Video: iOS 5.0.1 ger multitouch-gester till iPad

   Världen bad, Apple var tvungen att ge och nu finns multitouch-gester tillgängliga på iPad-surfplattan. iOS 5.0.1 är versionen som ger multitouch-gester till alla iPad-surfplattaägare och när vi pratar om multitouch-gester talar vi om möjligheten att flytta från ett iOS-fönster till ett annat med hjälp av en svep med 3 fingrar från vänster till höger; möjligheten att stänga en applikation genom att göra en "nypa"-gest med 5 fingrar på skärmen och möjligheten att öppna iOS task switcher genom att svepa nedifrån och upp med 4 fingrar.

  I iOS 5.0.1 kan du aktivera multitouch-gester på iPad från menyn Inställningar>Allmänt där du har alternativet Multitasking Gestures som måste ställas in på On-värdet. På iPad kan den här gesten komplicera hur operativsystemet fungerar.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a52zu-ocAd0[/youtube]

9 KOMMENTARER

  1. “Pe iPad acest gesturi ar putea ingreuna modul in care functioneaza sistemul de operare.”

    Asta mi se pare chiar o prostie!
    Tu ai folosit iPad 1 cu multigesturile activate? Nu ingreuneaza absolut deloc; chiar nu are nici o legatura.

  2. Nu am iPad 1 insa pe 4.3 se plangea foarte multa lume de problema asta. So, formularea aia NU da drept sigura o posibila ingreunare a sistemului de operare.

  3. Nu cred că a fost Apple nevoită să implementeze gesturile doar pentru că a cerut lumea, mai mult ca sigur gesturile nu fuseseră implementate încă din iOS 5.0 pe iPad (1) pentru că se descoperiseră ceva bug-uri pe care le-au aliminat abia în iOS 5.0.1.

    În rest, observ că aceleași gesturi de pe iPad apar și pe Mac OS X Lion: tot cu swipe cu 3 degete se trece dintr-o aplicație fullscreen în alta, cu pinch cu 5 degete se trece în lista de aplicații (Launchpad pe Mac, Springboard pe iPad; aplicația nu se închide, cum scrie în articol, ci doar trece în fundal), iar cu swipe în sus cu 3 degete se văd aplicațiile deschise (Mission Control pe Mac, task switcher pe iPad). Le așteptăm și pe iPhone!

  4. pe ipad 1 merge super bine, chiar si cu gesturile multitouch. nu stiu ce au facut cei de la Apple dar mie imi merge mai repede acum ipad-ul cu versiunea 5.1 decat cu cea precedenta.