iPhone 8 – trådlös laddning testad av Apple

Apple har börjat testa ett trådlöst laddningssystem för iPhone 8, efterfrågat komponenter och prisförslag från asiatiska företag.

Apple-företaget är intresserade av att erbjuda ett trådlöst laddningssystem för iPhone 8, de från Cupertino diskuterar redan med ett viktigt asiatiskt företag angående implementeringen av detta system. Mer exakt är de från Apple i samtal med MediaTek, NXP och IDT för att köpa chips från dem för trådlös laddning dedikerade till iPhone.

Informationen kommer direkt från Kina, landet där de från MediaTek, NXP och IDT är aktiva, Apple ber dem om prisuppgift för att köpa komponenter för trådlös laddning. I nuläget är det inte känt vilken typ av priser företagen skulle ha begärt, men de kommer säkert att vara intresserade av att samarbeta med Apple för en sådan försäljning.

Många rykten dykt upp under de senaste veckorna antydde att Apple kommer att implementera ett trådlöst laddningssystem i iPhone 8, och nu har vi de första bekräftelserna. De från MediaTek är specialiserade på SoCs dedikerade till smartphones, men de utvecklar också trådlösa laddningssystem för Android-terminaler.

iPhone 8 kan ha trådlös laddningsteknik

Även om MediaTek säljer många komponenter för en mängd olika Android-terminaltillverkare, är företaget inte erkänt som en premiumprodukttillverkare. Trots det skulle de tillhandahålla vissa komponenter för Apple baserat på strikta instruktioner, så vad de gjorde, eller gör, för andra, spelar ingen roll.

"Apple skulle ha begärt prisofferter från MediaTek för chips dedikerade till trådlös laddning som skulle användas i ett iPhone-fodral. Med sådana komponenter kan Apple-företaget börja skapa tillbehör för att testa trådlösa laddningssystem för iPhone. Separat från MediaTek kommer NXP och IDT att skicka pris- och komponentofferter till Apple."

I grund och botten, eftersom Apple testar produkter som tillhör tre företag och har bett om prisuppgift, är det tydligt att intresset för att implementera trådlös laddning i iPhone 8 är mycket stort. Även om detta verkar osannolikt nu, är jag ganska säker på att iPhone 8 kommer att levereras med denna nya teknik.

53 KOMMENTARER

  1. macar daca fac acest lucru, sa scoata si portul lightning,sa faca toate butoanele 3d touch si sa il faca TRUE WATERPROOF

  2. Totuși încărcarea wireless e prea avansată pentru iPhone 8… Cred că la iPhone 10 o sã aveți încărcare wireless.

  3. teh. aia nu este wireless ca tot foloseste un fir…asa ca usor cu cuvintele,daca tu esti slab si nu intelegi, nu jigni bomba ce esti

  4. Mârtanule du-te sã îi faci o creanță adminului să te mai calmezi și nu te mai băga unde nu îți fierbe oala.

  5. Nu vreau un telefon cu Android care are incarcare wireless incorporata. Da, are un fir care intra in port si se conecteaza la stickerul wireless de pe spatele telefonului; grosime si greutate neglijabila, sta sub husa. Il sincronizez prin WiFi cu iTunes, asa ca nu am nevoie sa il conectez la cablu niciodata. E o solutie cu mult mai buna decat 1. sa astept iPhone 8, 9 sau 10 sau 2. sa-mi iau un Samsung care nu o sa-mi placa ca design sau utilizare. Asa ca da, pentru mine este incarcare wireless fara nici o limitare.

  6. Ma amuza copios treaba asta cu mtk collab :)) cei de la mtk se lauda cu cele mai bune clone apple iar ei vor achizitiona piese de la ei amazing stuff

  7. Pai si cu“incarcarea adevarata“ cum ramane?Nu de alta,dar nu foarte in urma oamenii se bateau cu pumnii in piept ca iphone va avea incarcare adevarata,nu prin farfurii.Oare cand iphone va veni ,in sfarsit,si el cu incarcare prin farfurie,propagandistii vor avea bunul simt sa admita ca au batut campii cu incarcarea aia imaginara?

