En ny typ av skadlig programvara för Android spelar automatiskt in samtal och laddar upp dem till hackarnas servrar

      Android, plattformen som registrerar betydande tillväxt för tillfället, verkar ha drabbats av välviljan från vissa hackare som tänkte göra en ny typ av skadlig programvara intressant. Om din terminal är infekterad med denna nya typ av skadlig programvara, kommer du att bli förvånad över att få reda på att alla dina konversationer har spelats in i hemlighet och laddats upp till hackarnas servrar. Skadlig programvara är gömd i en applikation som är tillgänglig på Android Market som, när den väl har installerats, laddar ner en fil från en onlineserver och sedan registrerar användarnas konversationer och laddar upp dem till hackares servrar.

Vi har nyligen bloggat om många skadliga Android-program eftersom hotbilden har sett en ökande trend när det gäller att rikta in sig på de mobila plattformarna och idag har vi fått ett Android-paket till vår samling och observerat att denna skadlig programvara går ytterligare en mil genom att ha en snygg konfiguration och har en förmåga att spela in telefonsamtalet som det infekterade offret gör. I en av våra tidigare bloggar har vi visat hur en trojan loggar alla detaljer om inkommande/utgående samtal och samtalslängd i en textfil. Denna trojan är mer avancerad eftersom den spelar in själva konversationen i "amr"-format. Det har också många andra skadliga aktiviteter som vi har sett i många av de tidigare incidenterna med skadlig programvara som riktats mot Android-plattformen.

       Naturligtvis sker hela processen utan samtycke från användaren som inte har någon aning om vad hans terminal gör medan han tyst spelar ett flashspel. Du kommer inte att stöta på problem av det här slaget på iOS eller andra liknande system, men på Android kommer du att ha tillräckligt med problem med skadlig programvara och virus. Android börjar likna Windows mer och mer, det vill säga det blir mer och mer populärt och har mer och mer uppmärksamhet från hackare, och härifrån och fram till lanseringen av dedikerade professionella antivirusapplikationer är det bara ett steg.

27 KOMMENTARER

  1. mai era/e un trojan care s e transmite prin sms,am mai atras atentia si alta data cu problemele android-ului,prin cea ce spuneau cei de Bitdefender,asta a fost un alt motiv de ce nu am ales android..

  2. android e pentru pusti care asculta muzica pe telefon si atat. nu cred ca o persoana care tine la confidentialitatea emailurilor, face plati online, foloseste paypal etc. ar face-o pe un telefon cu android.

  3. Si pe ios exista ceva asemanator …. Si se cheama …. viber, ati ghicit 😉 ….hehehe. Exista diferente totusi ….. doar de suprafata ciprului …hehehe

  4. Ce mai le purtati voi de grija la cei care cumpara android :). Nici o ocazie ratata de a mai da putin in inamicul nr. 1 …. get it hahaha : nr. 1

  5. prietene,e un fapt,nu se limiteaza doar la o stire,care atrage atentie,dar evident ca unii o iau prea personal…

  6. Nu stiu care din noi o i-a MAI personal :P. Oricum noi cei care folosim cu drag android in toata “dificultatea” lui, si cu “enormul risc” pe care ni-l asumam apreciem grija voastra a celor care folositi iOS. Probabil e ceva sa rupeti din timpul foarte scurt pe care il puteti aloca dispozitivelor voastre

  7. Si voi chiar aveti impresia ca statele in care traim, nu suntem inregistrati permanent? GPS pt localizare, intrari in meniul telefonului cu ajutorul Bluestutz-ului etc. Domnilor, toate aceste Gadget-uri au fost create pt a ne controla. And that’s a fact!!!

  8. Ideea este urmatorea: to know is to rule
    Sau: devide and conquer
    Adica putem discuta de teoria conspiratiei la nasfarsit, ai smart phone, ai card de credit, stie statul atunci tot ce faci, simplu.
    Trebuie sa fii foarte naiv sa crezi ca toate astea sunt facute sa ne ajute pe noi.
    Iar ameticanii, isi baga 3 avioane in WTC si Pentagon ca sa aibe acces in Irak, give me a breack!

