iPhone 5 kan bara vara något högre än iPhone 4S

  Det har sagts upprepade gånger iPhone 5 den skulle vara 10 mm längre än iPhone 4/4S, men en ny bild Bildas idag anger det det faktum att skillnaden mellan höjden på de två enheterna bara kan vara maximalt 5 mm. På bilden ovan har du en jämförelse av måtten på båda terminalerna och noterar att i den övre delen är skillnaden mycket liten och absolut inte problematisk för användarna. För att hålla måtten på en normal nivå minskade Apple det tomma utrymmet mellan skärmen och ramen, i den nedre delen, och det tomma utrymmet mellan skärmen och högtalaren i den övre delen.

  Genom att göra dessa ändringar lyckades Apple öka storleken på skärmen, men hålla måtten på höljet på en acceptabel nivå. Jag vet inte om skärmen på bilden verkligen är 4 tum diagonalt, men den verkar inte skilja sig från de som presenterats hittills. Om den slutliga versionen av iPhone 5 kommer att se exakt likadant ut, då när det gäller ärendets struktur blir det ingen större skillnad.

28 KOMMENTARER

  1. A, si daca era cu 5 mm mai scurt nu arata ca o telecomanda, nu? Si banuiesc ca avem cu totii telecomenzi cu touch screen. Doamne, ce ne mai place sa batem campii cu gratie!

  2. @iPhone: E cu cativa mm mai mare decat iPhone 4S, prostiile astea cu telecomanda sunt expirate, gata. Daca era cu 10 mm sau mai mare, mergea, dar in conditiile imaginii de mai sus nu mai merge. Aviz amatorilor.
    @harlequinm: Sunt 3 – 4 mm in iamgine, daca e asa, atunci nici n-ai sa-i simti. Uita-te pe o rigla la dimensiune si o sa vezi.

  3. @zaone corect ! Lumea abereaza. Asa si de s3 zici ca e paleta dar dupa un timp te obisnuiesti. Aduceti-va aminte in 2007 cand se zicea de iphone ca e prea mare, ca nu incape in buzunar etc :))

  4. o asemenea schimbare a ecranulii ar creea prea multe probleme pentru dezvoltatorii de aplicatii iOS si nu pare ceva ce ar face Apple care pana acum s-a orientat in dublarea rezolutiei ca sa se poata lucra in continuare in acelasi numar de puncte. Doar pe android vezi ca trebuie sa faci resurse grafice si ghibusii in cod pentru zeci de rezolutii.

  5. Sunt exact 6,2 mm…nu 3-4 mm…asa ca o sa fie o diferenta sesizabila.In rest nu prea ma incanta ideea asta alor de a pastra oarecum forma de la 4 si 4S,trebuia ceva nou,nu doar la caracteristicile tehnice.Dar pana nu il vad fizic nu ma convinge…

  6. @zaone, sper ca esti doar ironic cu: ” Sunt 3 – 4 mm in iamgine, daca e asa, atunci nici n-ai sa-i simti. Uita-te pe o rigla la dimensiune si o sa vezi.” caci altfel… e EPIC FAIL!!!

  7. @Neamtu2: Uita-te la imagine, e o diferenta minora si aici vorbesc exclusiv despre marimea structurii externe, nu si despre cum interactionezi cu ecranul.
    @Wei Shen 沈偉: Cu rigla masori marimea a 3 -4 mm.

  8. @zaone, o fi o diferenta minora(ochiometric..dar sa afirmi ca sunt cativa milimetri comparand cu unitatile de pe o rigla, fara sa stii raportul…e un pic cam aiurea….(la cel mai mic zoom out sau zoom in…se da totul peste cap… 🙂 )

    cel mai simplu, stii cat are 4S ca lungime. diferenta dintre cele 2 mobile, incearca sa vezi de cate ori intra in lungimea lui 4S..si atunci o sa ai o cota mult mai precisa…

  9. Asa “telecomanda” cum e, mie cam incepe sa-mi placa si sa ma obisnuiesc cu ideea si forma asta. Oricum, sunt convins ca va fi un hit si un nou trendsetter. Bafta multa !

  10. Pe aceeasi dimensiune a unui Iphone 4/4s poate sa intre un ecran de 4.35 inch fara probleme daca s-ar reduce bezelul si sa nu incepem ca nu ajunge degetul poate decat daca ai 1,50 inaltime.
    Mi se pare normal sa alungeasca telefonul ca sa aiba un format mult mai util pentru vizionat filme spre exemplu. Pe Ipad e destul de enervant formatul asta invechit de 4:3. Ar fi util si pe Iphone.
    Oricum, am vazut niste concepte facute de amatori mult mai interesante decat ce s-a speculat in ultima vreme. Am f multi prieteni care au Iphone, ar vrea sa ia noul model, dar au retinere fata de acest design.
    Sper sa arate altfel…

  11. Am masurat in Autocad telefoanele din poza. Daca Iphone-ul 4/4S are 115.2 mm, atunci Iphone 5 ar avea 123 mm. Ar fi o diferenta de 8 mm. Am masurat f exact.

  12. Zaone de ce nu faci un sondaj in care sa intrebi lumea despre dimensiunile previzionate ale iph 5? Cu versiunile: dimensiune perfecta, ar merge mai lat, nu imi place designe-ul?

  13. Oricum ar fi, mai mare cu 5 sau 10 mm, este tot un fel de 4s si nu ceva cu totul diferit si poate revolutionar, asa cum cei mai multi de aici ne asteptam. Oricat de mult imi plac produsele Apple, iphonul devine trist si monoton.

  14. Hideti sa va lamuriti..toate zvonurile practice(adica prin imagini) s-au doveit ca lungimea va fii undeva la 120mm …am si un i4s si un htc one v deci sunt obiectiv la cel mai serios mod. Htc one V are 120mm lungime si cumva aceeasi latime, tinand cont ca la Htc se pierde cu partea de jos a dispozitivului pe cand la i5 nu se va pierde…eu zic ca i5 va fii foarte smeker in utilizare. Mai mult latimea deranjeaza la mana omului decat lungimea.

  15. OMG….. se pare ca marimea chiar conteaza la maxim pentru unii… sunt doar 4-5mm diferenta! se cunoaste doar in comparatii, daca il vedeti la unu la ureche aratati cu degetu ca ia uite ala are iphone 5, nu cred ca o sa va mai plangeti atat cand o sa-l luati in mana :)) trebuia sa-l faca mai “nano” sa vedem care mai comentati… ce dracu frateeee zici ca aveti toti 12 ani…. au muncit o caruta de oameni la designul asta, chiar nu aveti si voi putina incredere in apple?
    Ce dispozitive a scos apple si nu au fost marfa? Cate fail-uri are?