  8. Ce inseamna TRUE WATERPROOF? De ce TRUE? Altele sunt FALSE? Tu crezi ca este “mai waterproof” (ca sa scriu in genul tau) daca nu are o mufa acolo? Apa poate intra la imbinarea dintre ecran si carcasa. Sigilezi mai bine mufa fata de carcasa decat ecranul fata de carcasa.
    In plus, vor exista mereu gaurele la difuzoare si microfoane.
    Apple nu va putea produce niciodata un telefon “mai waterproof” decat o face concurenta, probabil pentru ca pentru Apple, tehnologia nu va fi niciodata suficient de matura :))

  9. Clar, insa Scrb Scrb crede ca Apple va produce (pardon: va cumpara) o tehnologie extraterestra, cu care vei putea incarca iPhone-ul la distante apreciabile, intr-un camp electromagnetic care va acoperi habitatul in care traiesti.

  10. Tu zici asta pentru ca esti paralele cu tot ce inseamna fizica elementara pe care o inveti in liceu, clasa a XI-a. Nu trebuie sa fii geniu, ci pur si simplu absolvent de clasa a XI-a sa intelegi ce inseamna un camp electromagnetic, cum se propaga energia, structura materiei, etc.
    Pentru tine, sunt toate o invalmaseala, si comentezi mereu la plesneala sa provoci si sa te bucuri de reactia de revolta a celorlalti.

    Mai bine ai intreba ceea ce nu stii, si ai invata. Nu este rusine sa inveti nici la peste 50 ani.

  11. mai lasa-ma cu fizica ta de acum 20 ani, lucrurile se schimba wireless deja se face prin undele wifi…ti-am dat si link.Este doar o chestiune de timp.Daca esti limitat in era lui ceasca ramai acolo, dar nu cere si celor care au habar de cum merg lucrurile sa te urmeze.Nici tu nu crezi in ce spui..vezi avatarul tau.

  12. rolex submariner este waterproof,adica in orice ai face tu(viata reala),nu ai cum sa il strici datorita apei…doar daca mergi cu submarinul si ii dai eject

  13. da dar deja am postat si linkuri deja sunt firme care fac un emitator sa se foloseasca de undele wifi,tu trebuie doar sa selectezi dispozitivul pe care vrei sa il incarci

  14. eu zic sa mai evoluezi ca este absolut clar ca tot ce ai invatat in scoala generala si liceu,cu AIA ai ramas.Adica un bagaj limitat de cunostinte la care nu ai mai adaugat.

  15. Power unleashed: Energous founder talks about true wireless charging at CES 2016…in plm mai citeste si invata si tu…ca nu cred ca si eu si toti astia suntem niste ne-educati..pur si simplu se poate prin tehnologie.mai iesi si tu din grota aia in care stai din clasa XI-a

  16. “Energous’ WattUp enables wireless charging from a distance of several feet”…sa imi spui daca nu stii sa citesti, ca eu tot ti-am dat in ultimul an..dar nu intelegi

  17. deja exista tehnologia pt wireless charging lungime de 5 metri.Nu te lua sincer dupa ne-documentatul de viorel..cauta ce ti-am dat arata si explica in detaliu.

  18. Acum 2 ani au dost orezentate la targuri de tehnologie diferite tehnologii prin care iti incarcai telefonul la lumina becului. Prima oara cand auzi ti se pare wow si zici ca asta e viitorul.Stii care era adevarul? Ca desii telefonul se incarca la lumina becului, l-ai fi putut lasa si o luna de zile ca nu se incarca full.

  19. Cu ce ma ajuta pe mine ca au reusit ei sa incarce un telefon wireless la o distanta de 5 metrii, daca acel telefon are nevoie de 6 luni pt o incarcare full pt ca daca maresc puterea transmisa, curentul va prajii tot ce sta in preajma încărcătorului pe o arie de 10 metrii.

  20. Așa orice este cu fir, Scrb Scrb, că și prizele sunt conectate prin fire la rețeaua electrică a orașului. Tu cruzi că Apple va face un iPhone care se va încărca așa… “like maaaaagic” direct de la priză?

  21. Nu compara Rolex care e peste 10.000 euro cu un smartphone de 200 euro. În plus, Rolex are ecranul mic, iar iPhone prea mare.

