X

Apple actionata in instanta pentru distribuirea UDID-urilor terminalelor cu iOS

Problema distribuirii UDID-urilor de catre iOS revine in actualitate datorita unui nou proces in care a fost implicata compania Apple. 51 de persoane din SUA in frunte cu Anthony Chiu din San Jose California, au chemat Apple in judecata acuzand compania ca permite tertelor persoane sa obtina informatii confidentiale despre utilizatorii de iDevices. Problema sta in faptul ca UDID-ul iDevice-urilor este trimis catre companii de publicitate, impreuna cu detalii despre toate site-urile accesate de utilizatori. UDID-ul este unic pentru fiecare terminal in parte si este totodata legat de numele cumparatorului si toate detaliile acestuia: nume, varsta, ocupatie, etc.

Consequently, anyone who has used a mobile device to browse the Internet to obtain advice about hemorrhoids, sexually transmitted disease, abortion, drug rehabilitation, or care for the elderly; to search for jobs, seek out new romantic partners, engage in political activity; in fact, to do more or less anything; can be reasonably sure that the browsing history created by such investigation has been incorporated into a detailed dossier for sale to marketers.

Cererea de chemare in judecata a fost motivata prin faptul ca toate datele de navigare ale utilizatorilor sunt trimise catre companii de publicitate pentru analiza. Aparent companiile de acest gen pot obtine toata datele de navigare ale unui utilizator, deci pot afla ce site-uri citeste, ce cautari face pe google, ce subiecte de interes are si poate lega toate aceste informatii de tipul dispozitivului folosit si de datele de identificare ale persoanei. Nu e prima oara cand Apple este chemata in judecata si se pare ca situatia devine din ce in ce mai serioasa pentru compania care se lauda cu nivelul ridicat al securitatii iDevice-urilor.

This post was last modified on feb. 2, 2011, 10:06 AM 10:06

Disqus Comments Loading...