Steve Jobs till Apple: Adjö men jag stannar hos dig

In cursul acestei nopti Steve Jobs a facut un anunt care a socat o lume intreaga, si-a dat demisia din fruntea uneia dintre cele mai mari companii din lume. De mai bine de jumatate de an Steve Jobs era in concediu medical iar CEO interimar a fost Tim Cook, fostul COO al companiei din Cupertino. In aceste ultime luni Steve Jobs a fost activ implicat in conducerea companiei, in stabilirea strategiei pe termen lung, in organizarea procesului de dezvoltare a prosuselor insa nu trebuie uitat faptul ca el a prezentat lumii intregi iPad 2 si tot el a fost cel care a tinut discursul de deschidere a conferintei anuale WWDC.

Practic in ultimele luni Steve Jobs a stat departe de ochii presei si a lucrat linistit la proiectele sale fara a avea “oficial” titulatura de CEO. Steve Jobs este membru al consiliului director al Apple, cel care alege CEO-ul companiei iar demisia anuntata astazi nu are legatura cu pozitia detinuta in cadrul acestui consiliu. Practic Steve Jobs va ramane membru activ al consiliului director si va supraveghea directia in care va evolua compania sa insa va avea desigur posibilitatea de a se implica activ in orice proiect al Apple.

Ultimele luni ne-au prefatat ceea ce vom vedea de acum incolo, o companie Apple in care Steve Jobs nu este oficial in prim-plan insa o companie care ramane sub “ghidarea” sa. Apple nu ramane fara geniul numit Steve Jobs, Apple ramane fara CEO-ul Steve Jobs insa fondatorul companiei va fi in continuare implicat activ in tot ceea ce tine de Apple. In concluzie, Steve Jobs nu pleaca de la Apple ci preia o pozitie mai putin publica in cadrul companiei.