iPhone X – Face ID kan lära sig mer Tjejer

iPhone X are un sistem Face ID care poate fi invatat sa faca recunoastere faciala pentru mai multe fete ale utilizatorilor, doi frati reusind sa demonstreze asta.

iPhone X are un sistem Ansikts-ID care se foloseste de inteligenta artificiala pentru a face recunoastere faciala pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar asta poate sugera faptul ca el ar putea fi pacalit. Doi frati gemeni au reusit sa invete Face ID sa ii recunoasca pe amandoi prin “antrenarea” sistemului de recunoastere faciala in asa fel incat persoane diferite sa fie recunoscute de iPhone X si deblocarea sa fie facuta.

iPhone X refuza initial sail recunoasca pe fratele care nu are fata inregistrata in Face ID, insa dupa cateva incercari nereusite, sistemul a invatat sa ii recunoasca fata pentru a ii oferi acces la telefon. Totul are la baza inteligenta artificiala folosita de catre compania Apple pentru Face ID din iPhone X, ea invantand in mod gresit sa recunoasca fete diferite, iar asa un frate poate avea acces la telefonul celor de la Apple.

iPhone X a fost antrenat sa recunoasca o fata necunoscuta prin tinerea camerei frontale indreptata spre persoana in momentul in care recunoasterea faciala esuaza si codul de siguranta este introdus. Teoria formulata in acest caz are la baza faptul ca atunci cand se introduce codul de siguranta al iPhone X, Face ID ar trebui sa stie faptul ca aceea este de fapt fata utilizatorului si ca a recunoscut-o gresit.

iPhone X – Face ID poate invata mai multe fete, in unele conditii

iPhone X a avut nevoie de 3 incercari nereusite de a fi deblocat pentru ca Face ID sa poata recunoaste fata celui de-al doilea frate, deci nu vorbim despre un sistem complet sigur. Teste pentru persoane diferite nu exista deocamdata, insa cu siguranta vom afla daca Face ID din iPhone X poate fi “antrenat” sa recunoasca fete ale unor persoane diferite, nu ale unor frati care seamana bine intre ei.

iPhone X a fost prezentat de catre compania Apple cu aceasta posibilitate ca Face ID sa poata fi pacalit de catre un frate geaman, iar asta e posibil chiar si fara antrenarea sistemului. Ei bine, iata ca atunci cand sistemul refuza initial sa functioneze, exista metode de a-l face sa recunoasca fata geamanului, astfel ca iPhone X ii va oferi acces la sistemul de operare si functiile pe care acesta le ofera pentru noi.

iPhone X are Face ID oferit de catre compania Apple intr-o versiune initiala deocamdata, deci sistemul mai are multe de invatat inainte de a oferi o siguranta ridicata, chiar si impotriva gemenilor. Pana atunci, este bine de stiut ca daca aveti un frage geaman, exista posibilitatea ca Face ID din iPhone X sa fie “invatat” sa il recunoasca atunci cand va foloseste telefonul.