19.2 C
Bucureşti
Tisdagen den 14 maj 2024

ACasa Windows 10 Windows 10 – installerat på 200 miljoner enheter

Windows 10 – installerat på 200 miljoner enheter

Användningshastighet för Windows 10Windows 10 släpptes den 200 miljoner enheter från det ögonblick då det officiellt lanserades förra året fram till nu, är användningshastigheten för detta operativsystem verkligen imponerande.

Det har gått mindre än 6 månader sedan lanseringen Windows 10 för användare och möjligheten att uppdatera gratis från Windows 8.1 den nya versionen verkar ha hjälpt Microsoft att avsevärt öka sin användarbas av Windows 10, något som lyfts fram idag.

Genom att göra en jämförelse med Windows 8 när det gäller användningshastigheten för operativsystemet tillkännagav de från Microsoft en dubbla användningsfrekvensen för Windows 10, och denna prestation är troligen baserad på det faktum att uppgraderingen erbjöds gratis för användare.

Microsoft gick längre än att rapportera enkla adoptionshastigheter och meddelade att Windows 10-användare tillbringade 11 miljarder timmar med att använda operativsystemet i december, och företaget hävdade att detta är ett riktigt rekord för sitt eget operativsystem.

Med tanke på att Windows 10 är ett universellt operativsystem måste du förstå att det bland dessa 200 miljoner enheter inte bara finns PC eller bärbara datorer, utan även Surface Pro-surfplattor och andra mobila terminaler, men trots det är antalet användare imponerande.

Om vi ​​gör en jämförelse med Apple så har det amerikanska företaget inte 200 miljoner Mac-användare över hela världen, och adoptionsgraden för OS X El Capitan räknar upp till 20 % av alla enheter som har installerat Windows 10, skillnaden är enorm .

12 KOMMENTARER

  1. @zaone oricat de impresionant este numarul de instalari pot spune ca lucrurile nu sunt asa de grozave cum par la prima vedere ..

    In prima instanta numarul mare de instalari este dat chiar de politica de promovare agresiva dusa de catre Microsoft ..

    In momentul de fata windows 10 este bagat cu forta pe gatul utilizatorilor de win 7 si 8 (aici vorbim despre update-urile automate, micile pop-up uri cu instaleaza windows 10 acum de care nici nu poti scapa si diverse aplicatii/siteuri care promoveaza win 10) ..

    Din pacate dupa instalare experienta e de la proasta in jos aici vorbim de blocari ale sistemului pe sisteme mai vechi sau chiar noi dar cu procesoare mai slabutze , aplicatii mai vechi care nu sunt compatibile , drivere mai ales video care dau tot felul de erori ..etc . Pana una alta am avut clienti in momentul de fata care dupa ce au facut update la sistem mi-au cerut revenirea la sistemele initiale deoarece au fost dezamagiti de win 10..

    In concluzie ramane sa vedem la sfarsitul anului daca intradevar win 10 va fi un succes sau win 7 va ramane rege ..;)

  2. De ce win 7 rege? Si eu folosesc in prezent win 7 ultimate tocmai pentru meniul start clasicdar sa fim seriosi, win 7 nu e rege. Windows XP a fost si ramane rege. L-am avut cred mai mult de 7 ani instalat

  3. asa e cu windows din 2 in 2 ani iese ceva ok. Xp Win7 Win10
    Eu cred ca in numarul asta sunt milioane de instalari win10 si pe mac deoarece el capitan nu mai suporta win7 bootcamp

  4. Toate au avut probleme la început. Eu cred windows 7 a fost cel mai bun ( mai bun ca și xp) insa windows 10 va ajunge și el la fel. Este încă la început însă per total este ok. Am fost mare fan windows 7 ( windows 8 si 8.1 le-am folosit numai pe perioade scurte insa nu m-au convins și mereu m-am întors la 7) insa acum nu aș mai reveni la 7. Îmi place 10 și momentan ii dau 8,5 din 10 însă sunt convins ca pana la toamna va ajunge la 9,5 din 10 (10 din 10 nu se poate pentru ca ceva perfect nu există)! Am și mac os x el capitan insa per total prefer win10!

