X

Video: InteraXon ne-ar putea permite sa controlam iDevice-urile cu \”puterea mintii\”

InteraXon este o companie canadiana specializata pe dezvoltarea de produse care functioneaza pe baza undelor cerebrale. La CES 2011 compania a prezentat un prototip al unui dispozitiv pentru iDevices care ne permite sa controlam anumite aplicatii folosind undele cerebrale ale creierului nostru. InteraXon a lucrat impreuna cu SecretExit pentru a implementa aceasta tehnologie in jocul ZenBound 2 iar o demonstratie a modului in care functioneaza totul avem in clipul video de mai sus. Cei de la InteraXon sustin ca banda pozitionata in jurul capului capteaza undele cerebrale si le transmite tabletei iPad care actioneaza aplicatia conform gandurilor voastre.

InteraXon, leaders in thought controlled experiences, have connected brainwaves to the iPad in a new application that puts BCI technology in the palm of your hand. Showcased at CES2011, InteraXon has partnered with SecretExit, adding a new thought-controlled element to the award winning ZenBound 2.

Built with InteraXon’s custom EEG headset, this demonstration offers you the opportunity to immerse yourself in a cognitively controlled experience, further opening the door to next generation games, mental trainers, & connected interactions. This represents a significant and growing market opportunity as the cognitive training business has grown from a $2M industry in 2005, to an $80M industry today.

InteraXon nu ofera nici un fel de explicatii cu privire la modul in care tableta iPad percepe informatiile transmise de banda plasata in jurul capului si sincer sa fiu ma gandesc la o conexiune BlueTooth sau ceva asemanator, altfel nu vad cum ar putea fi facuta conexiunea. Desigur exista si o alta explicatie, totul este fals.

Pe site-ul companiei se regasesc alte tehnologii asemanatoare aplicate pentru electrocasnicele din orice casa.

Disqus Comments Loading...