iOS 7 och ett extremt irriterande problem

  Strax efter lanseringen iOS 7 am publicat un articol in care va explicam de ce apare eroarea Det här tillbehöret kanske inte stöds cand incercati sa incarcati un iDevice folosind un cablu original sau tert. Pe scurt, Apple implementeras i iOS 7 un sistem care verifica autenticitatea cablurilor conectate la iDevice-urile sale, iar cand detecteaza un dispozitiv ce nu a fost produs de catre ea sau care nu face parte din programul MFI, afiseaza eroarea de mai sus si genereaza “oroare” in randul utilizatorilor.

  Din pacate de mai bine de o luna de zile intampin exact aceeasi eroare cand incerc sa-mi incarc terminalul iPhone 5S folosind cablul sau original si portul USB al unui PC pe care ruleaza Windows 8.1. Discutand putin cu oameni de suport ai resellerilor autorizati sa rezolve probleme de garantie, mi s-au recomandat restore-uri si schimbari de cabluri, lucruri pe care le stiam si le-am incercat, problema manifestandu-se incepand cu iOS 7.0.3 si continuand in iOS 7.1. beta 1, chiar  si in situatia in care utilizam un cabluri blixt~~POS=TRUNC för iPhone 5 eller iPad Air.

  Fie ca va vine sa credeti sau nu, problema nu o intampin cand incarc terminalul direct de la priza folosind incarcatorul sau, ori cel pentru iPad 3, insa nici in cazul unei scurte incarcari folosind un Mac. Partea si mai ciudata este ca eroarea apare doar in momentul in care bateria este incarcata pana la 85 – 92%, deci nu vorbesc despre o eroare afisata chiar de la conectare, ci de una care apare intr-un anumit punct al procesului de incarcare, dintr-un anumit motiv.

  Desi o rezolvare simpla nu exista si a schimba un terminal nu ma incanta acum, va spun ca indiferent ce eroare vedeti pe ecran, sincronizarile vor functiona fara probleme, incarcarea facandu-se putin mai greu. Nu pot sa inteleg ce anume stala baza probleme si de ce eroarea apare, din ce mi-am dat eu seama, doar in cazul conectarii la un PC, insa din moment ce iOS 7.1 pare sa nu o rezolve, nu ma astept sa scap de ea vreodata. In final sunt curios sa aflu daca voi ati intalnit probleme asemanatoare dupa instalarea iOS 7.

26 KOMMENTARER

  1. Eu nu am intalnit la iphone 5 ruland ios7 astfel de probleme pt ca utilizez cablul de origine sk mai am unul de rezerva belkin, pt mn cabluri inlocuitoare ale originalului ar fi cele de la belkin, incarc si eu telefonul de la laptop care ruleaza windows 8.1 fara probleme

  2. Nu ios 7.0.4 iphone 5c
    Am avut si ios 7.1 beta1.
    Am 2 cabluri originale, unul la serv si unul acasa, il folosesc si in masina unul din ele la un incarcator banal. Cel mai mult il incart ca pc windows 7 32 si 64

  3. Salut! Zaone
    Eu am un iphone 4s black-16-Gb cu ios 7.1.4 si nu am probleme la incarcare,precizez ca si pe ios 7.1.3 nu am avut probleme cu incarcarea.
    Eu nu am incarcator original la iphone si merge,nu am nimic de reprosat!

    Lycka till!

  4. E posibil sa nu fie chiar 5v sau minim 1A pe mufa usb de la calculator. Sau poate un contact imperfect pe pinii de date

  5. Aveam problema asta si pe ios 6 pe ip5,incarcatorul era de vina,deci ceva nu-i place si la tine la portul usb al pc-ului..Incearca pe alt port usb al aceluiasi pc,sau printr-un hub.

  6. Eu am achizitionat un iphone 5 iar dupa 2-3 luni de utilizare a inceput sa imi dea aceasta eroare. Pare stupid ce o sa zic, dar daca suflu in telefon inainte se conectez cablu functioneaza de fiecare data. Poate mai incearca cineva si poate sa confirme.

  7. Am cautat un pic pe net si am gasit o posibila rezolvare la problema ta, @zaone.
    Incearca sa dezinstalezi si sa cureti registrii de “urmele” iTunes. Reinstaleaza si vezi de-ti mai da eroare.

  8. Cablurile aftermarket sunt baza acestei probleme, eu am dat de aceasta eroare si la ios 5.1.1 la Iphone 3GS. Incarcarea pana la urma mergea doar ca idevice-ul detecta cablul cu probleme.

  9. aceasta problema am intalnit-o cu cablu si incarcatorul original, deci fiind vorba de incarcare la priza. destul de rar pana acum, insa exista. si la fel in momentul cand telefonul este incarcat undeva peste 80 %. iphone 5, ios 7.0.4

  10. i5 ios 7.0.4 pe cablu oriignal windows 8.1 laptop nici o problema. mai am un cablu de la ipad mini, fara probleme cu acelasi cablu. Mai am 2 cabluri pirat pentru incarcatoru de masina la ambele imi da eroare chiar daca le pun in incarcatoru de masina, laptop, sau incarcatorul original. De vina este clar cablul care este pirat

  11. Va recomand sa instalati aplicatia Asus aicharger pentru windows. Dati apoi restart la pc si o sa puteti incarca orice idevice (chiar si ipad) legat la pc/laptop cu windows.

  12. Pe iphone 5 cu cablul original am avut aceeasi problema. Am cumparat ullerior alt cablu dintr-un orange shop si nu mi-a mai dat eroarea. Ma asteptam sa intalnesc aceeasi problema la achizitionarea unui ipad air,dar din fericire cablul acestuia nu imi dadea nici o eroare.

  13. Fix asa am avut pe la 90 % imi arata asa eroare, pina am inteles ca era vinovat PC-u, era o problema de voltaj pe linia +5v, am pus alt psu si nu am mai vazut asa eroare…

  14. Am patit si eu la i5s dar a aparut la 94% incarcare. Nu puteam incarca mai mult. Folosesc PC cu MacOS Mavericks

  15. iphone 5 , cablu original ios versiune 7.04 , apare msj de eroare aproape tot timpul indiferent daca e conectat la priza de curent sau la pc ,dar se incarca in continuare pina ajunge la 100% chiar daca nu se mai vede iconita .

  16. am si eu un iphone 4 si am instalat IOS 7 in urma cu aproximativ o luna si doua saptamani a functionat perfect dupa care a inceput sa imi dea aceasta eroare desi incarcatorul e original (am incercat si cu alte incarcatoare ca sa elimin posibilitatea ca ar fi incarcatorul de vina)…l-am dus in service unde mi-au schimbat bateria si au zis ca totul functioneaza ok si cand am ajuns cu el acasa, aceeasi problema…chiar nu stiu ce sa ii mai fac pentru ca nu se incarca absolut deloc…se poate ca IOS 7 sa fie de vina? daca da, s-ar repara problema cu un downgrade?

  17. Am iph.5 am cumparat cablu nou original si tot da eroarea, as vrea si eu o solutie , am ios7.1 si imi este frica sa nu fie din cauza portului usb sa nu se arda sau altceva!

  18. Iphone 5 cu cablul lui original! De cand am IOS 7.1.1 , din cand in cand imi apare eroarea cum ca accesoriul nu ar fi original!