  9. @zaone … tu zici prost conceput … eu zic mai bine conceput ca iOS … Nu ar fi mai bine sa incetati sa faceti afirmatii pe care in fond nici nu prea le puteti fundamenta.
    Ma faci acuma sa citez chiar stirea aia de ieri cu 19% ios 48% android.
    Da ce sa spunem si noi acuma, probabil cele cateva sute de milioane de oameni care cumpara dispozitive cu android sunt mai prosti decat cei care cumpara cu iOS, nu?
    De ce nu va mentineti la a va ridica in slavi prostia de sistem limitat… de ce trebuie sa si atacati un sistem care e preferat de mult mai multa lume?

  10. prietene acel sistem prost si limitat e mai sigur decit sistemul tau destept si deschis si daca te uiti bine nu am atacat pe nimeni pina nu te ai infoiat tu,am spus doar ca cei care se ocupa cu sisteme de siguranta atraga atentia ca androidul nu este cea ce se doreste a fi,si intradevar e cam cum a zis unu’ pe aici…un beta continuu,cind esti de apreciat te apreciez,dar si cind gafezi….

  11. @romeo : treaba e putin mai complicata decat crezi. Netul e o inventie pentru armata ulterior facuta public. Toate organismele ce se ocupa cu reglementarea netului sunt prin state pe undeva.
    Bineinteles ca exista si “retele private” dar nu de net.
    Iar faza cu WTC … Daca nu ai dovezi nu poti face acuzatii… Simplu. Iar dovezile nu mai exista de mult, ca doar nu le tin ascunse sub cheie avad in vedere cam ce ar putes sa explice.
    BTW…. Nici eu nu prea cred ca au fost aia cu camilele 🙂

  12. @ramadri : treaba cu testul ala e de browser de net, deci nu de sistem.
    Di cate se stie, sistemele pe Unix (linux si mac os) sunt mai sigure decat cel pe dos al microsoft.
    Browsere-le vor fi mereu predispuse a fi hack-uite dar asta se mananca cu altceva.
    Ceea ce e facut de om poate fi desfacut tot de om … Tre’ sa gasesti solutia …:))

  13. Iar aiurati in genul utilizatorilor de MacOS care blamau securitatea in Windows. Pana la urma s-a dovedit ca securitatea MacOs e mai slaba decat cea a Windows(7) si Linux.
    Cat despre iOS e la fel de vulnerabil ca Android, numai ca nu vreti voi sa vedeti asta.
    Dati si voi o cautare pe google inainte de a debita o mie de prostii care doar incearca sa va intareasca propria voastra incredere in sistemul pe care-l folositi.

    http://www.engadget.com/2011/06/29/symantec-report-on-mobile-security-concludes-ios-and-android-bot/

    PS Engadget e un site pro Apple.

  14. Daca facem o comparaţie între App Store al Apple şi Android Market, cel din urmă ar semăna cu vestul sălbatic în ceea ce priveşte procesul răspândirii aplicaţilor

  15. “procesul raspandirii aplicatiilor” ??? … ce-o mai fi si asta.
    Iti dai seama ca aceleasi activitati pe care le desfasori tu pe un ipad, le desfasoara lumea si pe android taburi? … adica iti dai seama ca acele 20 (sau pe acolo) de aplicatii most used, pentru a face diverse … au echivalent pe ambele tablete… si o fac la de bine pe amandoua??… evident ca nu iti dai seama :). Dar tu poti continua sa te imbarbatezi ca altii nu pot face ce faci tu. Pacat ca tu nu poti face face ce facem noi pe android.
    Daca iOS e atat de minunat si perfect… de ce va intereseaza cu atat ardoare ce face android, nu inteleg? N-am vazut atat preocupare pentru ce face alt sistem … si in special unu care e considerat de applefani (majoritatea trolli – dar nu toti), unul din cele mai proaste sisteme care au fost inventate!!!

  16. Domnule Liviu, situatia este pe cat de simpla, cum poti sa plasezi un satelit orbital made in the United States of America deasupra Moscovei, fara ca pretenii sovietici sa macăne? Global Positioning System, si toate chestiile legate de GPS sunt ale americaniilor.
    Deci, toate serverele din lume sunt legate la serverul central de sub Chayene Mountain, asta dupa 9/11, alt paravan.
    Iar in ceea ce priveste dovezile, nu cred ca mai e unul in viata.

  17. “procesul raspandirii aplicatiilor”?….simplu,toate aplicatiile care sint puse in adroid market nu au filtru pt verificarea aplicatiilor,deci android market e procesul prin care se face raspindirea de virusi,trojeni,etc,etc….