HTC Edge – HTC:s första quad-core smartphone

   La inceputul acestui an aflam de la Nvidia ca procesoarele quad-core pentru smartphone-uri se transforma din vis in realitate iar cei de la HTC förbereda primul smartphone propriu dotat cu un asemenea procesor. In imaginile de mai sus avem prezentat smartphone-ul HTC Edge care va fi echipat cu chip-ul Nvidia Tegra 3 si va avea patru nuclee de 1.5 GHz fiecare. Dispozitivul va avea 1 GB RAM, ecran de 4.7 inch cu rezolutie 1280 x 720 si o camera de 8 megapixeli f/2.2 iar in mare se anunta a fi cel mai puternic smartphone de pe piata.

    Cei de la HTC pregatesc un smartphone cu extrem de multa putere de proesare la un pret normal insa oare chiar este nevoie de asa ceva? Oare va sti Android-ul sa foloseasca toate cele 4 nuclee ale procesorului intr-un mod eficient? Probabil ca nu, cum nici procesoarele dual-core nu erau pana recent 100% folosite de Android, dar ideea in sine este interesanta. Va schimba ceva acest HTC Edge? Da, va schimba asteptarile consumatorilor care vor vrea cat mai multe nuclee in telefoanele lor, nuclee care nu au aplicatii care sa le foloseasca la adevarata lor putere.

    Decat sa vad nuclee quad-core in smartphone-uri mai bine as vedea o baterie care sa tina o saptamana fara sa necesite incarcare, cred ca multa lume ar prefera acest lucru in detrimentul unor scoruri mari in teste sintetice.

42 KOMMENTARER

  1. Baterie, da, aici sunt de acord cu tine. Ceea ce avem acum in smartphone-uri sunt orice, numai baterii nu.

  2. Asta cu scorurile e relativa . iPhone 4 cu 1 core si 512 ram are acelasi punctaj cu G2 2 core 1024 ram .

    Probabil 4core asta va avea acelasi puctaj , in cel mai bun caz , cu iPhone 4S .

  3. Da…. Mare dreptate ai as prefera de 1000000000000000 mai bine o baterie decat n-sepemii de procesoare, dar ma intreb cand se vor gandi ei ( apple, htc , etc)la treaba asta?! Ca omul isi doreste sa plece si el in vacanta la munte, iar acolo nu sunt prize. Dezvolta performanta, dar ceva ce sa intretina performanta mai mult nu fac.

  4. @zaone nici pe pc multe aplicatii nu folosesc procesoarele quad la adevarata lor putere dar totusi nu poti nega faptul ca un pc cu un procesor quad este mult mai rapid in toate aplicatiile decat unul dual core.
    Aceeasi chestie o sa se aplice si la dispozitivele mobile dotate cu procesoare quad core. Din testele facute cu tegra 3 s-a vazut faptul ca sunt de cel putin 2 ori mai rapide decat cele cu tegra 2.
    Cred ca avand quad androidul o sa fie in sfarsit la fel de fluent ca un 4s.

  5. Quad core nu inseamna 4 procesoare,inseamna un singur procesor cu 4 nuclee.Si puterea nu se cumuleaza,adica quad core @ 1.5ghz != cpu @ 6ghz…

  6. Eu am dual core de 2.0 pe laptop si ma descurc foarte bine cu el, pentru ce naiba e nevoie de quad core? vor sa filmeze 4000p? Ca sa foloseasca la capacitate maxima trebuie lucrat mult la SO, cu putin lucru se pot ajunge la performante mari. Pun pariu ca daca ar rula o versiune adaptata de Ubuntu sau alta distributie de Linux s-ar misca mult mai bine/fluent.

    Sunt utilizator de Android pentru ca dezvolt aplicatii pentru acest SO, ca si telefon personal tot un iPhone as folosi. 🙂

  7. Daca aparea iphone cu 4 nuclee , era cel mai smecher dar asa, htc, sigur nu foloseste android toate cele 4 nuclee etc etc. Conteaza? Nu le foloseste acum dar in jumate de an o sa le foloseasca. Ideea e ca ca hardware e net superior ip4s ca software mai are de lucrat. Dar pana scoate apple ip5 care o sa fie tot dual core , mai trece un an si cva. Nu imi place ca tii asa de mult cu apple, fii si tu fairplay. Competitie puternica= produse mai bune

  8. Realitatea este ca pe piata au aparut smartphone-uri Android in primavara si sistemul de operare nu stia sa foloseasca doua nuclee. Sa fim fairplay si sa recunoastem ca OS-ul ala e praf si nu va sti ce sa faca, cu 4 nuclee. Daca Apple va implementa un procesor quad-core in iPad 3 o va face pentru ca va pune Retina Display care are o rezolutie foarte mare. Chiar si asa nu e sigur ca va implementa un quad deocamdata. Pentru ce naiba ai avea nevoie de un quad-core intr-un smartphone? Fie el de la Apple sau orice alt producator.

