Samsung Galaxy S8 – här är anledningen till att den blir långsammare än iPhone 7

Samsung Galaxy S8 kan ha sämre prestanda än de som erbjuds av iPhone 7, enligt viss information från Samsung idag.

Samsung Galaxy S8 kommer att lanseras i april av Samsung-företaget, och i går kväll tillkännagavs officiellt en av dess viktigaste komponenter. Mer exakt talar vi om det nya Exynos 8895-chippet, Exynos 9, som Samsung-företaget skapade specifikt för att implementera exklusivt i Samsung Galaxy S8.

Vi pratar om ett Exynos 8895-chip till Samsung Galaxy S8 som är tillverkat med en 10nm tillverkningsprocess, alltså en ny teknik och mindre dimensioner. Enligt de från Samsung kommer det nya chippet för Samsung Galaxy S8 att ha en processor som erbjuder upp till 27% bättre prestanda än den tidigare serien, med energiförbrukningen minskad med upp till 40%.

Enligt specifikationerna för det dedikerade Samsung Galaxy S8-chippet kommer nya Exynos 8895 att ha en processor med fyra kärnor speciellt modifierade av Samsung och fyra Cortex-A53. Separat inkluderar det nya chippet för Samsung Galaxy S8 ett Mali-G71 grafikkort och kommer att stödja WQUXGA (3840 x 2400), 4K UHD (4096 x 2160) eller 4K-inspelning med 120 fps.

Samsung Galaxy S8 – här är anledningen till att den blir långsammare än iPhone 7

Till skillnad från andra chips kommer Samsung Galaxy S8 att ha stöd för LTE-modem med stöd för 5CA, så den kommer att kunna användas i flera nätverk. Med hjälp av Qualcomm och ett passande modem kommer Samsung Galaxy S8 att kunna erbjuda internetsurfhastigheter på upp till 1 Gbps och uppladdningshastigheter på upp till 150 Mbps.

Med en idé från Apple kommer Samsung Galaxy S8 att ha ett speciellt chip för att lagra biometriska data som registrerats av fingeravtrycksläsaren och irisskannern. Apple kallar denna komponent för ett enklavchip, och Samsung Galaxy S8 kommer också att ha ett sådant säkert chip, vilket kommer att ge ökad säkerhet för data i Samsung Galaxy S8.

Slutligen kan prestandan för det nya Exynos 8895-chippet för Samsung Galaxy S8 vara sämre än iPhone 7. För tillfället skillnaden i prestanda mellan iPhone 7 och det gamla Snapdragon 821-chippet är större än 27%, så Samsung Galaxy S8 behöver lite mer processorkraft för att kunna överträffa den.

69 KOMMENTARER

  1. Puterea de procesare a ajins atat de mare incat un utilizator nici nu mai simte aceasta creștere de la an la an.
    Acel 40% s-ar putea sa se simta la baterie in schimb.

  2. Nu am incercat Vertu deci nu pot sa ma pronunt.Insa telefoanele din zilele noastre se misca ok in aproape orice sarcina,deci lupta asta a speceficatiilor pe mine ma cam plictiseste.Da,vreau un telefon care sa execute orice ii dau de facut(si majoritatea fac asta),sa aiba un aspect placut|(stiu,gusturile nu se discuta),sa ma pot baza pe el intreaga zi fara sa alerg sa caut o priza,sa aiba AOD integrat(am folosit pe S6 care nu il avea integrat si rupea bateria) si sa fie cat de cat rezistent.Nu ma intereseaza ca are nu stiu ce procesor sau cat ram sau bla bla…

  3. Asta ar fi interesant de vazut.Totusi,e vorba de eficienta procesorului fata de precedentul,insa de atunci s-a schimbat cantitatea de ram,dimensiunea displayului,partea de video,asa ca s-ar putea ca diferenta asta sa se simta doar cand citesti specificatiile pe hartie.

  4. pai si ai vrea sa o ia inapoi cu specificatiile sau sa le pastreze si cu orice arhitectura noua mai bine sa iti ofere mai multa baterie?

