Siris säkerhetsprotokoll har brutits, assistenten kan arbeta på vilken enhet som helst

  Bara en månad efter lanseringen av iPhone 4S och Siri personliga assistent har vi äntligen bevis på att Siri kan fungera på vilken enhet som helst, inte bara iDevices. De från Applidium de lyckades bryta Siris säkerhetsprotokoll och lyckades ta reda på allt som händer när vi kommunicerar med assistenten. De upptäckte att Siri skickar och tar emot mycket information från Apple och att assistenten identifierar sig för Apple som en iPhone 4S och kloning av identifieringsdata gör att Siri kan köras var som helst, när som helst. Dessutom kan Siri implementeras utan problem i iOS eller till och med Android-applikationer, så snart kan vi se applikationer från Cydia som kommer att fungera med Siri. Applidium lyckades köra kommandon genom Siri installerad på en annan enhet än iPhone 4S och fick svar från Apples servrar, så hela processen fungerar utan problem.

Idag lyckades vi spräcka Siris protokoll. Som ett resultat kan vi använda Siris igenkänningsmotor från vilken enhet som helst. Ja, det betyder att vem som helst nu kan skriva en Android-app som använder den riktiga Siri! Eller använd Siri på en iPad! Och vi kommer att dela denna kunskap med dig.

  Det intressanta är att AppLidium hävdar att valfri iPhone/iPad/iPod Touch/Mac/Android-terminal eller annan enhet kan användas med Siri, problemet är att assistenten måste portas till respektive enheter. De från Applidium erbjuder redan alla filerna med hjälp av vilka de kommer att kunna använda Siri från vilken enhet som helst, men processen är komplex och inte tillgänglig för alla. Praktiskt taget så fort en jailbreak-lösning för iPhone 4S släpps kan vi se tillräckligt många justeringar eller applikationer som kommer att använda Apples assistent för att förbättra upplevelsen av att använda våra terminaler.

38 KOMMENTARER

  1. sa vina portarea!!!! cei cu 4S o sa cam aiba ceva suferinte dar asta e, c’est la vie!

    @U.nnamed: mare adevar ai grait =))) chiar daca nici eu nu mi-as lua vreodata android

  2. Eu cred ca Apple ar trebui sa fie ferma pe pozitie si sa nu permita furtul muncii lor, dar pe de alta parte sa il dea/vinda tuturor celora care au cumparat de la ei I-device-uri indiferent de model/anul cumpararii, cu conditia ca hardware-ul respectiv sa permita.

  3. era chestiune de timp,cu toate ca nu sint adeptul portarii…sper sa-si rezolve problemele din bresele care le au…

  4. Kff e doar superficial si are alte valori, iertati-l, faptul ca si permite sa treaca de la un iphone la altul ii lasa impresia ca altii nu pot si ca sunt niste hagi tudose

  5. Nu cred ca isi face nimeni iluzii cu privire la faptul ca milioane de telefoane, iindferent de iOS, se vor conecta direct la serverele Apple pentru a utiliza Siri iar Apple(cei care te dau un judecata si pentru forma unui buton) vor accepta asta.
    Chiar ei spun:”And let’s see how long it’ll take Apple to change their security scheme!”

  6. ba KFF, ce faci? pana acuma comentai fain si frumos, iar acum a ZBANG, ce-i asta…intr-adevar nici eu nu sunt deacord cu asta, dar totusi nu e plastic verde, si telefonul meu e facut din plastic si e un iPhone(numai ca e negru)-si? ce are?E bine ca l-au facut, am vazut cum se face, e putin cam prea complicat, cum a spus zaone, cand iPhone 4 S va fi jailbreakuit atuncia vom avea si Siri pe celelalte terminale.
    Ar fi foarte misto daca ar fi si pe Mac…azi ai spus de chestia aia, merge trasnet, da’ are cam putine comenzi):, si daca vorbesti prea tare nu te intelege, trebuie sa-i zici incet.
    Aici Apple o va lua putin in jos- nu trebuia sa se bazeze pe un + al noului iPhone la categoria Software, ci la Hardware, dar ma rog, asta e…

  7. stati linistiti ca a fost spart doar protocolul pina il porteaza pe ip4 sau/si alt device mai dureaza si oricum staff-ul cred ca deja e in alerta..nu lasa ei problema asa,dupa care vin altii si incearca altceva si ei iar o sa blocheze si tot asa…sint contienti ca au nevoie de siguranta softului cit si a serverelor si vor gasi si solutii…

  8. aaa, si acest “Siri” e doar beta, deci imediat dupa ce va fi portat si pe celelalte Device-uri probabil ca Apple va scoate si versiunea finala, care poate e mai greu de portat decat cea beta(;

