X

Despre jailbreak si decodare pentru iOS 4.1

Miercuri Apple a anuntat ca iOS 4.1 va fi disponibil pentru iPhone/iPod Touch de saptamana viitoare, urmand ca in noiembrie sa fie lansat special pentru iPad si iOS 4.2 care va fi totodata compatibil si cu iPhone/iPod Touch. Stiu ca odata cu lansarea iOS 4.1 vor fi destui tentati sa faca update si altii vor primi telefoanele cu iOS 4.1 gata instalat asa ca scopul acestui tutorial este de a clarifica intrebarile voastre in legatura cu posibilitatea lansarii unor solutii de jailbreak/decodare pentru iOS 4.1. iOS 4.1 va aduce un nou baseband, deci nu numai ca va bloca solutia de jailbreak dar va bloca totodata si exploit-ul folosit de ultrasn0w pentru decodare pentru toate modelele de iPhone.

Intre iOS 4.1 si iOS 4.2 va fi o diferenta de cel putin o luna si trei saptamani, adica o perioada de timp foarte scurta in care Dev Team sau altii ar trebui sa scoata 2 solutii de jailbreak diferite pentru 2 versiuni de iOS diferite. Din pacate eu sunt destul de convins ca Dev Team nu va lansa nici o solutie de jailbreak pana dupa lansarea iOS 4.2 pentru ca o lansare inainte ar insemna aruncarea la gunoi a unei solutii de jailbreak perfect valabile. iOS 4.1 nu va fi disponibil si pentru iPad iar asta e un motiv in plus pentru Dev Team sa astepte iOS 4.2 pentru ca solutia de jailbreak scoasa pentru aceasta din urma versiune de iOS ar permite si jailbreak-uirea tabletei iPad. Daca e sa luam in calcul si aruncarea la gunoi a unei solutii de decodare, atunci e mai mult ca sigur ca urmatoarele solutii de jailbreak si decodare vor fi disponibile cel devreme odata cu lansarea iOS 4.2.

As putea sa ofer tot felul de argumente care sa sustina ipoteza unor solutii de jailbreak/decodare lansate dupa iOS 4.2, insa sunt sigur ca multi dintre voi se asteapta deja la acest lucru. In concluzie, nu faceti update la iOS 4.1 decat daca nu aveti nevoie de decodare si doar daca aveti SHSH pentru a reveni la o versiune de iOS mai veche.

This post was last modified on sept. 4, 2010, 8:32 AM 08:32

Disqus Comments Loading...