X

iCloud si pericolul pentru abonamentul tau de internet

iCloud reprezinta o metoda foarte utila de a transfera pe serverele Apple si apoi pe orice alt iDevice sau Mac pozele/backup-urile noastre. Serviciul celor de la Apple se va dovedi a fi extrem de util pentru toti utilizatorii si cu siguranta va reduce dependenta de iTunes. iCloud are o functie numita backup si o functie numita PhotoStream care sincronizeaza automat informatii din dispozitivele noastre cu serverele celor de la Apple fara ca terminalul sa ne avertizeze in vreun fel sau sa afiseze vreun status ca se afla in proces de sincronizare.

PhotoStream sincronizeaza automat pozele din terminalul nostru cu alte terminale sau cu iCloud de pe calculator iar functia backup face in mod automat la anumite intervale de timp cate un backup pentru iDevice-ul nostru. In mod normal aceste backup-uri nu necesita foarte mult trafic insa daca aveti un numar mare de poze sau daca instalati mai multe aplicatii atunci exista posibilitatea ca terminalul vostru sa faca upload la cateva zeci sau in rare cazuri chiar sute de MB fara ca voi sa stiti. Unele abonamente de internet taxeaza chiar si 1 euro/MB pentru depasirea traficului initial insa majoritatea reduc doar viteza.

Aveti foarte mare grija cu iCloud deoarece s-ar putea sa va treziti cu trafic in abonament despre care nu ati stiut nimic.

This post was last modified on iun. 15, 2011, 11:51 PM 23:51

Disqus Comments Loading...