X

Descarcarile din App Store inregistreaza o crestere de 61%, pretul mediu al unei aplicatii creste cu 14%

App Store-ul celor de la Apple se dezvolta direct proportional cu cota de piata a iDevice-urilor. Avand in vedere ca sunt aproape 250 de milioane de iDevice-uri pe piata, este normal ca numarul de descarcari din App Store sa fie in continua crestere insa impreuna cu el sa creasca si pretul mediu al unei aplicatii. Analistii firmei Piper Jaffray sunt de parere ca anul acesta fiecare posesor de iDevice va descarca in medie 83 de aplicatii, cu 32 mai multe decat in cursul anului 2010.

We believe this trend points to the increasing importance of an app store with a broad selection of tested apps to drive device sales,” Munster wrote. “Smartphone users are showing an increasing appetite to use apps to add features to their phones, and iOS has the leading app ecosystem. After the initial race to the bottom in App Store pricing, we are seeing users pay up to add features and games to their iOS devices.

In ceea ce priveste preturile aplicatiilor, cei de la Piper Jaffray sustin ca anul acesta pretul mediu va creste cu 14% desi anul trecut a scazut cu 18%. In momentul de fata aproximativ 82% dintre aplicatiile din App Store sunt gratuite si doar 18% sunt platite iar pretul mediu al unei aplicatii este de 1.44$, adica aproximativ un euro. Partea cea mai interesanta este ca aplicatiile gratuite genereaza mai multi bani decat aplicatiile platite si dezvoltatorii incep sa faca trecerea la aplicatii gratuite care prin in-app purchases pot fi imbunatatite, utilizatorii avand optiunea de a cumpara noi functii. In ceea ce priveste aplicatiile pentru iPad, pretul mediu al primelor 10 aplicatii, din topul celor mai achizitionate aplicatii, este de 6.32$, cu 36% mai mare fata de anul trecut cand o asemenea aplicatie costa doar 4.66$. Posesorii de tablete cheltuie mai multi bani pe aplicatii si acest trend va conta foarte mult pentru Apple in viitor.

Americanii sustin ca anul viitor App Store-ul va genera venituri de 7.7 miliarde de dolari, cu peste 3.4 miliarde de dolari mai mult decat anul acesta. Daca numarul de iDevice-uri va creste corespunzator atunci cifrele prezentate de ei sunt “de atins”.

This post was last modified on iul. 11, 2011, 5:47 PM 17:47

Disqus Comments Loading...