X

Samsung Galaxy S II si autonomia bateriei

Samsung Galaxy S II este primul rival adevarat al terminalului iPhone 4, defapt rival e putin spus pentru ca din punct de vedere hardware este peste terminalul celor de la Apple. Cei de la gsmarena au facut cateva teste pentru a stabili care este autonomia bateriei noului smartphone lansat recent de catre Samsung iar in cele ce urmeaza voi detalia descoperirile lor. Ei au facut o serie de teste insa cel mai important din punctul meu de vedere este textul mixt, adica un test in care au folosit terminalul pentru diverse task-uri pentru a vedea cat tine bateria. Iata pentru ce l-au folosit ei si cat a tinut bateria :

  • 90 minute – rulat clipuri video/filme;
  • 2 ore de ascultat muzica;
  • 40 minute de apeluri voce;
  • 30 minute de navigare prin GPS;
  • 30 minute de utilizare a UI-ului;
  • 10 minute de browsing pe internet;
  • 10 minute de inregistrat clipuri video si facut poze
  • 20 minute de jucat Angry Birds

Timp total : 350 de minute, adica 5 ore si 50 de minute.

Samsung Galaxy S II are un ecran de 4.3 inch care e responsabil pentru aproape jumatate din consumul de energie, are un chip dual-core si o baterie de 1650 mAh, cu 250 mAh mai mult decat cea a iPhone-ului. Autonomia sa in folosirea de zi cu zi mi se pare putin cam slaba in comparatie cu iPhone 4 care rezista la fel de mult sau poate mai mult daca nu folosim notificarile Push. In testele de navigare pe web Samsung Galaxy S II a rezistat doar 4 ore indiferent de browserul folosit insa iPhone 4 rezista pana la 7 ore de navigare constanta, conform testelor facute tot de gsmarena. In ceea ce priveste redarea clipurilor video, Samsung Galaxy S II atinge 8 ore de autonomie, indeajuns de mult incat sa va uitati la cateva episoade ale serialelor favorite.

Dupa testele celor de la gsmarena, Samsung Galaxy S II nu pare chiar atat de impresionant in ceea ce priveste autonomia bateriei insa astept sa vad si alte teste de acest gen.

This post was last modified on mai 19, 2011, 10:18 PM 22:18

Disqus Comments Loading...