X

6 lucruri surprinzatoare despre Steve Jobs si Apple

     Demisia de ieri a lui Steve Jobs a uimit foarte multa lume insa compania Apple nu a fost chiar atat de puternic afectata in urma ei. In locul sau a fost numit Tim Cook, un discipol al lui Steve Jobs, care acum va continua proiectele incepute de fondatorul companiei si va mentine aceeasi strategie/filosofie implementate de-a lungul anilor. Anuntul facut de Steve Jobs nu a avut un impact chiar atat de mare in principal datorita faptului ca fostul CEO nu paraseste Apple ci ramane in continuare ca si membru al consiliului director si ramane implicat in dezvoltarea companiei din Cupertino.

      Acestea fiind spuse, iata 6 lucruri surprinzatoare despre Steve Jobs is compania Apple.

Rating-ul Apple la bursa nu a scazut in urma anuntului

    Desi multa lume se astepta ca actiunile Apple sa inregistreze o scadere semnificativa in cursul zilei de ieri, acest lucru nu s-a intamplat iar brokerii de pe Wall Street inca recomanda achizitionarea actiunilor companiei.

Steve Jobs detine mai multe actiuni la Disney decat la Apple

     Inainte sa redevina CEO al Apple, Steve Jobs a cumparat o cota foarte mare de actiuni la Disney, o companie pe care a reusit sa o dezvolte enorm de mult in ultimii ani. Acolo face parte din consiliul director si detine o cota de peste 7% din actiuni spre deosebire de cota de doar 0.55% din actiuni detinuta la compania Apple. La Apple Steve Jobs nu face parte din primii 20 de actionari iar cele 0.5 procente din actiuni i-ar aduce nu mai putin de 2.1 miliarde de dolari.

Steve Jobs are inregistrate peste 300 de brevete de inventie pe numele sau

    Fondatorul companiei Apple detine nu mai putin de 313 brevete de inventie in comparatie cu Bill Gates sau Larry Page care au inregistrate doar 9, respectiv 12 brevete de inventie. Partea interesanta este ca Steve Jobs are inregistrate brevete de inventie nu doar pentru produse electronice, ci chiar si pentru o scara de sticla si alte constructii.

Apple este data in judecata aproape in fiecare zi

    O companie mare are parte de foarte multe procese iar Apple nu doar da in judecata alte companii ci este data la randul sau in judecata de utilizatori. In ultima luna compania a fost chemata in aproape 20 de procese si sa nu va ganditi ca exista luna in care Apple sa nu fie actionata in instanta de macar vreo 10 ori.

Actiunile Apple nu au scazut sub valoarea de 100$ de mai bine de 2 ani

    Desi multe companii au fost afectate de criza din SUA, Apple s-a descurcat foarte bine, reusit sa creasca in aceasta perioada cat alte companii in zeci de ani. In momentul de fata actiunile companiei valoreaza peste 300$ per bucata si totul pare a merge din bine in mai bine.

In ultimii 9 ani Apple si-a indeplinit intotdeauna obiectivele financiare trimestriale

     De peste 35 de trimeste fiscale, Apple a reusit sa isi atinga cotele stabilite la inceputul fiecarui an, fiind una dintre putinele companii care se poate lauda cu o asemenea stabilitate financiara. Vanzarile de iDevice-uri si Mac-uri au ajutat compania Apple sa ajunga unde este astazi si pe viitor Tim Cook ne asigura ca nu se va schimba nimic.

This post was last modified on aug. 26, 2011, 11:30 AM 11:30

Disqus Comments Loading...