Hur ofta använder du Wi-Fi Sync för att trådlöst synkronisera dina iDevices med iTunes?

   I iOS 5 implementerade Apple äntligen möjligheten att synkronisera våra iDevices med iTunes med hjälp av ett Wi-Fi-nätverk. De som hade ett jailbreak kunde göra detta även i iOS 4 med hjälp av en speciell applikation, men Apple ansåg att alla behöver något liknande. Funktionen hade inte mycket marknadsföring efter lanseringen av iOS 5 och förmodligen har många glömt bort det, jag glömde det för jag använde det bara ett fåtal gånger. För mig har synkronisering av iDevice med iTunes aldrig varit en prioritet eftersom jag föredrar att ha iDevice ren efter en återställning, så nu använder jag iCloud för att spara viktig data.

   Hur många gånger har du använt Wi-Fi Sync för att synkronisera din iDevice med iTunes? Är den nya funktionen implementerad av Apple verkligen så viktig eller tills du läste den här artikeln glömde du att den är tillgänglig i iOS 5?

39 KOMMENTARER

  1. Eu o folosesc destul de des, mai ales cand sincronizeaza iPadul deoarece nu are loc pe masa si oricum nu se încarca la PC.

  2. Doar wifi-sync,conectez la calculator cand am de importat material filmat pentru ca iPhoto vede doar pozele in Photostream

    E foarte util wifi-sync podcasturile vin automat pe iPhone așa

  3. la inceput am facut sincronizarile de curiozitate si functioneaza perfect,dar am dezactivat-o pt ca de cite ori il puneam la inarcat si era comp-ul deschis se sincroniza si se deschidea iTunes-ul cind iti era lumea mai draga…:)))

  4. Niciodata. Acum folosesc icloud. Iar cand sincronizez i4 cu itunes prefer cablul, deoarece incarca si telefonul.

  5. La telefon il folosec mereu si cand termin ii dau eject. La ipad La fel, ii dau eject altfel iti rupe bateria, mai ales dca sta o zi pe birou legat la retea (wifi)

  6. In fiecare seara cand ajung acasa de la munca si pun iPhone-ul la reincarcat isi face singur wifi sync. Intr-o retea wifi 802.11n nu dureaza mult deloc. De-aia atunci cand mi-a murit ultimul router mi-am luat unul care sa suporte 802.11n pentru ca stiam ca si MacBook-ul si iPhone 4 si Apple TV merg cel mai bine pe acest standard.

  7. @CalinC cand e conectat la iTunes iPadul ai optiune pe prima pagina sa bifezi ca sa nu-ti deschida iTunes cand gaseste iPadul.
    @crixalis se sincronizeaza automat doar cand ipadul sau iphoneul e conectat la o priza deci nu are cum sa-ti consume bateria.

  8. Mi se pare o mare prostie, la fel si iCloud, nici macar nu le-am accesat vreodata din settings, mi se par niste mari prostii.

  9. Nu am folosit inca, mai ales de cand iCloud e available, insa o sa incerc pentru mutare de fisiere, sunt curios daca computerul/mac-ul recunoste iPhone-ul fara sa fac sync, adica sa pot lua fimele direct, ca si atunci cand il conectezi la comp(gen stick usb).

  10. @Claudiu C,merci…stiam treaba asta,dar am zis ca am incercat ca tot omu’ sa vad si eu ce poate face si e ok prin wi-fi,chiar util dar nu mai am nevoie neaparat….

  11. @ claudiu c, sa sti ca ipad-ul imi apare mereu in tunes fara sa fie in priza, cum intru cu el in casa si se conectazaa wifi cum se deschide itunes si isi face sync si ramane acolo, fara ca el se fie in priza, si consuma bateria. Cand nu aveam ios 5 il incarcam la 5 zile, am facut update se decarca stand pe loc in 24-30 ore am dezactivat wifi sync ma tine ca inainte.

  12. La mine e pornit tot timpul, cand ajung acasa se conecteaa pe WiFi si isi face sync automat, fara sa imi mai bat eu capul cu chestiuni din astea… 🙂
    Asta nu inseamna ca nu folosesc si iCloud pt backup… 😀

  13. @tudor : exista un mic soft care odata instalt iti permite sa incarci ipad-ul cu ajutorul pc-ului . De fapt exista mai multe insa cel facut de Asus functioneaza pe orice brand de pc

  14. Eu folosesc varianta wireless atat pentru iPad 1 cat si pentru iPhone 4s.
    O prefer pentru ca in varianta wired imi omorau bateria Mac-ului atunci cand le uitam plugged in. Acum am revenit la autonomia de 5-6 ore la laptop.
    Cat despre durata sincronizarilor… nu pot spune ca dureaza mult. Mentionez ca folosesc routere N atat acasa cat si la birou.
    Autonomia device-urilor nu a scazut nici ea in aceleasi conditii de utilizare: iPad 5-6 zile, iphone 4s 1-1,5 zile.

  15. Icloud-ul e useless daca nu ai mai multe ideviceuri sau macuri.
    Apropo…mi se pare o prostie sa nu mai poti sa stingi toate notificarile cu o apasare de buton…ci trebuie sa le iei cu amanuntul si sa le scoti din notification centrer.

  16. Da, folosesc Wi-Fi Sync în mod regulat, nu vreau să mă bazez doar pe cloud, un pic de redundanță o consider necesară când e vorba despre backup de date.

    @Stefan: Nu e useless, este vorba și despre backup – când schimbi dispozitivul, revii mult mai repede la ce aveai înainte când pleci de la un backup, decât reinstalând și reconfigurând manual totul, cum se întâmplă la fiecare reinstalare de Windows. Think different!

  17. @Adrian: Conectează-te cu iDevice-ul la aceeași rețea Wi-Fi ca și aceea la care este conectat calculatorul și deschide iTunes pe calculator (sau setează iTunes să se deschidă singur când conectezi iDevice-urile la rețea), altfel nu merge.

  18. Sunt conectate toate la aceeasi retea, idevice conectat la priza, deschis itunes, nothing. Imi zice ca de indata ce PCul va fi “available” o sa faca sync. Firewall is on, dar cu exceptie la itunes. Ghinion, mi-ar fi placut sa se poata.

  19. @Adrian: Fă prima sincronizare cu iTunes în stil clasic, conectat prin cablu USB, după care activezi funcția Wi-Fi sync în iTunes și de-atunci încolo ar trebui să meargă.