iOS 6 vs iOS 7 – ikonjämförelse

  Många av de inbyggda applikationsikonerna har ett helt annat "ansikte". iOS 7, förändringarna är ganska radikala jämfört med iOS 6, och någon tänkte presenterar oss allt i infografiken nedan. För att vara ärlig föredrar jag designen av många ikoner som finns tillgängliga i iOS 6, jag föredrar designen av många menyer som finns tillgängliga i iOS 6, men Apple tänkte "skaka om" vår värld lite.

34 KOMMENTARER

  1. partea proasta e ca pana vor actualiza toti dezvoltatorii iconitele aplicatiilor sa fie ‘flat’ va arata oribil homescreenul…

  2. Nu sunt incantat de noul look. Nu mi se mai pare un telefon premium bussines. O sa trec la 5s dar cu strangere de inima. Apple a inceput sa strice unicatul sau look/meniu de la io5 de cand a facut schimbarea tastaturii cu numere din Call; parca e de android. Design-ul plat din ios7 schimba mult reputatia apple/iphone… Mi se pare ca tin in mana un telefon normal, nu unul premium ca pana nu de mult. Pacat. Au stricat rau si o sa mai strice. Mai asteptam iphone-ul de 5inch :/ asta mai lipseste.

  3. Desi nu simple iconitele vechi avand toate detaliile si spatialitatea dadeau sensatia de calitate…cel putin mie asa mi se pare. Acum arata a desene animate iar iconita de la safari mi se pare un esec rasunator. Just my 2c

  4. Adroid 🙁 s-a dus farmecul si unicitatea apple. Am impresia ca tin in mana un telefon normal nu un apple. 🙁 trist

  5. Trebuiau sa lase icoanele si meniurile la fel cum au fost si sa introduca functii, cat mai multe, posibilitate de customizare si setari – si desigur un home screen cu widget-uri , toggle-uri pt hardware si functii.
    Asa au facut rahatul praf – totul e “inspirat” de la concurenta si nici macar nu au implementat toate functiile si posibilitatile altor sisteme de operare.
    E un catch-up game .

  6. In general lucrurile bune se definesc prin detalii ( stralucire ) in cazul iconitelor din ios 7 efectul de stralucire a fost sters 🙁 chiar nu cred ca era nevoie sa recurga la o asemenea modificare poate ca era singurul lucru care ar fi trebuit sa mai astepte modificari .

  7. Si totusi.. parca aratau mai frumos icon-urile cu acel “glass” peste ele … macar daca le patrau pe cele vechi… si le faceau “flat” !

  8. @Rares asa ziceau multi si de 3gs ca merge groaznic cu ios 6 …si la multi le mergeau bine …….
    abia e beta la ce te astepti? sa mearga impecabil?

  9. de la 1 la 10 cam 7 pentru noile iconuri. imi plac doar doua lucruri f mult la noul ios: tag bar-ul(desi designul lui lasa un pic de dorit) si organizarea fotografiilor.

  10. Mai bine arata iOS 6 la iconite, era mult mai bine de păstrau imaginea de acum cu caracteristicile de acum. Era singurul model de telefon mai original, apple era apple nu se asemana cu nici un alt telefon in schimb acum aceiasi porcarie. Un telefon se cumpara pentru utilitatea lui, pentru ceea ce poate, pe mine m-a dezamăgit iOS 7 dar sa vedem ce va aduce iphone 5S ca a cam rămas in urma, sunt multe modele peste ale lor dar păcat ca toate au Android

  11. Pe langa faptul ca nu respecta toate iconitele acelasi tipar, unele dintre ele mai sunt si desenate urat. Nu stiu cum a putut fi Johnny Ive de acord cu iconite ca si Camera, Newsstand, Pictures, Calculator, Game Center, chiar si Safari…
    Per total, este foarte reusit iOS 7 si ma face sa ma reintorc la Apple, insa incepe si iOS-ul sa dea acel sentiment de “nefinisat”.
    P.S.: Chiar sunt curios sa vad daca in viitor va fi impus de Apple ca iconitele aplicatilor din Appstore sa aiba design flat. Altfel…

