X

Nou iPhone virus

De ceva timp prin Australia circula un virus care afecteaza si posesorii de iPhone. Virusul a fost creat de un hacker numite ikee si afecteaza doar iPhone-urile jailbreak-uite care au SSH instalat. Atentie! numai telefoanele cu jailbreak si SSH instalat pot fi afectate si asta nu e singura cerinta, trebuie ca acel telefon sa aiba parola root neschimbata, daca parola root a fost schimbata de utilizator atunci virusul nu poate accesa telefon. Pentru a invata cum sa schimbati parola root a telefonului consultati tutorialul acesta.

Dar ce face acest virus? Nu prea multe se pare : in primul rand schimba parola root a telefonului, blocheaza accesul prin SSH si va instaleaza minunatele imagini de mai jos reprezentandu-l pe Rick Astley, in fiecare poza fiind afisat mesajul “ikee is never going to give you up”

. Nu este un virus menit sa distruga ci sa atraga atentia utilizatorilor de iPhone cu privire la riscurile la care se expun instaland SSH si NESCHIMBAND parola root a telefonului. Virusul pare a se fi raspandit doar in Australia prin intermediul operatorilor de telefonie Optus/Vodafone/Telstra, si datorita faptului ca acesta scaneaza reteaua 3G a operatorului, a infectat doar pe cei care erau conectati la internet prin 3G. Pana in prezent numarul telefoanelor infectate in Australia este de doar 100+ asa ca s-ar putea sa dispara la fel de repede precum a aparut. Exista si o metoda de dezinstalare dar nu cred ca isi are rostul din moment ce nu-l vad ajungand pe la noi vreodata.

This post was last modified on nov. 8, 2009, 11:30 AM 11:30

Disqus Comments Loading...