X

In 2011 iDevice-urile si Mac-urile ar putea deveni tinta virusilor

Celebra companie McAfee avertizeaza posesorii de iDevices/Mac-uri in legatura cu posibilele atacuri informatice care ar putea avea loc anul viitor. Compania sustine ca anul 2011 va fi anul in care aceste produse vor fi atacate de o serie de virusi care pana acum au fost “prezisi” de cateva companii insa in realitate nu au ajuns vreodata pe internet. McAfee nu e prima companie care face astfel de anunturi pe sfarsit de an, in anii anteriori au fost altele insa de fiecare data previziunile s-au dovedit a fi doar pure speculatii.

Chiar daca cei de la McAfee isi racesc gura degeaba cu previziuni asta nu inseamna ca noi, ca si posesori ai unor astfel de dispozitive, ar trebui sa ne lasam gadget-urile nesecurizate. Daca faceti jailbreak nu uitati sa va schimbati parola root folosind aplicatia Terminal sau cu programul WinSCP prin SSH. Mac-urile ar trebui sa aia parole puternice, parole care nu pot fi usor ghicite sau sparte cu ajutorul unor programe specifice.

McAfee probabil incearca sa faca niste bani acum pe sfarsit de an sau poate “incearca marea cu degetul” si daca se vor descoperi virusi anul viitor atunci vor putea spune ca i-au prezis inca de pe acum.

This post was last modified on dec. 29, 2010, 5:29 PM 17:29

Disqus Comments Loading...