X

Vanzarile internationale de terminale iPhone sunt mai importante decat cele din SUA

      iPhone-ul a fost initial lansat la operatorul american AT&T acum cativa ani insa in foarte scurt timp operatorii europeni au inceput sa il listeze in propriile oferte. In primii ani de disponibilitatea terminalului iPhone cele mai mari vanzari se inregistrau in SUA insa pe masura ce Apple a lansat terminalele iPhone in tot mai multe tari, cota de vanzari din SUA a scazut simtitor. In momentul de fata 2 operatori din SUA listeaza iPhone 4 in propria oferta insa vanzarile generare de ei reprezinta doar 30% din totalul vanzarilor inregistrate de terminalele iPhone.

The US activations have been decreasing as a percent of total iPhones sold. Before Verizon came online, the US share was decreasing (from an average of 45% share in 2008 to 33% in 2010). After Verizon, the US continues to slide to an average of 30% share (two quarters).

      Piata americana este cea mai importanta pentru Apple deoarece in aparenta aduce veniturile cele mai mari in ceea ce priveste vanzarile de terminale iPhone insa piata europeana si cea asiatica au inregistrat cresteri importante si in curand Apple isi va gandi diferit strategia de lansare si promovare. Poate va mai dura cativa ani pana cand Romania va face parte din al doilea val de tari in care va fi lansat un produs nou al Apple insa acest lucru se va intampla si poate ne va aduce un iTunes Music/Movie store si un magazin Apple cu el.

Disqus Comments Loading...