X

Apple ar putea plati 1.5 miliarde de dolari unei companii din China din cauza numelui tabletei iPad

   Apple a incercat sa dea in judecata o companie din China care sustine ca a inregistrat acum mai bine de un deceniu denumirea iPad pentru tablete. Apple sustine ca acea inregistrarea nu poate fi valida, mai ales ca acum compania americana a inregistrat denumirea ca si marca in mai multe tari. O instanta din China a respins pretentiile celor de la Apple si a hotarat ca inregistrarea companiei Proview este legala si pentru Apple lucrurile nu sunt bune deloc avand in vedere ca tableta iPad este disponibila pentru achizitie in China. Aceasta este cea de-a treia infrangere suferita de catre Apple in doar doua saptamani de zile si incep sa cred ca norocul celor din Cupertino incepe sa se termine.

A court in southern China has rejected a lawsuit by Apple Inc, accusing a Chinese technology company of infringing its iPad trademark, a newspaper reported on Tuesday, the latest move in a protracted tug-of-war over the name. The Intermediate People’s Court in the southern boomtown of Shenzhen rejected Apple’s lawsuit against Proview Technology (Shenzhen). Proview, it said, lawfully registered the iPad trademark as long ago as 2000 for products in a number of countries including China, the Southern Metropolis Daily newspaper reported, citing court documents.

    Din pacate pentru Apple nu este doar o problema de noroc deoarece compania Proview din China a cerut ca Apple sa plateasca 1.5 miliarde de dolari sustinand ca Apple ar fi incalcat titlul de marca inregistrata a iPad atunci cand a pus tableta in vanzare in china. Daca o instanta va decide ca firma Proview a inregistrat marca iPad acum mai bine de un deceniu atunci Apple ar putea fi nevoita sa ajunga la o intelegere cu ea altfel risca sa ii fie interzis dreptul de a vinde tableta in China.

This post was last modified on dec. 6, 2011, 7:30 PM 19:30

Disqus Comments Loading...