X

David Rice, fost ofiter pe probleme de securitate al marinei americane angajat ca director la Apple

David Rice, fost ofiter de securitate pe probleme de criptologie al Marinei SUA, a fost angajat de catre Apple in cadrul diviziei internationale care se ocupa de implementarea masurilor de securitate in iOS. David Rice este un absolvent al Academiei Navale Americane, si-a facut masterul in domeniul securitatii informationale, a facut parte dintr-o echipa de analisti ai NSA(National Security Agency) care se ocupa cu depistarea vulnerabilitatilor in retelele globale de informatii si desigur a fost ofiter pe probleme de criptologie al Marinei SUA. Rice este renumit in domeniul securitatii informationale datorita background-ului sau din cadrul agentiilor de securitate americane si acum va lucra intr-o divizie a Apple care se ocupa de probleme de securitate.

With iPhones and iPads penetrating the enterprise in ever more impressive numbers, companies want to know they’re secure.

Late last year Apple started working with Unisys to help it sell Apple products to corporations and government agencies, all of which are concerned about the security implications of iPhones and iPads running on their networks.

Se presupune ca Rice a fost angajat de catre Apple deoarece compania incearca sa castige cat mai multi clienti din domeiul corporate dar si din cadrul agentiilor guvernamentale americane iar securitatea este unul dintre principalele puncte cheie la care acest gen de clienti se uita cand achizitioneaza iDevice-uri. iDevice-urile nu sunt recunoscute ca fiind cele mai bine securizate dispozitive din lume, insa Apple lucreaza constant la noi metode de securitate si pe masura ce acestea se vor dezvolta, solutii de jailbreak si decodare vor deveni din ce in ce mai greu de implementat.

This post was last modified on ian. 23, 2011, 1:40 PM 13:40

Disqus Comments Loading...