X

366.000 iDevice-uri vandute zilnic, genereaza doua treimi din veniturile Apple

In cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare de aseara un reprezentant al Apple a declarat ca in momentul de fata compania vinde peste 366.000 de iDevice-uri zilnic. Anul trecut Google anunta ca activeaza zilnic peste 300.000 de dispozitive, o cifra impresionanta la acea vreme, insa o cifra care  a crescut intre timp si este probabil mai mare decat cea anuntata de Apple acum.

In ceea ce priveste veniturile realizate din produsele vandute, iDevice-urile genereaza aproape 69% din venituri conform tabelului de mai sus. Cea mai importanta sursa de venit pentru Apple reprezentand vanzarea terminalelor iPhone care genereaza 39% din veniturile companiei in ficare semestru. Tableta iPad este “raspunzatoare” pentru 17% dintre venituri si Mac-urile sunt “raspunzatoare” pentru doar 20.

Acum mai bine de 3 ani nu exista nici un iDevice pe piata, iar in momentul de fata mai bine de 2 treimi din incasarile Apple sunt generate de ele si vorbim aici de zeci de miliarde de dolari si incasari mai mari decat ale Microsoft, probabil.

This post was last modified on ian. 19, 2011, 9:30 AM 09:30

Disqus Comments Loading...