X

Adobe forteaza mana Apple pentru a introduce flash pe iPhone

Problema flash-ului pe iPhone dateaza inca de la aparitia primului model, iPhone 2G, 2 ani in care comunitate iPhone a “tras” incontinuu de Apple sa introduca flash-ul in firmware-ul oficial. Apple a dat diverse explicatii spunand ca iPhone-ul nu ar putea face fata flash-ului, ca ar distruge browsing experience-ul pe internet, diferite si diferite explicatii doar pentru a amana inevitabilul pentru ca intr-o zi vor fi nevoiti sa cedeze si sa accepte introducerea flash-ului pe iPhone/iPod Touch.

Pentru a grabi putin lucrurile, Adobe a pus bazele unui proiect un cursul acestui an care are drept rezultat final creearea Flash Pro CS5 care va permite developerilor de aplicatii pentru iPhone/iPod Touch sa creeze aplicatii bazate pe tehnologia flash. Adobe a reusit pana acum sa integreze cu succes flash-ul in sistemul de operare Android

si a lansat de ceva vreme si un private beta al Flash Pro CS5 care a fost introdus intr-un tool denumit “Packager for iPhone“, special creat pentru a usura munca developerilor care fac aplicatii pentru iPhone/iPod Touch bazate pe flash.

Fie ca va vrea sau nu Apple va trebui sa aduca flash-ul pe iPhone si sincer sa fiu cred ca o va face insa abia in OS 4 care va fi lansat, urmand istoria, in luna iunie a acestui an.

This post was last modified on ian. 11, 2010, 11:08 PM 23:08

Disqus Comments Loading...