X

Apple pregateste un sistem antifurt pentru iPhone

Zilele trecute Apple a incercat sa inregistreze un brevet de inventie pentru un sistem de control al iDevice-urilor care la o prima vedere se prezinta ca un sistem “antifurt” pentru iOS. Mai exact prin acest sistem de control Apple va putea accesa telefonul utilizatorului pentru a verifica daca acesta este folosit in mod neautorizat de o alta persoana sau daca respectivul terminal a fost jailbroken, iar daca este intr-unita vreuna dintre conditiile de mai sus compania poate bloca anumite functii ale terminalului. Brevetul poarta numele de “Systems and Methods for Identifying Unauthorized Users of an Electronic Device,” si in esenta le va permite celor de la Apple sa verifice : amprenta vocala a utilizatorului, sa analizeze o imagine a acestuia facuta cu camera telefonului si tineti-va bine … sa analizeze bataile inimii. Da, ati citit bine, Apple are un sistem de control care analizeaza bataile inimii persoanei care foloseste un iDevice.

The patent, titled “Systems and Methods for Identifying Unauthorized Users of an Electronic Device,” describes several ways a device could sense who is using an iPhone or iPad. Among the methods considered are voice print analysis, photo analysis, heartbeat analysis (!), hacking attempts, or even “noting particular activities that can indicate suspicious behavior.”

Odata ce Apple a detectat ca o persoana neautorizata foloseste telefonul, ii poate face acestuia o poza, poate determina pozitia GPS a telefonului si desigur poate bloca anumite functii ale telefonului. Acelasi sistem poate detecta si daca telefonul a fost jailbroken sau hacked, deci Apple ar putea afla cam tot ce facem noi cu telefoanele noastre. Desigur ca daca un asemenea brevet ar fi inregistrat pentru Apple s-ar stabili niste limite clare intre care poate fi folosit, altfel se risca o grava incalcare a intimitatii persoanei.

This post was last modified on aug. 21, 2010, 2:04 PM 14:04

Disqus Comments Loading...