Video: Jämförelse mellan signalkvaliteten på iPhone 4 och iPhone 4S

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MI36X-cRxWg[/youtube]

    Stiti cu totii deja ca iPhone 4 are o mare problema cu mentinerea semnalului la o valoare ridicata atunci cand partea din stanga jos a dispozitivului este acoperita cu mana. Din pacate Apple a gresit modalitatea de implementare a antenelor in dispozitivul de anul trecut si foarte multi utilizatori s-au plans de faptul ca terminalele lor pierd semnal cand sunt acoperite cu palma. Ei bine in iPhone 4S Apple a schimbat foaia si a implementat o noua tehnologie care permite chip-ului baseband sa foloseasca toate antenele dispozitivului(GSM, Wi-Fi, Bluetooth) pentru a mentine semnalul la o valoare ridicata.

    Notera in clip ca iPhone 4 pierde semnalul imediat dupa ce este acoperita partea din stanga jos insa la iPhone 4S nu se intampla acelasi lucru. Totusi pentru o secunda semnalul dispare dar apoi reapare rapid, semn ca atunci s-a facut schimbarea dintre antenele dispozitivului iar semnalul a ramas la valoarea initiala. Deocamdata modificarile implementate de catre Apple sunt de bun augur, mentin semnalul va o valoare buna si sper ca intreg scandalul Antennagate sa ramana doar o parte din istoria iPhone 4.

16 KOMMENTARER

  1. Incearca testul cu 3G activ si fara Bumper sau o carcasa la antene. Semnalul scade sigur, toata lumea care a incercat stie asta. trebuie sa tii cateva secunde bune acoperita zona si scade semnalul 3G, indiferent daca e puternic sau slab.

  2. Totusi,este haotic ca din 5-6 liniute sa ai doar 2 in casa…..eu cu un nokia 1110 am 5 din 5 linii in casa…iar iphone 4 are doar 3 (in casa mea)…….si la 2 linii,se intrerupe convorbirea,totusi,speram ca iphone 5 este mai destept,mai bun,fara antene pe afara,cu o camera mai buna,un procesor poate mai bun,si ecranul mai mare de 3 inchi..! pana atunci folosesc un Nokia 1110 din zecile de iphone si samsung pe care le am ! Rusine mie,insa le vand

  3. Pey este atunci o problema care se poate rezolva,din pacate retelele 3G romania,tot la 10 Kb pe secunda au ramas……….1 la mana…2..semnal cu orice telefon,NU AI ORIUNDE…asa ca inca un punct in minus pentru ….4S…………3..hmm..wifi..sunt destul de primitive TOATE…D-LINK (nu auzisem de ei acum 2 luni si acum sunt peste tot)…………si 4 la mana,nu are rost sa-ti cumperi un iphone 4S,pe cand comanda voce(cel mai tare feature) este pe engleza……cand spui PAUL…trebuie sa spui POUL..si etc…

    Sa speram ca iphone 5 le rezolva,acolo vreau sa ma bag la 4 telefoane.! IL ASTEEEEEEEHEHEHEEPT!

  4. @Puia, retelele din romania sunt foarte rapide 🙂 Ai vazut macar un speed test pe at&t sau sprint? Ca ai tu web n talk nu inseamna ca toate sunt proaste.

  5. Daniel sa sti ca nu ai dreptate am pus cronometru si la finalul testului pe iPhone 4S la tinut strans mai mult timp decat iPhone 4.
    Din ce am inteles eu acele intreruperi in partea de sus a parti laterale -undeva unde avem butonul de silentios-au rezolvat problema.

  6. In sate nu exista 3G, in orase exista 3G. Nu trebuie sa aiba minim 100k locuitori orasul ca sa fie retea 3G decenta, Orange poate. Nu stiu despre restul.

  7. Avand in vedere ca nu poti sa intrii pe un 3G in casa..sa verifici un mail..cu iphone 4..pentru ca ai 2 linii…MAXIM semnal..si aia cu 3G..tutuit putin si de izolatia casei..mai se pierd informatii..mai nu se incarca…in romania sunt probleme peste tot. Tenou,speed test nu se face din romania pe AT&T…..

    Speedtest pe AT&T se face in tara lor
    Speedtest pe VODAFONE ROMANIA/orange/cosmote/frog..etc etc pe ROMANIA se face in ROMANIA.

    alea sunt niste prostii,calculatorul meu are downloading-ul cu 96 de mega pe secunda,si upload cu 160……..WTF? eu maxim 15 mega downloadez,de 20 de ani de cand am calculator.! MAXIM MAXIM…si upload cu maxim 1024 megabiti/secunda.

    Traieste-ti viata si in afara cifrelor eronate de pe internet,exista multe erori,totul este facut de OM….daca esti om,esti supus greselilor.

    Accept ca iphone 4S arata bine,si se misca rapid pe site-uri..dar tot acolo ajungi cu orice telefon.

  8. Am facut testul pe ip4, fara bumper, de la full a scazut 2 liniute in ~10 secunde, deci e adevarat, oricum, nu mi s-a intamplat niciodata sa pierd semnalul in timp ce vbeam sau chestii de genu.

  9. eu am o intrebare, probabil o sa radeti, dar chiar habar nu am: ce este baseband-ul si aceasta implementare in 4s cu schimbatul antenelor nu este facuta din soft? adica nu se poate aplica si la i4?

  10. Solutie scapare cadere semnal : Luati 2 cuie,bagati-le in apa…dupaia puneti antenele de iphone 4S,iphone 4,inauntru..si dintr-o priza,2 fire,+ si -,aruncati in apa……….

    in contact cu apa,acea rugina se va trimite de pe cuie pe antene,sI NIMENI si NIMIC din pct de vedere psihologic si fizic nu le poate da jos(cu atat mai putin semnalul radioactiv)…

    VOILA! Iphone 4S Ruginit!=))

    Glumesc,FOLII ZAAG 120 ron/full body,scapati de absolut orice lipsa de semnal (in casa)
    in oras toata lumea are semnal,si nu cade cam deloc..nici cand vorbesti(decat la metrou mereu..) :))

  11. @ ALEX: multumesc de lamurire, so intrebarea cealalta ramane: daca tot este un OS acest baseband, de ce nu se poate implementa in el algoritmul de schimbat antenele?