X

Unii utilizatori de iPad au raportat probleme cu WiFi-ul

La nici 2 zile de la lansarea iPad deja exista utilizatori care au semnalat probleme hardware, vorbim despre eternele probleme cu chip-ul WiFi, care de la iPhone OS 3.0 incoace terorizeaza posesorii de iPhone/iPod Touch si acum de iPad. Mai exact, utilizatorii de iPad au raportat ca semnalul WiFi este foarte slab cand se deplaseaza la o distanta relativ mica de hotspot, asta in conditiile in care un laptop spre exemplu are semnalul mult mai bun.

Din pacate asta nu e tot, unii utilizatori raporteaza ca  semnalul WiFi fluctueaza constant chiar si cand se afla langa router sau mai rau iPad-ul refuza sa ia setarile pentru internet automat si acestea trebuie introduse manual, desi iPhone-ul sau un MacBook iau aceste setari imediat dupa conectare. Deocamdata forumurile Apple au cateva thread-uri in care exista cateva zeci de utilizatori care se plang de problemele cu WiFi si numarul acestora ar putea creste.

Unii au  pus problema cu WiFi-ul pe seama proastei plasari a chipului WiFi in partea din spate a iPad-ului, sub o carcasa de aluminiu care ar creea probleme cu captarea semnalului, lucru intalnit si la vechiul iPhone 2G. Daca e sa ne luam dupa aceasta teorie atunci o rezolvare prin software e imposibila si in cazul acesta utilizatorii de iPad pot spera doar la rezolvarea problemei intr-un viitor model de iPad.

Am trecut si eu prin astfel de probleme cu un iPhone 3G caruia i-a cedat WiFi-ul dupa update la iPhone OS 3.0 si din pacate actualul iPhone 3GS refuza sa imi recunoasca setarile retelei de acasa desi laptop-ul o face, ba mai mult refuza sa ia setarile la unele hotspots din oras, si toate astea tin in principal de software, pe care Apple se pare ca nu reuseste sa il repare.

This post was last modified on nov. 3, 2019, 10:32 AM 10:32

Disqus Comments Loading...