X

HTC pregateste un smartphone cu ecran 3D, ce face Apple?

Tehnologia 3D e viitorul si producatorii de terminale mobile par a se pregati pentru a introduce acest tip de ecrane in viitoarele modele de smartphone-uri. Sharp are deja un smartphone 3D cu Android OS pregatit de lansare, insa HTC ar vrea sa fie primul producator din lume ce lanseaza un astfel de terminal. Saptamana trecuta HTC a prezentat la o conferinta din Barcelona cateva prototipuri de terminale mobile cu ecran 3D care functionau destul de bine chiar si in aceste conditii. HTC planuieste sa ajunga cel mai mare producator de terminale mobile pana in 2013 iar implementarea cu succes a unei asemenea tehnologii va avea un rol extrem de important in atingerea obiectivelor.

HTC was actually demonstrating 3D mobiles at Mobile World Congress in Barcelona back in February of this year, although those tech demos were mainly being used to show off the latest capabilities of its smartphone chips, not to showcase finalised handsets. Yet now, as we rapidly approach MWC 2011 next February, HTC is making noises about its desire to move into (and lead) the 3D mobile phone market. HTC insiders claim that we might see a 3D Android superphone before the end of 2011.

Ce face Apple in tot acest timp? Probabil proiecteaza un prototip de iPhone care va avea un ecran 3D insa cu siguranta lansarea acestuia e planificata undeva peste cel putin 2 ani pentru ca ar fi un salt tehnologic mult prea important pentru Apple si au trecut abia cateva luni de la “ultima revolutie”. Pe de alta parte tehnologia 3D e abia la inceput si probabil primele terminale vor fi nefolositoare pentru ca nu vor avea ce continut 3D sa redea. Sigur, vor veni cu cateva filme gratuite dar alea nu pot fi revazute la nesfarsit iar pe web continutul 3D e extrem de putin.

In concluzie, e nevoie de terminale cu ecrane 3D? In viitor da, acum nu.

This post was last modified on dec. 6, 2010, 6:20 PM 18:20

Disqus Comments Loading...