X

Samsung ar putea produce si chip-ul A6 quad-core pentru iPad 3 si iPhone 5/6

     Apple si Samsung sunt “inclestate” in dispute legale de mai bine de jumatate de an si pana in prezent Apple a reusit sa blocheze vanzarea de tablete Samsung Galaxy Tab 10.1 in Germania si de smartphone-uri Galaxy in Olanda. Chiar si asa, cele doua companii continua sa colaboreze pentru productia de componente destinate noilor iDevice-uri si Samsung pare sa fi fost aleasa pentru a produce noul chip A6 pentru iPad 3 si iPhone 5/6. Acest chip ar fi unul quad-core, conform unei publicatii coreene, si pentru inceput ar putea fi disponibil in noua tableta iPad 3 ce urmeaza sa fie lansata in primavara anului viitor.

Apple has been in talks with Samsung over shipment of its A6 quad-core mobile processor (AP) chips to be used in the next iPhone. It appears that Apple clearly has concluded that Samsung remains a critical business partner,’’ an executive from an Apple parts supplier based in Korea said on condition of anonymity.

He said that Samsung has been increasing the output of the Apple-designed A6 chips in its manufacturing plant in Austin, Texas. 

    Apple si Samsung au intelegeri care aduc in conturile companiei asiatice aproximativ 8 miliarde de dolari anual, adica in jur de 5% din totalul incasarilor companiei. Samsung incaseaza de la Apple mai mult decat din tabletele si smartphone-urile Galaxy deci ar fi normal sa continue colaborarea cu Apple si sa lase pe loc secund terminalele mobile. Eu unul cred ca Apple ar putea implementa un chip quad-core doar in situatia in care iPad 3 ar avea Retina Display, lucru care pare putin probabil in momentul de fata avand in vedere ca nicio alta tableta Android nu are un ecran de genul acesta.

    Anumiti analisti sustin ca Apple ar fi inceput productia tabletei iPad 3 insa eu unul cred ca informatiile primite de ei sunt mai mult decat eronate. Este foarte posibil ca Apple sa fi facut prototipuri ale iPad 3 pe care urmeaza sa le trimita spre testare in diverse colturi ale lumii insa mai mult de atat nu cred ca ar fi facut compania din Cupertino.

This post was last modified on oct. 17, 2011, 5:24 PM 17:24

Disqus Comments Loading...