X

iCloud va functiona cu ajutorul Time Capsule care devine propriul nostru server web?

iCloud, serviciul de streaming online pe care Apple ar trebui sa il lanseze maine si care ar trebui sa inlocuiasca MobileMe, s-ar putea sa functioneze diferit fata de cum l-au prezentat zvonurile pana acum. Pentru cei care nu stiu inca, Time Capsule este un produs al Apple care face backup Mac-ului utilizatorilor folosind functia Time Machine din Mac OS X. Acel backup poate fi folosit mai tarziu de catre utilizator in cazul in care a pierdut fisiere sau vrea sa reinstaleze sistemul de operare. Acum cateva zile au aparut primele zvonuri care indicau faptul ca Apple va lansa o noua versiune a Time Capsule care va avea procesor A4/A5 insa atunci nimeni nu stia ce anume va face acest produs.

Ei bine cei de la Cult of mac au reusit sa afle si se pare ca Time Capsule va fi integrata in conceptul iCloud. Ideea suna cam asa: Time Capsule va salva automat absolut tot din Mac-ul nostru si se va transforma dintr-o solutie de backup intr-un server online. Home Folder se numeste conceptul celor de la Apple si presupune ca toate informatiile din Mac-ul nostru sa fie salvate in Time Capsule de unde vor putea fi accesate online de pe orice alt calculator sau iDevice. Practic Time Capsule devine propriul nostru server si de pe el putem face streaming fisierelor noastre atat pe un iDevice cat si pe un alt Mac iar asta se va intampla chiar si in conditiile in care Mac-ul de pe care au fost salvate fisierele este inchis.

According to the source, Apple has developed a system to make users’ Time Machine backups available through its new iCloud service.

This is the “Home Folder” access concept that we’ve detailed before (how it will be accessed using NFC iPhones and the role of the Mac App Store). All your files and data — pictures, videos, Word and Excel documents, and so on — will be available anytime, anywhere, on both Mac OS X and iOS devices.

The surprising thing is, iCloud won’t be fed through Apple’s massive new data center in North Carolina, as you might expect.

Instead, the system will be based on Time Capsule, Apple’s wireless router and hard drive backup that’s currently sold in 1TB and 2TB versions. As rumored, Time Capsule will be updated, becoming less of a local backup and more of a personal cloud server, like the newer souped-up NAS (Network Attached Storage) drives from companies like Iomega (we reviewed one here). The new Time Capsule is rumored to run on iOS and come with embedded A4 or A5 CPUs.

iDevice-urile si Mac-urile vor putea nu doar sa acceseze continutul ci sa si plaseze altul in Time Capsule deci practic in loc sa avem un cont online pe un server al Apple, am avea unui pe propriul nostru server, cu spatiu aproape nelimitat. Partea cea mai proasta a acestei idei sta in faptul ca Time Capsule trebuie sa fie permanent conectata la internet si permanent deschisa altfel nu putem accesa absolut nimic. Practic din informatiile prezentate reiese ideea ca iCloud ar fi nimic mai mult decat un intermediar intre iDevice/Mac-ul nostru si Time Capsule, adica interfata prin care se acceseaza fisierele si se incarca altele in loc. Mie mi se pare total ciudata ideea de a forta utilizatorii sa cumpere un produs de 299$ numai pentru a putea avea acces oricand la fisierele de pe Mac si a sta in conditiile in care Apple are un imens centru de date care asteapta sa intre in functiune.

Din punctul meu de vedere informatiile prezentate mai sus probabil ii fac si pe cei din Cupertino sa rada insa daca sunt adevarate atunci vom vedea un esec mai mare decat MobileMe. Eu unul cred ca iCloud va fi un MobileMe regandit cu mai multe functii si nu ceea ce v-am explicat mai sus.

This post was last modified on iun. 5, 2011, 6:29 PM 18:29

Disqus Comments Loading...