am speranța că iDevice.ro va evolua spre a fi un site tehnic serios (chiar și sub formă de blog), de referință pentru români, și nu va aluneca pe panta promiscuă a forumurilor dedicate pirateriei, file sharing-ului ilegal sau distribuirii de warez. Mult succes în acest sens!

  8. P dydy sau cu il cheama pe ala care face acum decodarile sau le facea… Ideea e ca eu am facut decodare prin altcineva decat dgsm dar e aceeasi mancare de peste pe care o are si dgsm… Am facut never lock in luna feb si le-am activat prin iTunes.. Acum mai am sansa la urmatorul update de ios sa ma trezesc cu tel blocat?!

  9. Nu are nici o treaba aia veche cu asta noua. Totusi poti salva activarea ca sa fii sigur, dar nu are legatura, zic eu.
    @Tigris Regalis: In care dintre articolele despre decodare permanenta am recomandat eu oamenilor sa faca? In fiecare am spus ca exista riscuri dar am prezentat posibilitatea. Exagerezi, iar.

  10. facem un test. dati-mi un imei pe orice retea din lumea asta si daca in 7 zile lucratoare nu este gata va rog sa ma injurati. nu mai credeti toate tampeniile.

  11. al meu a fost decodat de pe att. acum e functionabil, dar asta saptamana trecuta si ca asigurare exista microsim de la rebelsimcard. daca il blocheaza folosim microsimul si programatorul. 🙂 Solutii exista totdeauna.

  12. @zaone: Exagerez? Dar buzz-ul creat prin publicarea aproape zilnică a tot felul de știri și anunțuri despre decodările “permanente” și “oficiale” nu a fost exagerat, nici măcar un pic? 😉

    Cât despre recomandarea de a face cât mai grabnic decodare, pentru a prinde “oferta zilei”, deși existau deja indicii că toată tărășenia nu e prea “kosher”, exemplific cu:

    http://www.idevice.ro/2011/04/16/decodare-permanenta-ieftina-pentru-iphone/

    Poate nu am citit eu prea bine printre rânduri și nu am realizat că articolul conținea și avertismentul în legătură cu riscurile aferente, de care vorbeai mai sus … 😉

    Acum, bine că s-a încheiat capitolul fără prea multe victime … sau?

  13. superpaddy.nl….sunt niste tepari.Am intrat la ei pe site pentru a-mi debloca definitiv iphone-ul care era luat de la 02 din UK.Toate bune si frumoase,am primit confirmare,tot,dar timpul a trecut si nimic.Ieri am zis sa le trimit un email la baieti sa-mi spuna ce se intampla,mai exact i-am scris lui sha@unlocking.co la care el mi-a raspuns foarte relaxat,ca…..el nu are nimic deaface cu superpaddy, desi are emailul trecut la contact.Asta sa-mi fie invatare de mine.

  14. Eu astept rebel microsimcard cu adaptorul pentru un eventual update de firmware. Mai mult ca sigur functioneaza. Deocamdata:

    Status uppdatering
    Note in UK is Holiday and From 22 to 25 April & All orders can Leave after 25th April Only

  15. Eu am pe AT&T, daca e adevarat ce zice Bogdan, ar fi ok.
    Astept si eu sa cumpere cineva Rebel microSIM sa vedem reziltatele.

  16. vineri am deblocat un o2 pe uk si un iphone blocat pe 3 three uk. pe uk functioneaza si va pot dovedi oricand cu filme si cu imeiurile sa le verificati.