  9. Evident baterie mai puternica decât mai multe nuclee. Dar revenind la quad core, cu siguranța ca nici o companie normala la cap nu ar investi in ceva ce nu ar renta. Bătălia se da la câțiva centi dacă se pot economisi in procesul de Productie. Deci cu siguranța nici o companie nu are chef sa își incarce factura in procesul de Productie. Cu siguranța cele patru nuclee au fost proiectate sa distribuie mai bine aplicatiile ce rulează simultan pe smartphone pentru a creste viteza care probabil uneori este importantă. Cati dintre noi am mai avea răbdare sa stam in fata unui pentium 2? Deci categoric si viteza contează. Ne da acel confort ca primim rapid răspuns la comanda ce o efectuam asupra smartphone-ului!

  10. Babei, eroarea e umana, nu te impacienta 😀
    A multi-core processor is a single computing component with two or more independent actual processors (called “cores”), which are the units that read and execute program instructions.

  11. Cel mai mult mi a placut sfarsitul articolului!!  Bravo , felicitari !!! Ai pus degetul pe I , sau ai bagat degetul in ranã !!! Vrem si rapiditate dar suntem multumiti de moment, ce ne roade de moment e ca pe la ora 13 14 ne lasa fortele s

  12. “Decat sa vad nuclee quad-core in smartphone-uri mai bine as vedea o baterie care sa tina o saptamana fara sa necesite incarcare”
    pai parca pt procesor ti-ai luat 4S, chiar daca bateria era mai proasta.. ne-am schimbat cumva parerea cu 360 grade? sincer asa trebuie gandit, nu cum ai facut cand ti-ai luat 4S
    i4 are proc mai slab, dar face aceleasi lucuri ca si 4S? de ce? pt motivul care l-ai spus si tu in articol: nu exista aplicatii care sa foloseasca la max A5, A4 se descurca foarte bine si o sa o faca inca destula vreme, pana spre iphone 5, daca nu si dupa 😉

  13. @TheDog: Ai fi surprins sa vezi cat tine bateria pe 4S cu iOS 5.0.1 😉 Desigur ca nu vei fi surprins si vei spune ca e prost pentru ca nu il poti cumpara, sau din cine stie ce alt motiv. A da, stiu, sunt prost ca am dat 900 de euro pe el. Bu, acum ca am trecut peste, mai cauta tu si vezi cat stie iOS-ul sa foloseasca mai multe core-uri si cum suportul asta a fost inclus inca de la tableta iPad, de fapt dinainte. Restul e can can. Cand ai bani de 4s il iei, vei spune ca e bun. Nu ai bani de el, nu il iei si spui ca e prost. Si daca tot suntem pe subiect, ai dat paste la o fraza in care vorbeam de quad core.

  14. @ TheDog: eu am 4S si nu ma plang de autonomia bateriei ! tine mai mult decat iphone-ul 4 ( jailbreak-uit ce-i drept ). Azi am facut un restore de curiozitate la iphone 4 pentru a-l rula pe un OS fara jailbreak. Ambele telefoane au iOS 5.0 fiind incarcate de dimineata si au fost folosite aproximativ in mod egal. La i4 imi arata 61% pe cand la 4S arata 58% ( mentionez ca m-am si jucat cu Siri destul de mult ). Asadar, nu stiu de unde atatea zvonuri cum ca 4S-ul e “varza” la acest capitol.

  15. da bine la vanzari. discutie la coltul strazii:
    frate am combinat la 10 milioane telefon cu quad core si pampalaii aia cu iphone au doar doua, isheep ahaha

  16. adevarul e ca astfel de discutii chiar nu isi au rostul… cine vrea acel telefon il va cumpara… la fel cum au facut si cei care si-au dorit iph 4s… eu propun ca tot ceea ce nu e legat de apple sa nu le mai publici… asa macar nimeni nu se mai cearta si nimeni nu se mai jigneste.

