X

Brothers in Arms 2 : Global Front review

Aseara va anuntam ca dupa luni si luni de asteptare, Brothers in Arms 2 : Global Front si-a gasit in sfarsit drumul in AppStore, doar in cel neozeelandez la ora publicarii articolului de aseara, si acum vine si primul review pentru el. Inca de la aparitia primului joc al seriei in luna noiembrie 2008, Brothers in Arms facea istorie, fiind unul dintre cele mai complexe jocuri 3D pentru iPhone/iPod Touch de la acea vreme si Gameloft nu se dezminte nici de aceasta data, punandu-ne din nou o adevarata minunatie din toate punctele de vedere.

Brothers in Arms 2 : Global Front a fost reconceput de la zero, special pentru iDevices, este de aproape 3 ori mai mare decat predecesorul sau iar aceasta diferente sa simte atat pe partea grafica a jocului dar si pe partea de gameplay si a experientei per total. Spre deosebire de primul titlu, BiA 2 adopta un first person viewjoy, care in momentele cand va ascudeti dupa cutii, tancuri sau ziduri se schimba in third person view, restul jocului fiind jucat din pespectiva lui David Wilson, eroul acestei serii.

Brothers in Arms 2 va aruncai in mijlocul bataliilor din cel de-al doilea razboi mondial, ca Davil Wilson, un soldat american trimis sa lupte alaturi de camarazii sai pentru a-i infrange pe germani si japonezi insa in timpul razboiului David Afla ca fratele sau Eric a fost ucis la datorie si i-a fost acodata Medalia de onoare, insa aceasta i-a fost ulterior retrasa, iar aflarea adevarului ce sta in spatele acestei poveste este unul dintre obiectivele secundare ale jocului.

Din punct de vedere al armamentului, tanarul David veti avea la dispozitie : bazookas, aruncatoare de flarari, fixed machine guns, mitralere automate Thompson, grenade, etc, un arsenal complet si totodata in concordanta cu armele existente in lume la acea vreme. BiA 2 are 3 moduri de joc : primul este u mission to mission ce va poarta prin toate cele 13 nivele, ce se desfasoara in locatii precum : Germania, Normandia, Sicilia, etc; al doilea este campain mode-ul din care puteti alege misiunile pe care vreti sa le jucati, plus misiunile deblocate in timpul jocului;  si multiplayer mode care va da posibilitatea sa jucati in retea prin WiFi/BlueTooth

.

Controlul jocului se face prin intermediul butoanelor onscreen, miscarile soldatului sunt controlate de joystick-ul din partea stanga jos a ecranului, iar alte actiuni precum folosirea armelor, aruncatul grenadelor, alergatul, etc se fac cu ajutorul butoanelor fixate in partea dreapta a ecranului. Spre deosebire de versiunea anterioara, BiA2 beneficiaza de toate imbunatatirile facute multitouch-ului in ultimul an si ca un element de noutate are introdus un semi-auto aim care odata ce ati luat in vizor un inamic va tine tinta fixata pe el pana il omorati.

Din punct de vedere al graficii, BiA2 exceleaza la toate capitolele, ultimul an a adus atat de multe in domeniul gaming-ului pe iDevices si Gameloft ne-a adus in prim plan toate aceste imbunatatiri, environmen-urile au devenit din ce in ce mai complexe, playerii si unitatile din ce in ce mai reale si toate astea datorita introducerii noului chip grafic in iPhone 3GS. Fata de restul jocurilor lansate in ultima vreme BiA2 adauga jucatorilor posibilitatea de a da enable/disable HDR bloom-ului care desigur odata pornit transforma total grafica jocului insa, desi nu sunt detalii, ar putea ingreuna jocul pe modelele mai vechi de iPhone.

Desi jocul este in prinpal destul de bine facut, nu este lipsit de buguri, pe iPhone 3GS exista momente in care jocul sta putin si incarca environment-ul, pentru unii poate fi suparator insa blocajele sunt de scurta durata si destul de rare. Ceva foarte interesant a fost raportat de un jucator, in timpul unei misiuni a intrat intr-o casa, a omorat tot ce era acolo, a iesit afara si cand a intrat inapoi intreaga casa era din nou plina de inamici asa ca aveti grija sa nu va treziti cu astfel de surprize.

All in all jocul este unul foarte bine facut, cu un gameplay extraordinar care va da un feeling de WWII fps shooter, o grafica foarte complex realizata si eu unul vi-l recomand cu placere pentru ca voi sta “lipit” de el pana reusesc sa il termin.

Pentru cei interesati Brothers in Arms 2 : Global Front poate fi cumparat pentru 5.99€ din Ro AppStore de aici.

This post was last modified on nov. 3, 2019, 9:28 AM 09:28

Disqus Comments Loading...