  5. Nu,e firesc sa avanseze si sa ofere specificatii mai bune si cred ca toti ne dorim asta,altfel nu am fi descoperit marul si apoi focul(sper ca observi ca am specificat ca de la mar a pornit totul),insa as prefera sa se puna accent pe lucruri cu adevarat importante iar in reclamele lor de promovare sa se vorbeasca mai mult despre ce poti face cu adevarat cu telefonul,nu aproape excesiv si obsesiv de teste sintetice.

  6. Exact! Toate își fac treaba foarte bine, așadar nevoia de mai multă putere nu își are rostul dacă asta sacrifică alte elemente mai importante: autonomia bateriei, dimensiunile, durata de încărcare, etc.

  7. Chiar dacă X deschide o aplicație mai rapid decât Y, s-ar putea să nu conteze, dacă ambele deschid acea aplicație intru-n mod rapid și să nu deranjeze utilizatorul.
    Ca exemplu: este o diferență uriașă între viteza de navigare pe internet pe dial-up și cea pe fibră optică. Percepi diferența ca fiind importantă, pentru că la dial-up aștepți și 1-3 minute să ți se încarce o pagină, iar pe fibră optică ți se încarcă într-o secundă.
    Ai simți diferența dacă pagina web ți s-ar încărca în 0,5 secunde? Eu nu…

  8. ce nu intelege multa lume sau nu vrea sa para ca intelege este faptul ca ios ul este mai rapid si sta in fata androizilor ca este limitat si de aia piata android pune procesoare uriase si trei galeti de ram , aia cand fac aplicatii pt android merg cam pe toate , pe samsung mai bine, pe sony mai rau… in schimb pe acareturile apple merg super ca sunt mana in mana… in schimb apple te obliga dupa trei generatii adica trei ani sa iti iei modelul nou de acaret ca daca nu dai update la 5s de la ios7 la ios 11 nu mai merg aplicatiile si tot asa… btw am iphone 6s plus si iubesc iphone incepand de la 2g pana la asta de acum le-am avut pe toate cu o pauza de doi ani unde am avut un note 4 si un bb passport

  9. Mai rapid decât android stock? Mai rapid decât iOS? Nu e mail rapid nici decât HTC Sense sau miui…
    Înainte era cu mult în urmă celorlalți, in ziua de azi doar un pic in urma…

  10. ai dreptate dar sa nu uitam ca pe ios exista si aplicatii mai profi ce necesita hardware mai potent, mai ales pt tablete

  11. chiar crezi ca necesita 4 gb ram si gpu acela? exista rome total war macar pt ipad? eu ma gandeam la editare 4k in imovie, procreate,autocad etc

  12. Presupunem ca avem doua masini superbe, cu performante usor diferite, si in marea majoritate a timpului sunt folosite in oras, pentru lucruri usurele: cumparaturi de la hypermarket, plimbari de duminica, etc.

    BMW S8+:
    – full options (nu prea mai ai ce adauga la ea pentru ca oricum iti ofera maximum a ceea ce exista in industrie)
    – autonomia rezervorului 800 km
    – demaraj: 100 km/h in 5.4 secunde
    – viteza maxima: 378 km/h
    – design bestial

    BMW 7 Plus:
    – este bine dotata, dar ii lipsesc unele optiuni care tin de comfort: scaune incalzite, ABS, servodirectie, cutie de viteze automata, geamuri electrice, inchidere centralizata (o descui manual cu cheia), etc.
    – autonomia rezervorului: 400 km
    – demaraj: 100 km/h in 4.5 secunde
    – viteza maxima: 385 km/h
    – design dragut, dar depasit

    Voi pe care ati alege-o? Care vi s-ar parea mai buna pentru nevoile voastre?

  13. Ambele sunt BMW sau ambele sunt Mercedes, pentru a arata ca daca ar fi diferente de marca, cu totii vor inventa avantajele marcii de masini.
    In cazul meu, ambele masini sunt similare, asa cum sunt si S8+ si iPhone 7 Plus, doua smartphone-uri din aceeasi categorie premium.