  17. Stii, butonul de stergere a comentariilor, care nu isi au rostul, e mai usor de apasat decat timpul pierdut de o persoana scriind acel comentariu.

  18. zaone, nu am spus niciodata ca 4S nu ar fii bun, am spus doar ca cei care au iphone 4 nu au motive temeinice sa isi ia 4S.
    si faza cu bateria s-a rezolvat acum cu 5.0.1 ca pana acum toti s-au plans ca nu-i tine bateria la 4S
    am mai spus, eu unul mi-as lua iphone 4S nu pt proc, nu pt baterie, nu pt camera, nu pt siri ci pt butonul home.

  19. Uite aici un nume d articol . Sa fi fost butonul home din i4 fAcut prost special ca o strategie d marketing? In fond ct costa p apple sa til repare, si cati trimit telefoAnele la reparat avand in vedere ca sar putea sa nu mai fie in garantie. Inca un motiv d a lua ip4s daca ai ip4

  20. Cred ca ejti singuru care si-ar lua iPhone 4S doar pt butonul home … desi nu se stie daca va face la fel ca pe iPhone 4 :)) … inca nu a trecut atata timp sa se dea verdicte daca s-a rezolvat problema butonului home

  21. “Decat sa vad nuclee quad-core in smartphone-uri mai bine as vedea o baterie care sa tina o saptamana fara sa necesite incarcare, cred ca multa lume ar prefera acest lucru in detrimentul unor scoruri mari in teste sintetice”

    Ai punctat extraordinar de bine!!! FELICITARI!!!Sunt de acord cu tine!
    As vrea sa vad pe viitor iPhone 5 cu aceeasi configuratie ca i4s dar cu alt design, 1 gb ram si o baterie revolutionara!

  22. Eu cred ca astia vor sa faca o masina virtuala pe telefon unde sa rulezi iOS. Cred ca urmatorul telefon “smecher” cu Android va avea quad core la 2GHz si kylare

  23. sincer si dual core pt un telefon mi se pare mult , mai bine unul single core tactat pe o frecventa mare si optimizat f bine plus memorie ram de ajuns ar fi de ajuns , cum ai zis si tu zaone bateria ar trebui sa primeze intotdeauna , procesoare dual core sunt necesare mai degraba pe tablete sau desktop ………

  24. cred ca nu va dati seama dar e posibil ca un quad-core sa consume baterie la fel sau chiar mai putin decat dual core …. mai multe nuclee sunt utile pt ca asa frecventa poate fi mai mica si pot functiona independent in functie de necesitati

  25. Eu nu inteleg cum de spuneti voi ca ip4s are aceeasi autonomie cu ip4. Mi-am schimbat de curand ip4 cu unul nou luat pe puncte si cel vechi l-am dat prietenei mele… Vecinul meu de palier are ip4s cu ios 5.0.1 ala care cica face minuni. Testate in aceleasi conditii, aceeasi retea, aceleasi aplicatii instalate, aceleasi setari cand eu mai aveam 33% din baterie ip4s s-a STINS (0%). Atunci cand vecinul meu se lauda cu viteza aproape dubla in mai tot ce facea realiza si el ca procesarea se facea mai rapid => biti procesati mai multi => cosum de energie mai ridicat => autonomia bateriei mai scazuta => matematica pura => mai multi biti, cosum mai mare :)) e simplu. Ca sa nu mai vb de puterea de procesare a placii video…

  26. Stai jos linistit. iPhone 4S are o autonomie foarte buna cu iOS 5.0.1. AM 6 ore de usage si 20% baterie disponibila, in conditiile in care primesc tot timpul notificari si e conectat la net nonstop.

  27. nu inteleg de ce te ataci zaone??? ti-am zis ca am facut testul in aceleasi conditii… testul a durat 4 ore, adica pana s-a stins ip4s… in acest timp telefoanele au fost folosite intens pe jocuri, browsing, streaming… repet, mai aveam 33% la ip4 in timp ce ip4s s-a STINS

  28. Ce ma amuza cand vad cum comenteaza unii fara sa stie! Mai cautati putin pe google, tegra 3 are 5 nuclee, primul este subtactat pentru a fi folosit in task-uri generale, daca e necesar (in jocuri, video), mai intra in functie 2 nuclee, iar in cele mai grele task-uri (editare video, jocuri cu grafica sporita) intra si celelate doua…