X

Google va cere bani pentru utilizarea Google Maps

   Serviciul Google Maps al companiei Google se dovedeste a fi mult mai greu de intretinut decat isi imagineaza unii astfel ca incepand cu 1 ianuarie compania va cere bani celor care doresc sa ii foloseasca sistemul de pozitionare prin satelit. Pentru inceput Google va cere bani dezvoltatorilor si site-urilor care genereaza mai mult de 25.000 de vizualizari pe zi, compania punand un pret de 4$ pentru fiecare 1000 de afisari generate peste limita zilnica. Google sustine ca 0.35% din utilizatorii sai vor fi afectati de aceasta schimbare si spune ca totul este facut pentru a asigura functionalitatea Google Maps in viitor.

From 1 January 2012, Google will charge for the Google Maps API service when more than the limit of 25,000 map “hits” are made in a day. Websites, especially travel firms, use Google Maps to link customers to a view of the destinations they inquire about. Google is rumoured to be charging $4 per 1,000 views in excess of the limit. Google maintains the high limit of 25,000 free hits before charging “will only affect 0.35% of users”.

    Pentru inceput putina lume va fi afectata insa in viitor exista posibilitatea ca aplicatii pentru localizare folosind Google Maps sa fie ceva mai scumpe. Dezvoltatorii vor suporta la inceput costurile pana in momentul in care pretul va fi prea mare si va fi transferat la utilizatori. Presupun ca in cativa ani Google va cere tuturor bani pentru a utiliza Google Maps, cel mai popular serviciu online de vizualizare de harti.

This post was last modified on nov. 2, 2011, 4:32 PM 16:32

Disqus Comments Loading...