    E clar ca nu o alegi pe aia mare pentru oras, asa cum nu alegi smartphone-ul mai mare pentru buzunare. Daca te legi de dimensiuni, tot S8+ castiga, pentru ca este mai mic :)))

  14. oficial? sau din dorinte? si eu imi doresc S8+ sa fie mai mic fata de iphone 7+ pt ca asta ar face ca S8 sa fie f f compact pt 5.8″. Dar sa vedem oficial ca din poze S8+ arata f urat,poate sunt fake

  15. De ce ai vrea să încerci un Vertu? Dacă ești un infatuat infect și nu ești sărăntoc pârlit ca tine îți iei un Iphone din aur și gata.

  16. Eu de o luna de zile, nici nu mai citesc articolele, sar direct la comentarii, pentru ca se pare ca aici stau zeii smartphone-urilor si a technologiei. Daca vreau sa aflu ceva, aflu de la SRB, care n-are nici o treaba, sau alti maimutoi, care isi pierd timpul cu el.

  17. vrea sa spuna ca in poti fi calator / copilot cu ruta predefinita dar cu demaraj la semafor sau pilot si sa controlezi tot.

  18. oricum mainile acuma se conduc singure si f usor…doar atentie si regulile de circulatie mai trebuie sa le stii

  19. Samsung a scos Good Lock pentru telefoanele cu Android 6.0.1. Împreună cu Google Now Launcher, e pe un sfert Android stock. Eu mi-am pus și fontul Helvetica pe S6 (Roboto nu îmi place)

  20. Asta ca o sa fie mai economic cu 40% ca e pe 10 nm e cu un mare semn de întrebare. Am văzut cu toții la Chipgate cum un procesor pe 16 nm de la TSMC e mai economic ca unul de 14 nm,mai ales produs de Samsung. Cel de 10 nm va acumula mai multă caldura pe suprafața decât unul de 14 nm,automat are mai multă caldura de disipat. Viața bate filmul,vedem când apare dacă e așa și in viața reala și nu doar pe hârtie.

  21. Ce invide ma …ma frate s4 s5 s6 s7 si s8 sunt telefoane care fac aproape orice te duce capu ca ar putea face un telefon..ce aveti ma..astept de o luna sam zica cnv ce face iphon si galaxi nu face..ce vb aici? air gesture..remote etcetcetc serios chiar e smart

  22. Deci… Nu există :)) Profesioniștii nu lucrează pe ipad, așa cum nici artiștii în muzică nu compun în Garage band :))

  23. Eu doream să sugerez faptul că performanțele extreme nu sunt folosite decât extrem de rar, poate niciodată, așa cum pentru a merge la hipermarket nu ai nevoie de demaraj bună 5 secunde sau viteze de 300 km/h.

  24. Intră pe Facebook, aplicație care cere mai nou un telefon precum Galaxy S6 ca să nu-l încetinească (acum 5 ani îmi mergea perfect pe un LG Optimus Net pe care nici Play Store-ul nu mai merge acum)

  25. Nu am auzit tampenie mai mare decat asta; are 1 luna si 2 zile de cand a aparut si tu vorbesti de lineage de parca sunteti prieteni de o viata.

  26. e cyanogen cu alt nume, deci ne “cunoaștem”.
    În schimb noi doi nu ne cunoaștem, dar ai tupeul sa vii și să critici gusturile mele, daca eu vreau sa am X sau Y pe telefon ce problemă ai tu??

  27. Articolul e biased bineinteles….idevice, atat inteleg si eu. Sa compari snapdragon a lui s7 cu a10 e cam degeaba. Nu se vinde in Romania. In realitate, diferentele intre exynos 8890 si a10 sunt inexistente si uneori (la.multi tasking) sesizabile in favoarea s7 cu exynos. La putere de procesare multi-core exynos muta pe bulgari…noroc ca IOS e bazat in mare parte pe aplicatii single core. In ce priveste exynos 8895 nu va exista un mare boost in performanta pentru ca deja s-a atins un prag dar sper intr-un boost de baterie….nu ca exynos nu ar fi deja mai eficient ca a10, dar accept oricand o autonomie mai buna.