  22. pai ce treaba are..ideea este simpla..acela este un produs intr-adevar waterproof.ceea ce fac astia pe la smartphone este doar sa te ajute in caz de accidente cu apa sa nu iti pierzi telefonul

  23. am zis ca o sa fie precum este wireless…adica incarcare pe zona..nu conteaza in cat timp se incarca, ca dureaza 10 ore sau 20 zile…ideea este ca se poate si nu este fizic chimic mental spiritual imposibil

  24. tati tu ok te cred ca ai absolvit un liceu, dar eu am si diploma de masterat…daca tot ma apuc sa fac o treaba o duc pana la capat..bine mai era si doctorat dar nah,am preferat sa ma pun in a face bani ca in RO fara relatii si bani nu ai cum trai bine

  25. cand spui ca o masina este diesel ce conteaza ca este un logan de 5000 euro sau un mercedes de 50.000 euro?!ce treaba are pretul in definitia unui cuvant

  26. Masterat la ce? La Biotera, Spiru Haret, unde? Cat te-a costat diploma?
    Sincer, daca tu ai diploma de masterat, inseamna ca invatamantul romanesc este praf si pulbere.

  27. Pai este nefezabila Dorele… degeaba se incarca 1 punct procentual la fiecare ora, daca bateria ti se consuma cu 10-30 puncte procentuale in aceeasi ora.
    Degeaba se poate incarca cum crezi tu, daca asta presupune imbolnavirea oamenilor in jur.
    Tu spui ca eu nu am cunostinte de fizica. Pai tu nu ai nicio cunostinta in niciun domeniu. Toate comentariile tale transpira de diletantism. Fara suparare, dar asta esti tu.

  28. Conteaza, Dorele. Ecranul are o suprafata de contact mai mica, iar presiunea = forta/suprafata (ma rog… fizica elementara, pe care tu nu ai invatat-o nici la masterat).
    Din formula rezulta ca forta = presiunea * suprafata
    Ce inseamna asta, dle masterand? Aceeasi forta care actioneaza asupra a doua suprafete diferite ca marime, determina presiuni invers proportionale cu marimea suprafetelor. Nu stiu daca ma poti urmari…
    Inseamna ca la suprafata mare, ai nevoie de presiune mica pentru a obtine aceeasi forta asupra ecranului.

  29. deci tu prin inteligenta ta imi spui ca daca S7 ar avea ecran de 2″ ar supravietui in aceleasi conditii ca un produs rolex submariner? HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHHAHHAHHAHAHAHHAHHAHAAHAHHAHAHAHAHGHAHAHAHAHDFHAdffdhgaf

  30. este diferenta PREA IMENSA ca sa fie in calcul DOAR forta/suprafata…doamne baiatuleeeeeee DOAMNEEEEE IA-MA ACUM…SA SCAP DE COPII.Si ca am recitit mesajul tau…ai zis ca are treaba cu pretul iar explicatia ta este despre suprafata si forta..baa ca la turci baa

  31. Nu asta spun desteptule :))) Spun ca un ecran mai mic rezista mai bine presiunii. Imagineaza-ti un ecran cu supfatata de 12 mp; cum ar rezista in apa la o anumita presiune?
    De ce crezi ca batiscafurile au ferestre minuscule? De ce crezi ca armele de foc au tevile subtiri?
    Vai de steaua ta Dorele :))) Tu si masterul = baba si mitraliera :))

  32. ba explicatia ta asta da de inteles…ca daca samsung facea un S7 water resistent de 2″ inseamna ca ar fi rezistat ca un rolex de 2″…HAHHAHAAHAH

  33. Nu asta inseamna Dorele :))) Inseamna ca ecranul de 2 inci al Samsungului ar fi suportat aceeasi presiune ca ecranul de 2 inci al Rolexului. Cele doua ar fi rezistat identic, in functie de adezivul utilizat, de tipul sticlei, de carcasa, etc.
    Tie trebuie sa iti desenez. Si inca nu oricum, ci cu penul pe iPad Pro :)))

  34. Pai eu ce am zis..ca tu crezi ca daca s7 ar fi avut 2″ ar fi rezistat ca rolexu,ceea ce este o mare aberatie. Cea mai mare de pe terra