Galaxy Note 7 tar eld i Australien, orsakar betydande skada

Un Galaxy Note 7 lasat la incarcat peste noapte a luat foc langa patul utilizatorului, provocand pagube de peste 1000 de dolari.

En ny Galaxy Note 7 a luat foc, insa de aceasta data in Australia, mai exact in camera unui hotel in care terminalul a fost lansat la incarcat peste noapte. Dispozitivul apartine unui analist financiar din tara si nu era incarcat cu un incarcator tert, ci chiar cu un incarcator original, barbatul care il detine afirmand ca acesta a luat foc din senin.

Barbatul dormea in momentul in care terminalul Galaxy Note 7 a luat foc langa patul sau, el afirmand ca acesta scoada diverse sunete care l-au trezit, apoi au inceput sa iasa flacari si fum din el. Terminalul a ars atat de intens incat a distrus unele obiecte de mobilier si barbatului i s-au perceput 1800 de dolari australieni pentru repararea lor.

Cei de la Samsung au fost desigur atentionati in legatura cu problema si o investigheaza, compania avertizandu-si toti clientii australieni sa readuca terminalele Galaxy Note 7 de unde le-au cumparat. Samsung a vandut aproximativ 51.000 de terminale in Australia si le cerere tuturor clientilor sa-si returneze terminalele cat se poate de repede.

Un Galaxy Note 7 ia foc si face pagube de 1800 de dolari

Iata ca problema unui Galaxy Note 7 se poate transforma in ceva foarte costisitor pentru ca acum barbatul trebuie sa plateasca pagube care au valoarea a doua terminale Samsung. Desigur ca probabil Samsung va acoperi daunele pentru a nu risca un proces, insa chiar si asa, este clar ca nu vorbim aici doar despre eventuale probleme fizice ale utilizatorilor.

Galaxy Note 7 Fire Australia

Samsung a confirmat faptul ca zeci de terminale Galaxy Note 7 au luat foc din senin din cauza bateriilor defecte, insa se pare ca exista multe astfel de incidente separate inregistrate si in Australia. Acesta este si motivul pentru care Samsung a decis sa le ceara australienilor sa-si returneze terminalele cat se poate de repede la magazinele de la care le-au cumparat.

“A inceput sa scoata sunete ciudate, dupa aceea s-a auzit o pocnitura, iar foc si fum au inceput sa iasa din el. M-am trezit cand a pocnit si cand m-am uitat, foc si fum curgeau din terminal. A trebuit sa il arunc pe podea si sa deconectez cablul, apoi am folosit perna pentru a stinge focul.”

Nu stiu cati oameni au avut probleme similare cu obiecte distruse de terminale Galaxy Note 7 care au luat foc, insa este clar de ce Samsung decis sa faca o rechemare istorica.