X

Apple restrictioneaza posibilitatea de a schimba hard disk-ul pe noile iMac

Apple a lansat saptamana trecuta o noua linie iMac cu foarte multe imbunatatiri din punct de vedere hardware dar si cu unele modificari care se dovedesc a fi nu chiar atat de benefice pentru utilizatori. Se pare ca Apple a implementat un nou senzor de temperatura pentru iMac-urile sale care impiedica utilizatorii sa faca upgrade sau sa schimbe singuri hard disk-ul. Pentru a schimba un hard disk din noua versiune iMac trebuie sa schimbati si cablul de 7 pini special facut de Apple dar si firmware-ul special inclus in hard disk-urile fabricate de Apple. Fara aceste 2 componente esentiale iMac-ul va porni insa nu va trece de testele pentru verificarea hardware-ului.

For the main 3.5″ SATA hard drive bay in the new 2011 machines, Apple has altered the SATA power connector itself from a standard 4-pin power configuration to a 7-pin configuration. Hard drive temperature control is regulated by a combination of this cable and Apple proprietary firmware on the hard drive itself. From our testing, we’ve found that removing this drive from the system, or even from that bay itself, causes the machine’s hard drive fans to spin at maximum speed and replacing the drive with any non-Apple original drive will result in the iMac failing the Apple Hardware Test (AHT).

Desigur ca asta nu inseamna in mod neaparat ca utilizatorii nu isi vor mai putea schimba singuri hard disk-urile dar cine va dori sa o faca fara Apple va trebui sa plateasca mai multi bani pana acum si va trebui sa mearga la un service specializat. Apple are obiceiul de a implementa metode care blocheaza schimbarea hardware-ului produselor sale si cea mai recenta modificare are legatura cu iPhone 4 si suruburile noi. In concluzie, daca va luati un iMac nou aveti grija cu schimbarea hardware-ului.

This post was last modified on mai 12, 2011, 8:51 PM 20:51

Disqus Comments Loading...