Vad ska man välja mellan iPhone 6 och iPhone 6 Plus?

iPhone 6 si 6 iPhone Plus sunt cele mai noi smartphone-uri Apple, ele fiind lansate pe 21 septembrie in SUA si alte tari de pe glob, lansarea oficiala din Romania avand loc pe 31 octombrie.

Vad du ska välja mellan iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Vad ska man välja mellan iPhone 6 och iPhone 6 Plus? Aceasta este o intrebare pe care am auzit-o in mod constant in ultimele luni de zile de la persoane care erau interesate sa cumpere unul dintre noile smartphone-uri ale Apple. Raspunsul la intrebare nu este chiar atat de simplu precum v-ati imagina, alegerea unuia sau a altuia dintre ele fiind o decizie subiectiva bazata in principal pe nevoile voastre din viata de zi cu zi.

Vad ska man välja mellan iPhone 6 och iPhone 6 Plus?

Pentru a raspunde la intrebare trebuie sa va spun mai intai care sunt principalele diferente intre cele doua terminale, ele fiind cele in baza carora veti alege unul sau altul dintre dispozitive.

  • ecran de 4.7 inch pentru iPhone 6 vs ecran de 5.5 inch pentru iPhone 6 Plus;
  • rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si 401 ppi pentru iPhone 6 Plus fata de 1334 x 750 pixeli si 326 ppi pentru iPhone 6;
  • 0.2mm grosime in defavoarea iPhone 6 Plus;
  • stabilizator optic de imagine in iPhone 6 Plus fata de stabilizator digital de imagine in iPhone 6;
  • baterie de 2915 mAh in iPhone 6 Plus  fata de o baterie de 1810 mAh in iPhone 6 ;
  • landscape view pentru a folosi interfata iOS 8 in landscape mode pe iPhone 6 Plus.

Practic diferenta foarte mare in dimensiunile celor doua dispozitive si autonomia bateriei sunt, din punctul meu de vedere, principalele puncte care diferentiaza terminalele si in baza lor ar trebui sa luati decizia. iPhone 6 Plus ofera cu pana la 4 – 5 ore de autonomie in utilizare in plus fata de iPhone 6, dar dimensiunile mult mai mari il fac si ceva mai greu de utilizat de catre persoanele cu maini mici.

Pentru toti cei dintre voi care sunteti indecisi in momentul de fata, eu fac urmatoarea recomandare: daca va place un smartphone cu ecran mediu care poate fi utilizat cu o singura mana, atunci iPhone 6 este alegerea perfecta; daca va place un smartphone care sa aiba o autonomie foarte buna si sa afiseze continutul cat se poate de clar si de mare pe ecran, atunci iPhone 6 Plus este fara discutie alegerea pe care trebuie sa o faceti. Desi unii au spus ca amtele terminale se indoaie, realitatea este ca sansele sunt mici sa intampinati aceasta problema, dar iPhone 6 Plus este mai fragil in ceea ce priveste posibila indoirea a carcasei.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus au acelasi tip de procesor si aceeasi memorie RAM, asa ca nu veti vedea diferente in ceea ce priveste performantele, dar nici stabilizatorul optic de imagine nu aduce vreun plus surprinzator de calitate pentru terminalul cu ecran mare. Indiferent de cum priviti acum situatia sau de ceea ce veti citi aici, sfatul meu este sa testati intr-un magazin ambele terminale pentru a vedea care vi se potriveste cel mai bine in mana si sa nu faceti o alegere bazata doar pe experientele altora.

Desigur, nu uitati sa partajati articolul prietenilor vostri, pentru ca sunt foarte multi indecisi care ar putea lua o decizie gresita.