X

Apple inlocuieste Samsung cu TSMC pentru productia de procesoare destinate iDevice-urilor

    Dupa luni intregi de dispute legale si blocarea vanzarilor Samsung Galaxy Tab 10.1, iata ca Apple a reusit in sfarsit sa incheie un contract cu TSMC pentru producerea de procesoare destinate iDevice-urilor. TSMC sau Taiwan Semiconductor Manufacturing Company este unul dintre cei mai mari producatori de semiconductori din lume si Apple pare sa fie hotarata sa produca, chip-urile A6 si A7 cu ajutorul lor. TSMC va produce procesoare utilizand tehnologii de 28/20nm iar primele unitati ar trebui sa fie disponibile in prima parte a anului 2012 cand iPad 3 este asteptata pe piata.

Apple has recently signed a foundry partnership agreement with Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), industry sources have claimed. Under the terms of the agreement, TSMC will apply its 28nm and 20nm process technologies to produce Apple’s next-generation CPUs, according to the sources. TSMC is believed to have quietly secured Apple’s contract, and even succeeded in extending the deal to cover the manufacture for the A6′s successor, the sources said.

     Chiar si cu acest contract, Apple nu pare sa fie dispusa sa renunte de tot la compania Samsung cu care va produce o parte dintre chip-urile A6 pentru iPad 3 insa multe se pot schimba in cateva luni. Decizia de a renunta macar in parte la Samsung este perfect logica avand in vedere ca bataliile legale dintre cele 2 companii vor afecta cu siguranta relatiile profesionale dintre ele. Samsung a produs componente foarte bune pentru iDevice-urile celor de la Apple, acum ramane de vazut daca TSMC va fi capabila de aceleasi performante si utilizatorii sunt cei pe care se testeaza totul.

This post was last modified on sept. 16, 2011, 9:16 AM 09:16

Disqus Comments Loading...