  9. @KFF,la faza cu “eu aveam telefon mobil inainte sa te nasti tu”, pai inseamna ca esti o persoana mai de 30 de ani asa, tu iti pierzi vremea sa faci aicia comentarii la fiecare stire, iar daca ar fi macar una placuta, dar sa-i jignesti pe altii, nu toata lumea isi permite un iPhone, iar apoi de unde stii tu ce varsta are el, poate are 50 ani si avea primul telefon mobil, ce are sa insemne asta? Te bagi asa fara sa stii ceva sigur…(scuzati-ma ceilalti care fac commenturi pe tema, dar deja nu se mai poate, sunt la al 3-lea post si imi dau seama cat de penibil e KFF la faza asta, nu-mi vine sa cred…)

  10. @KFF ma intreb si eu ce faceai cu un telefon mobil in ’91 cand primul operator de telefonie mobila din Romania apare abia in ’92

  11. Visati in continuare baieti,ca va lasa aplle siri la toata lumea,fac ei ceva si nu va mai recunoaste serverele apple,si iar lucra astia 2-3 luni si iar un update si tot asa.Cat despre fotografia asta pe care o vedeti voi aicia asta nu inseamna ca siri si functioneaza unde sunt probele? telefonul din imagine poate sa fie foarte frumos un iphone4 de aceea au si pus protectia aia sa nu se vada care dintre modele este,cel mai bine comvingi poporul cu un video detaliat nu?

  12. alti developeri ce zboara! pt cine e curios ce contin fisierele sa arunce o privere aici github(dot)com/applidium/Cracking-Siri

    nu pare dificil, doar ca tre’ sa fii pe “subiect” si sa ai cunostinte incarcate de linux.

  13. Cu siguranță va fi portat, cel puțin pana acum mai mereu si-au dat interesul in a rezolva multe tampeni ale lui Apple.

    @KFF – Stai calm ca nu ești mai presus .
    Sunt si eu fan Apple dar nu vad rostul impresiilor tale, deci chill si dacă tot ai impresii de superioritate cumparati un iPhone placat cu aur/ safire/ etc.

  14. prieteni am impresia ca sint 2subiecte aici unu e cu ce a postat Zaone si unul la adresa lui KFF,aveti voi un dinte impotriva lui…dar mai lasati-o incolo

  15. Ca sa revin la on topic zice cineva mai sus ceva destul de adevarat,unde sunt probele video,cei cu poza aia,de unde stim noi ca nu e iphone 4s in bumper,daca vroia sa fie cat mai credibili ne dateau dovada,dar asa….

  16. Nu mi-se pare normal sa se poata porta pe orice device, ceea ce inseamna si nonapple, oamenii aia au muncit pt siri, cat si pt apple, sa ajunga si pe android mi-se pare de kk, poate.. pe iphone 4 si ipad 2 ar fi de inteles, dar restul nu mi-se pare corect. Sa nu mai zic pt cei care au facut un efort si si-au cumparat 4s, ca siri va merge mai greu ( nr prea mare de utilizatori) din cauza hotilor care fac asta si nu se gandesc la restul oamenilor care fac lumea sa se invarta, ( fara oameni care platesc pt ceea ce au, lumea s-ar oprii si am muri de foame ca niste sobolani ). Spre incheiere cu o nota pozitiva, am sa sustin ce zic cei de mai sus, ca apple va avea grija sa se remedieze orice hack, luand in considerare ca siri este cel mai de pret serviciu al lor in momentul de fata, si pentru multi, singurul motiv de upgrade la 4s.

  17. @KFF Bravo. Ai descoperit cine sunt pustii fara bani de pe iDevice.
    Asta nu e o jignire, e foarte ok, si eu sunt la fel.
    Jignirea e modul in care gandesc: e păcat că generatiile astea au mentalitate comunista si cleptomana. Sa scada statul preturile la iPhone si sa dea cate unul sa ajunga la toti. Iar la soft nu e furt, ca doar nu e fizic. Și mai sunt și violenti cand le spui ca fura.

  18. Terminati cu prostiile. Si comentariile offtopic si comentariul lui KFF au disparut. Discutati on topic si daca va atacati atat unii pe altii nu rezolvati nimic.
    Robert, ti-am inteles “of-urile”, o sa discut cu KFF, restul e deja peste limita. Discutati on topic va rog.

  19. Si eu sunt contra cleptomaniei dar sunt ferm convins ca Apple nu va sta degeaba, iar cei care crack-uie sistemele lor, ii ajuta de fapt in a face un sistem mai sigur.

  20. Eu am un iPod nou si nu vad de ce nu as beneficia si eu de Siri. Nu fur nimic, consider ca functiile sistemului de operare trebuie sa fie disponibile pentru toti cei cu idevice-uri.

  21. Nu merge … da o eroare la programul cu care il pui. Acum trebuie sa asteptam o versiune sigura de al pune pe iDevice-urile noastre.

  22. Mda mam uitat si eu dimineata asta la telefonul ala. E VARZA nici in cele mai frumoase vise nu merge.Macar nu ma fa caterinca aici.