  12. Parerea mea personala este ca arata bine.TINETI MINTE CA ESTE PRIMUL BETA,si aici pun accent pe primu beta.Ce ati vrea de la el??e la inceput,daca nu v-a placut nu trebuia sa treceti pe el pana in toamna ,pana la lansarea oficiala.Bafta:)

  13. Sincer îmi plac mai mult noile iconite . Era nevoie de schimbare si sunt sigur ca te vei adapta si vei deveni dependent de noul look. Pana la produsul fiind nu poți spune sau catalogat. E nevoie de finisarea finala . De aia sunt 3-4 stagii Beta sa regleze pana apare pe piața.

  14. E deja Android 🙁
    Săracu’ Steve, n’au trecut nici doi ani de când a murit și i’au făcut ăștia praf viziunea. Parcă data trecută a durat mai mult…
    Ăla care a avut ideea că “flat is better” să se ducă sa se arunce’n cap în Grand Canyon. Niciodată n’ar fi trecut astea de ochii lui Steve…

  15. “culori gay”,asta e ceea ce potriveste…urat de tot in ceea ce priveste designul,insa interesant in ceea ce privesc functiile noi implementate. Daca ar fi trait Steve Jobs sigur un asemenea design nu ar fi aparut never.

  16. Iconițele din iOS 6 sînt mult mai frumoase, nu știu de ce au decis să le schimbe cu unele care, d.p.d.v. estetic, sînt nereușite (chiar urîte, aș spune).

  17. Iconitele de Safari si App store din IOS 6 sunt capodopere de design pe langa aspectul trist… sorry plat. Mac OS, Linuxurile actuale, interfetele consolelor folosesc iconite 3D cu straluciri si transparente. Apple s-a gandit sa fie mai cu mot si ma mir ca nu au trecut si la 256 de culori ca sa mearga mai bine OS-ul. Din pacate cred ca voi ajunge sa am tableta iOS si telefon android ca cu Android, ca eu nu platesc un device care sa arate in halul asta.

  18. Android nu, dar aduce putin a Windows 8 … oricum interesanta schimbarea, ma gandesc ca poate s-au plictisit unii de aceleasi iconite de la ios 1-6.

  19. Nu-mi pare reusita interfata grafica pe care au adoptat-o. Sper ca vor apare in App Store si alte interfete care sa se poata schimba la fel de usor cum se schimba pe Android.
    Personal, eu prefer “Next Launcher 3D”.

  20. Nu va mai asteptati la minuni … in toamna va arata exact la fel si nici o posibilitate de customizare fara Jailbreak. Faptul ca e in beta nu inseamna altceva decat ca in toata perioada asta vor inchide bugurile raportate, in rest OS-ul va arata la fel ca in prezentare Apple.

  21. Eu cred ca majoritatea ne-am obisnuit cu iconitele care dateaza de atata timp in sistemul iOS. Nu mi se par atat de urate sau hidoase sau sa ma faca sa imi vand telefonu. Ce-i drept momentan prefer iconitele din 6. Cu timpul ma voi obisnui cu acestea si totul va fi in regula, in fond, vad ca pentru unii primeaza aspectul iconitelor nu performantele reale ale telefonului. Cui nu-i convine, sa se duca foarte frumos spre alte platforme. Nu stiu cum ar fi putut sa inoveze iconitele actuale dat fiind faptul ca iconitele 3D skeufomorfice erau cam expirate si vechi. Toata lumea duce vorba catre Steve. De ce ? Compania trebuie sa mearga inainte si fara el. Fac pariu ca multi dintre cei care sar cu gura nu au alt aparat de la Apple decat iPhone-ul. Si mai fac pariu ca nu au vazut un Apple iPhone Gen 1 niciodata.
    Hai ca nu e o tragedie marea schimbare in iconite, ganditi-va ca sunt si alte schimbari in sistem !