X

Apple obligata sa plateasca 946$ in urma scandalului Location gate in Coreea de Sud

Locationgate este denumirea generica acordata scandalului privind logarea locatiilor de catre iOS. Scandalul a inceput in luna aprilie si s-a sfarsit la scurt timp cand Apple a lansat o noua versiune a iOS care a rezolvat problemele privind logarea locatiilor. Chiar si asa un avocat din Coreea de Sud a dat in judecata compania Apple in urma acelui scandal si a cerut sa-i fie platita suma de 946$ drept compensatie. Recent o instanta coreeana a decis ca Apple trebuie sa plateasca respectiva suma barbatului, lucru care s-a si intamplat.

Apple Korea agreed to pay 1 million won ($946) in compensation to Kim Hyung-suk, a lawyer, following a court order in May, two officials at Changwon District Court told Reuters on Thursday. They declined to be identified because they are not authorized to speak to the media. Kim’s law firm, Mirae Law, said Apple made payment last month.

Suma este infima insa vorbim despre un precetent periculos pentru Apple care s-ar putea trezi data in judecata in alte tari de catre persoane dornice sa se imbogateasca rapid. In Romania lucruri de genul acestea conteaza mult prea putin pentru ca o persoana sa isi bata capul sa dea Apple in judecata insa in SUA, de exemplu, Apple ar putea avea de raspuns in fata instantelor americane in mai multe procese.

This post was last modified on iul. 14, 2011, 4:32 PM 16:32

Disqus Comments Loading...