  5. Windows 10 nu e bagat pe gat nimanui. Cand apare vreo notificare de update dai frumos “x”. Pe gat ti-e bagat in momentul in care te trezesti cu el instalat desi tu nu ai acceptat vreodata instalarea in sine.

  6. @chatagra:disqus
    Daca tot te ocupi cu chestiile astea , fa-le oamenilor instalari “pe curat” nu upgrade .
    Sunt sigur ca in afara de poze si ceva filmulete/documente nu au ce sa piarda – si alea pot fi salvate .
    Windows 10 , nu e perfect , dar o instalare pe curat nu face nici un fel de probleme cu driverele . De altfel Microsoft a definit Win 10 ca “work in progress” – deci se va imbunatati continuu “din mers” .

  7. @rrr in momentul cand apare o notificare la care poti sa-i dai dismiss nu e o problema dar in momentul in care respectiva notificare nu poate fi dezactivata complet si ramane stupid in taskbar enervandu-te aia e o problema .

    De asemenea sistemul de update e facut in asa fel incat el descarca automat update-ul ocupand spatiu aiurea si daca nu esti atent la ce instalezi ii dai si update si instaleaza si win 10 la pachet, plus ca dupa ce a inceput update-ul acesta nu mai poate fi intrerupt .

  8. Nu am avut nici o problema pe nici un PC care am instalat Windows 10, toate merg foarte bine.
    Ce pot sa observ este ca se exagereza foarte mult cu Windows 10.
    Sunt prieten f. bun cu ITstul firmei si acesta a testat Windows 10 inca de la inceput. Are aceasi experienta pe care am avut-o eu. Acum daca faci update la Windows 10 de la o versiune precedenta si ai foarte multe fisiere, programe instalate si oricum aveai acel Windws fo foarte mult timp instalat mai pot sa apara probleme dar la o instalare pe curat nu am observat asa ceva.

  9. Inteleg ce vrei sa spui, dar eu nu vad o mare problema in faza cu notificarea, eu cred ca primesc odata pe saptamana sau mai rar. iar update-ul nu vad de ce l-ai intrerupe, nu e ca si cum dai din greseala update din moment ce sunt vreo 2-3 next-uri pe acolo iar la un moment dat daca imi aduc aminte bine ca in proces parca cerea si adresa mail (sau asta era optional, nu mai stiu sigur). Per total mie mi se par mici asa-zisele minusuri in comparatie cu avantajele.
    Eu spre exemplu am dat upgrade pe un PC in care am 600 gb jocuri din libraria de steam si o gramada de alte aplicatii. Tin mine ca am avut o singura problema la inceput (asta era la o saptamana de cat a devenit OS-ul disponibil prin update gratuit) cu sunetul, mi se oprea in csgo dupa 7 minute de joc. Dupa primul update n-am mai avut problema asta si altele noi n-am gasit, atat in jocuri cat si in aplicatii work-related.

  10. Cine te pune sa folosesti win10 mobile sau cel de desktop ? Eu unul folosesc varianta de desktop de la primele preview-uri si pot sa spun ca mi se pare acceptabila . Am suficienta compatibilitate cu programele mai vechi si nu am probleme majore – era sincronizarea email-ului dar s-a rezolvat cat de cat.
    Stim ca inginerii Apple nu sunt prea capabili – au nevoie de 800 de oameni ca sa faca o camera – nu stim precis ce ii fac.
    Eu, cel putin , cand schimb pe OS X , ma gasesc in fata unui sitem de operare care nu imi foloseste la nimic – e atat de searbad . Prefer stadiul “beta” al Windows 10 .