iPhone 5 och startpriset på $800

  Astazi a aparut pe Twitter un zvon pe care cei fara prea multa logica l-au luat de bun si desigur ca au inceput sa discute pe marginea lui fara noima, la fel ca la televiziunile de stiri din Romania. Zvonul spunea ca iPhone 5 va costa 800$ si desigur ca se referea la un pret de pornire de 800$. Cei de la Huffington Post spun ca o sursa exacta a zvonului nu se stie, insa probabil totul a inceput de la o persoana bine intentionata cu legaturi la niste producatori, ori de la o persoana care habar nu are ce vorbeste, dar o face ca sa-si justifice existenta.

  Revenind la realitate, da iPhone 5 va costa 800$, ba chiar mai mult, insa acesta nu va fi pretul de pornire. Pretul de pornire va fi cel mai probabil situat in jurul valorii de 650$ pentru versiunea de 16 GB si aici vorbim despre preturi pentru terminale cumparate “la liber” direct din SUA. Pretul va creste la 750$ pentru versiunea de 32 GB si la 850$ pentru versiunea de 64 GB, insa desigur ca operatorii americani il vor oferi la preturi care incep de la valoarea de 200$. Isteria generata astazi de cei fara prea multa minte este inutila, dar benefica pentru producatorii de terminale Android, insa realitatea este ca o persoana care a mai cumparat un iPhone stie cat va da si pe al doilea daca il va cumpara nou, cand apare.

  In concluzie, iPhone 5 va fi scump in Romania si nu va fi scump pentru ca Apple vrea acest lucru, va fi scump pentru ca euro se apropie cu pasi repezi de valoarea de 4.7 RON si pana in septembrie probabil va ajunge pe la 4.8 daca lucrurile continua asa. Nu doar iPhone-urile vor fi mai scumpe, ci toate produsele electronice, iar daca urmariti website-urile resellerilor autorizati de produse Apple veti observa ca peste noapte ei cresc preturile dupa cum bate vantul in functie de evolutia euro.

15 KOMMENTARER

  1. Numai ca preturile cam peste tot in lume sunt mai mari decat cele afisate pt SUA. Un iPhone 4s de 64Gb ajunge sa coste echivalentul a 1100$, cumparat chiar de la Apple.
    Poate ca iPhone 5 o sa porneasca de la 32Gb si o sa coste 800$ – nu avem de unde sa stim.
    Insa atunci putem intelege de ce AT&T s-a cam saturat de Apple.

  2. Da,dar iti dai seama ca aia 650$,750$ si 850$ se vor transforma in 650€,750€ si 850€ ceea ce inseamna o diferenta considerabila.

  3. Apple nu e un producator de terminale Android sau Microsoft ca sa-si vanda terminalele la preturile pe care niciun om cu scaun la cap nu le-ar plati, mai ales ca producatorii de terminale Android au preturi din ce in ce mai mici, ba chiar dau bani inapoi alora care le cumpara produsele.
    In rest, da, se vor transforma in euro, asa fac toti producatorii, asta e.

  4. Atunci cand veti intelege ca preturile aste in euro nu sunt dictate de companii, ci de UE, nu veti mai spune nimic ( cel putin nu despre Apple sau alte companii ). Aici ne impiedica mult UE pentru ca pune taxe foarte mari la produsele importate din spatiul non-EU. Google is your friend.

  5. Necatand ca UK au taxe mari, dar la ei telefoanele sunt la pret rezonabil si cu abonament rezonabil. Poti gasi de ex iphone 4s la 1£ si abon de 50£. La noi 1€ la abon promitional doar de 90€… Si lista continua…

  6. zaone, uite parerea mea: iphone deja a innebunit lumea intreaga…orice pret va stabili apple /reselleri pentru achizitionarea lui…se vor gasi mereu zeci de milioane de oameni care il vor cumpara inainte sa fie lansat oficial in tara lor de origine printre care si tu zaone ==) ca nici tu nu ai scaun la cap ?? :)) vezi? apple e ca un mind fuck movie pentru multi dintre noi

  7. Nu are cum sa creasca pretul iPhone-ului poate doar sa scada….primul iPhone pornea de la 500$ la operatori, dar mai apoi 3G a fost 200$. Singura data cand putem spune ca Apple a crescut pretul unui produs a fost cand au lansat Mac Pro la 2500$ fata de G5 care era 2000$ 😉