44 % av iDevice.ro-läsarna är nöjda med nya iOS 5 plus några intryck

    Varje dag läser mer än 10.000 10 rumäner iDevice.ro och XNUMX % av er svarade undersökningen publicerad av mig förra veckan efter lanseringen av iOS 5 via iTunes. Baserat på svaren i undersökningen verkar det som att 44 % av er är nöjda med nya iOS 5, 21 % skulle ha velat ha fler funktioner, 3 % är inte nöjda med de implementerade funktionerna och 2 % säger att prestandan inte är bra eller vissa funktioner saknas. Äpple säger över 25 miljoner iDevices har redan installerat iOS 5 och det betyder det en tredjedel av alla iDevices kompatibel med det nya operativsystemet och installerade det.

    Jag för min del är nöjd med den nya iOS 5, jag gillar hur bra den rör sig på iPhone-terminaler och jag gillar det faktum att Apple har förbättrat prestandan avsevärt för den inbyggda Safari-webbläsaren. Angående batteriautonomin så har saker och ting inte förändrats så mycket jämfört med iOS 4.x, autonomin är lägre, men i mitt fall är det en minskning med mindre än 5 procent. Jag vet att några av er klagade över att autonomin är mindre än på iOS 4.x, Jag förklarade här några möjliga orsaker och jag hoppas att saker och ting har blivit bättre under tiden.

    Jag tror att Apples iOS 5 är en "framgång" och de 25 miljoner iDevices som har installerat det återspeglar detta.

15 KOMMENTARER

  1. Asa este! Noile functii sunt extrem de binevenite! Sincer, acum cu iOS 5 pe iphone 4 pot sa zic ca am tot ce trebuie pe un telefon! Sa speram ca ne vor surprinde placut in continuare cei de la Apple!

  2. In privinta bateriei pentru prima data imediat dupa un upgrade major am sesizat o scadere mare a autonomiei . Si asta nu pe un device ci pe 4 din 5 ( iPad1,iPad2 si 2 iPhone4) .Cred ca se datoreaza in special noului sistem de notificari , pe toate device-urile fiind instalate foarte multe aplicatii cu multa activitate dpdv al notificarilor . O sa fac niste teste si o sa revin, in masura in care subiectul o sa ramana activ . In momentul asta din ce-am observat peste noapte ( deci fara activitate proprie baterie scade cu 2,5% /ora fata de 1% inainte si proportia se pastreaza si la utilizare , in prima ora de utilizare bateria scazand cu peste 20 % . De aici ar rezulta ca atat in standby cat si in utilizare ar fi vorba de un consum mult mult mai mare. Singurul device mai putin atins de iOS5 e un 3GS dar pe care sunt instalate doar cateva app fiind folosit strict ca telefon. In rest ca reproș ar ma fi dezactivarea gestirilor pe ipad1 ceea ce nu e un lucru tocmai corect avand in vedere ca multi si-au cumparat xcode pentru asta.

  3. xcode e grstis, si cand costa era 5 euro, o suma pe care cineva cu mac nu cred ca il dezavantajeaza, daca ai mac, 5 euro e nimic. Deci nu e cine stie ce, daca nu v-ati dat seama Apple incearca din greu ca utilizatorii de iDevice-uri sa faca upgrade la noile produse

  4. Mi s-a intamplat de cateva ori sa ii pun alarma si sa ma trezesc dimineata cu el inchis, cu baterie zero, in conditiile in care seara avea cel putin 40-50% baterie.
    Aseara l-am incarcat pana la 100%, i-am inchis toate aplicatiile, majoritatea notificarilor si surpriza: aveam 98% baterie.
    Concluzia este: pentru o autonomie mult mai buna, inchideti aplicatiie din background.
    3GS cu iOS 5 neverlock.

  5. @horyatm: 1) Eu nu sunt posesor de mac si am dat 5 euro pe un soft de ale carui beneficii (multiple gestures ) nu ma pot bucura. Nu ti se pare firesc sa semnalez ca nu mi se pare in regula.
    2)Dupa care regula 5 euro nu inseamna nimic.
    3)Ce legatura are treaba asta cu faptul ca Apple incearca sa-i faca pe utilizatori sa faca upgrade.
    4)Iar incepem sa fetisizam Apple ? Chiar trebuie de fiecare data sa iasa cate unul care sa ne explice cat de minunata e Apple si cum stie ea mai bine ce e bine pentru toti. Daca nu i-as aprecia produsele nu as fi cumparat atatea. Asta nu inseamna ca nu putem semnala atunci cand o da in bara.

  6. gxg, nu stiu cum e la tine, dar la mine e o imbunatatire majora a autonomiei. Cu un iPhone 4 am scos Stand By: 1 day 20 hours, Usage: 6 hours 44 minutes si mai aveam 13% baterie. Wi-fi-ul si 3G ul pornite non-stop, Push mail, Location Servicies On.
    Ti se pare de necrezut? Si mie, sunt sternat de cat ma tie bateria. Niciun iPhone nu m-a tinut asa.

  7. in afara de untethered,nu am probleme,paginile pe aplicatia iDevice se incarca acum instant,pe web mult mai repede decit pe 4.2.1….e drept nu imi merg push-urile decit la e-mail(si asta doar cind imi inchid e-mail-ul,atunci am push) restul au o problema indiferent de versiunea de ios jb,iar tweak-uri nu mai intereseaza momentan..bateria are un plus de 15-20%fata de de cum era inainte pe 4.2.1

  8. @mihaifoto: nu este numai de la aplicatiile din background. am facut un test. chiar si cu toate aplicatiile inchise dar cu wi-fi pornit, dimineata bateria arata 98%. cand am inchis wi-fi seara, dimineata bateria era 100%.

  9. mie imi pica semnaluo si netul des mi se intrerup apelurile de cand am bagat ios5 ..ce pot sa fac:((…ca e enervant va rog raspundeti-mi..

  10. horyatm, citesc comentariile astea si mi se pare stupefiant ce spui tu; sunt utilizator de iPHONE, iPOD, iPAD …nu am mac! dar chiar si asa… bag de seama ca te consideri un bashtan pentru care nu conteaza ca mai arunci 5 euro pe o aplicatie!oricine detine produse apple nu ar trebui sa maraie ca plateste 5 euro, sa zicem, pe o aplicatie pe care apple ar fi putut-o implementa “for free” in idevice uri.?deci daca detin un produs apple port pecetea unei “persoane cu situatie”??
    Dumnezeule….!Apple face bani muuuulti oricum de pe urma device urilor pe care le cumparam, dar face la fel de multi bani pe gazduirea in app store a tuturor aplicatiilor pe care un utilizator de i-dev e musai sa le cumpere! Ai n-ai, ca sa nu te faci de cacao cumperi, zici ca ai!bravo…la cat mai multe finaluri de exercitii financiare fericite pentru apple cu oameni ca tine!!!!! BRAVO!si inca ceva…si “bashtan” de-ai fi mai horyatm, ti-ai chibzui cu cap fiecare EURO!deci nu esti din moment ce arunci asa 5 euro cand apple ti-o cere! bravo, ma inclin!